Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Potter se naštve kvůli neustálým stížnostem Hawkeye a B.J. na kvalitu kulturního života ve 4077 a jmenuje je 'důstojníky přes morálku'. Těm se nakonec i přes hrozící fiasko podaří uspořádat večírek ve stylu pikniku na pláži a nálada v táboře je zachráněna. Mezitím má Charles starosti se svým pacientem, kterému sice zachránil nohu, ale jeho ruka zůstala necitlivá, a tak nemohl pokračovat ve své kariéře klavírního virtuosa. Charles mu sežene noty skladeb Maurice Ravela pro pianistu, který přišel o ruku v první světové válce. (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krabí žranice né až tak zajímavá, leč vedlejší linie s další náloží za Charlesovo ego geniální. Jeden z nejsilnějších momentů seriálu. Mnohovrstevný muž mnoha tváří, Charles, muž který občas umí opravdu překvapit až dojmout - velké oživení  a víc než grandiosní náhrada za slabošského a nudného kuního ksichta... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devätnásta epizóda z ôsmej série amerického komediálneho televízneho seriálu „M.A.S.H.“ sa volá "Morale Victory" (Morálne víťazstvo). Plukovník Sherman T. Potter vymenuje kapitánov B. J. Hunnicutta a Benjamina Hawkeye Piercea za dôstojníkov, ktorí sa majú postarať o zvýšenie morálky členov mobilnej armádnej nemocnice M.A.S.H. 4077. Chopia sa tejto funkcie a zorganizujú výborný piknik. Doktor major Charles Emerson Winchester III. sa intenzívne venuje pacientovi, ktorý kvôli komplikovanému zraneniu ruky, príde o schopnosť hrať na hudobný nástroj. Je to klavírny virtuóz, ktorý už nedokáže hrať oboma rukami a preto je z toho značne frustrovaný. ***** ()

Zajímavosti (2)

  • Klavírista Sheridan (James Stephens) hraje „Klavírní koncert pro levou ruku v dur D“, který složil Maurice Ravel mezi lety 1929 a 1930. Příběh tvorby díla jednorukého klavíristy Paula Wittgensteina (1887–1961), jak jej vyprávěl major Winchester (David Ogden Stiers), je skutečný, Paul byl bratrem slavného filozofa Ludwiga Wittgensteina. (sator)

Reklama

Reklama