Reklama

Reklama

M*A*S*H

(seriál)
  • USA M*A*S*H (více)
USA, (1972–1983), 108 h 15 min (Minutáž: 25–120 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Scénář:

David Isaacs, Ken Levine, Richard Hooker, Larry Gelbart (více)

Hrají:

Alan Alda, Wayne Rogers, Mike Farrell, McLean Stevenson, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, David Ogden Stiers, Jamie Farr, William Christopher (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(256)

Obsahy(1)

Legendární seriál M*A*S*H patří v oblasti komediální televizní tvorby mezi to nejlepší. Výborná komedie z prostředí mobilní vojenské nemocnice uprostřed války v Koreji nám dává nahlédnou do každodenního života postav lékařů, sester a vojáků. Postavy seriálu čekají v prostředí války mnohdy i velmi dramatické momenty, i přesto je ale dokáží prožít s nadsázkou a humorem. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Rattlehead k tomuto seriálu (9)

M*A*S*H (1972) 

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, na který se dá koukat pořád dokola. První díly (s Trapperem) ještě tolik nemusím, ale od nástupu plukovníka Pottera a především mého oblíbence majora Charlese Emersona Winchestera III. jde úroveň stále nahoru, v některých dílech se takřka dotýká geniality. Úžasné herecké výkony, vysoká škola scénáristiky a jako třešnička na dortu naprosto skvělý český dabing. Velká paráda ! ()

Někdy kulku uslyšíš (1973) (S01E17) 

"Tohle rozhodnutí si rozhodnu, teprve až se rozhodnu se rozhodnout, a to rozhodne." ()

Operace přátelství (1981) (S09E10) 

Díl, ve kterém Klinger zachrání Charlesovi život, a ten mu tak začne dělat osobního sluhu. Sledovat tyhle dva je velká zábava. ()

Vážná věc (1981) (S09E13) 

Já si přál, aby návrat do Tokia Winchestrovi vyšel. Ale na druhou stranu bychom tak o něho přišli (je to má oblíbená postava), takže to vlastně nakonec dopadlo dobře. Neodpustím si výtku vůči Piercovi (toho příliš nemusím), který tu opět ukázal svou namyšlenost a primitivitu, když se (navíc veřejně do rozhlasu) posmívá Charlesovi, který se zachoval správně. To se nedělá, ty blbče ! ()

Až do dna (1981) (S09E15) 

Vynikající díl, kde se (jako v mnoha jiných) střídá vážná dějová linka s humornou. Margaretina přítelkyně má problémy s alkoholem, zato Charles opakovaně končí bez kalhot. Jako správný aristokrat to ale nakonec bere s nadhledem. A jeden z jeho nesmrtelných bonmotů : "Kdo říkal, že není možné vylepšovat dokonalost ?" ()

Komunikační potíže (1981) (S10E07) 

Jeden z mých oblíbených dílů. Ani ne tak kvůli dějové lince o dvou korejských bratrech, ale hlavně kvůli Charlesovi a jeho novinám. V táboře je výpadek dodávky novin, ale Charles má své vlastní distribuční kanály a tedy i noviny na čtení. Chce si je uchovat pro sebe, jako jednu z mála vymožeností civilizace, ale to je v táboře plném lidí samozřejmě dost obtížné... ()

To byl den po Vánocích (1981) (S10E10) 

Povedený díl, hlavně Charles jako pomocná kuchyňská síla nemá chybu. ()

Přátelé a nepřátelé (1983) (S11E13) 

"Teď to fidlání vypni!" - "Fidlání ? To fidlání náhodou složil Gustav Mahler, jeden z největších skladatelů." - "Mně spíš přijde, že to rozložil". Další ze skvělých dílů. Charles dostává dávku nových desek, což se nelíbí B.J.ovi, který mu napřed gramofon zničí a pak pošle bandu zřízenců do důstojnického klubu, kam šel Charles poslouchat Mahlera do jukeboxu. Tím B. J. opět ukázal svou ubohost a primitivitu, tuhle postavu moc nemusím, zato Charles u mě opět zabodoval. Palec nahoru patří i plukovníku Potterovi, který uzná, že jeho přítel udělal chybu, a naplno mu to řekne. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama