Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 8 (1979) (série)


Ano, to je naše dítě (S08E15)

(epizoda)
  • USA Yessir, That's Our Baby

Obsahy(1)

V táboře se objeví odložené dítě korejské matky a amerického vojáka. Všichni se o něj starají, ale vědí, že tyto děti nemají v korejské komunitě mnoho šancí na přežití. Proto se ho snaží dostat do Států. To se nakonec nepodaří, tak ho alespoň umístí v jednom místním klášteře. (TV Nova)

Recenze (7)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asie a vztah k míšencům, Japonsko je to samé...😥 Někdo v dětech probouzí lásku a jiný prdíky...Pan Prescot má poradu ,ať se nažerou někde jinde...🤣🤣🤣 ()

Zajímavosti (3)

  • Název epizody odkazuje na píseň „Yes Sir, That's My Baby“ od Waltera Donaldsona a Guse Kahna z roku 1925. (sator)
  • Když se mluví o návštěvě amerického konzulátu, plukovník Potter (Harry Morgan) říká: „To vyžaduje sofistikovanost pro typ člověka, který mluví plynně hoi polloi.“ Hoi polloi je výraz z řečtiny, který znamená „mnoho“ nebo „lid“. V angličtině to dostalo negativní konotaci pro označení mas. (sator)
  • V roce 1982 definoval imigrační zákon děti, jejichž otcové byli občané USA a jejichž matky byly státními příslušníky Kambodže, Koreje, Laosu, Thajska a Vietnamu a které se narodily mezi 1. lednem 1950 a 22. říjnem 1982 jako americké. To se ale bohužel nevztahovalo na děti Američanů a žen z Japonska, Tchaj-wanu a Filipín. (sator)

Reklama

Reklama