Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 8 (1979) (série)


Hvězdy a pruhy (S08E14)

(epizoda)
  • USA Stars and Stripes

VOD (1)

Obsahy(1)

Mezi B.J. a Winchesterem nastanou třenice poté, co jsou požádáni, aby společně napsali článek do prestižního doktorského časopisu o tom, jak zachránili náročnou operací život jednoho vojáka. Mezitím přijíždí na návštěvu za Margaretou její starý přítel Scully a jeho návštěva se neobejde bez hádek, ale nakonec se přece jen usmíří. (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

The Graduate 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje menší SPOILER: Fakt by mě zajímalo, který génius tehdy psal obsahy epizod pro Novu a jestli ty díly vůbec viděl. Že obsah většinou obsahuje rozuzlení celého děje, na to už jsem si zvykl, ale aby definitivní rozchod Margaret se Scullym popsali jako "nakonec se přece jen usmíří", to už je do nebe volající. :D Jinak opět solidní díl. ()

Zajímavosti (3)

  • Straminsky (Jeff Maxwell) nařkne Hawkeye (Alan Alda) při hře „Scrabble“, že švindluje, protože si vymyslel hudební nástroj, který neexistuje, a to theremin. Theremin je ale skutečné elektronický hudební nástroj, který vymyslel Leon Theremin, jenž si ho v roce 1928 nechal patentovat.. O tomto vynálezci vznikla divadelní hra Teremin (2010). (sator)
  • „Stars and Stripes“ jsou denní americké vojenské noviny informující o záležitostech týkajících se příslušníků ozbrojených sil Spojených států a jejich komunit s důrazem na ty, kteří slouží mimo Spojené státy. 9. listopadu 1861, během občanské války, vojáci illinoiského pluku postavili tábor ve městě Bloomfield v Missouri. Když našli kancelář místních novin prázdnou, rozhodli se vytisknout noviny o svých aktivitách. Říkali tomu „Hvězdy a pruhy“. „Stars and Stripes“ působí zevnitř ministerstva obrany, ale jsou od něj redakčně odděleny a jeho ochranu nezávislosti hlídá Kongres Spojených států, kterému pravidelně podává zprávy nezávislý ombudsman, který má sloužit zájmům čtenářů. (sator)
  • Americká společnost chirurgů, o které je řeč, je americká chirurgická asociace – ASA. Byla založena v roce 1880 a je nejstarší a nejprestižnější chirurgickou organizací v zemi. Zahrnuje také přední chirurgy z celého světa, což z ní dělá nadnárodní organizaci. (sator)

Reklama

Reklama