Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na základě článku v novinách napadne Margaretu vytvořit takzvané časové pouzdro, do nějž by na paměť budoucím generacím dali příslušníci MASHe symboly své práce a svého pobytu v Koreji. (TV Nova)

Zajímavosti (9)

  • Název epizody vychází z písně „As Time Goes By“, známé z filmu Casablanca (1942). Samotná píseň byla složena 11 let před uvedením filmu a byla použita v mnoha dalších filmech a televizních pořadech. (sator)
  • Když Charles (David Ogden Stiers) skočí na granát, Rizzo (G.W. Bailey) mu řekne, že se na něj vrhl rychleji než „Snydersovi honiči“. Frans Snyders byl vlámský malíř, který vytvořil řadu obrazů zobrazujících psy vrhající se na divokou zvěř. Fráze „rychlejší než Snydersovi psi“ se stala pořekadlem na jihu a v Appalachii, což znamená velkou rychlost. (sator)
  • Lékař, který hlídá Soon-Lee (Rosalind Chao), má na hlavě přilbu s červeným křížem namalovaným na přední straně. Praxe malování Červeného kříže na přilby byla zastavena počátkem roku 1951, protože severokorejští odstřelovači je používali k míření. (sator)
  • Chronologicky se jedná o předposlední epizodu, ale technicky je to poslední natočená epizoda. Byla natočena až po epizodě Nashledanou, sbohem a amen (1983). (blackman7)
  • Doktoři v této epizodě zakopají krabici s různými věcmi jako památku pro příští generace. Po skončení natáčení si každý z herců zakopal vlastní krabici někde na pozemcích 20th Century Fox. Krabice obsahují různé osobní věci, které pro ně během let natáčení něco znamenaly. Podle Alana Aldy (Hawkeye) jeho skříňka stále odpočívá ve svém tajném hrobě. (JayCZ)

M*A*S*H (1972) (seriál)

  • Radarův (Gary Burghoff) medvídek se na dlouhá léta ztratil neznámo kam. Sám Gary Burghoff po něm léta pátral, až ho našel na aukci hollywoodských memorabilií, kde jej dražil televizní výtvarník, který na seriálu pracoval. Burghoff jej za 11 tisíc amerických dolarů vydražil. A pak po několika letech jej poslal znovu do aukce s dojemným vlastnoručně psaným dopisem. V seriálu se objeví ještě jeden „Radarův“ medvídek, kterého dávají do časové schránky pro příští generace, a to v epizodě Jak jde čas (1983). (sator)

Reklama

Reklama