Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 8 (1979) (série)


Cesta ke žlutému mostu (S08E10)

(epizoda)
  • USA The Yalu Brick Road

Obsahy(1)

Hawkeye a B.J. se ztratí, když pospíchají s potřebnými antibiotiky do tábora, který zachvátila otrava z jídla. Při cestě zpět do tábora jsou nalezeni podivným severokorejským doktorem. (TV Nova)

Recenze (8)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rizzo poprvé, škoda, že nedostal v seriálu víc prostoru. Otče, zabil jsem někoho. Zítra.. Ovšem Winchester ho trumfne variací na Leonarda McCoye. I'm a doctor, not a woman. A spousta dalších hlášek (Skinheade!), jedna z nejlepších epizod od odchodu Blakea s Trapperem. ()

Zajímavosti (3)

  • Klinger (Jamie Farr) je obviňován z epidemie salmonely, protože si opatřil krůty, které ji způsobily. Salmonela je však způsobena konzumací nesprávně uvařeného masa, takže je to chyba kuchaře. To by v té době věděl i sečtělý laik, natož lékař jako plukovník Potter (Harry Morgan), který se připojí k táboru a obviňuje Klingera. (sator)
  • Původní název epizody The Yalu Brick Road vychází z cesty dlážděné žlutými cihlami, po které se vydala Dorotka v románu L. Franka Bauma "Čaroděj ze země Oz". Yalu je řeka, která tvoří hranici mezi Severní Koreou a Čínou. (sator)

Reklama

Reklama