Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 1

(série)
USA, (1972–1973), 10 h (Minutáž: 25 min)

VOD (1)

Epizody(24)

Recenze (12)

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Párkrát jsem nějaké díly viděl náhodně v televizi, ale nikdy jsem seriál ještě nejel hezky postupně od prvního dílu. Ne že by díly na sebe nějak navazovaly. Je vidět, proč je to jeden z nejkultovnejších seriálu vůbec... hlášky jsou někdy fakt dobré. Hlavně se mi líbí český dabing, bez kterého, co jsem slyšel, je seriál fakt špatnej. Už jen z důvodu, že je to sitcom v angličtině... což se absolutně do mashe nehodí. Hodnotím lepším průměrem, protože je na mě seriál až moc prostě starý a u novějších komedií se prostě bavím víc... Na další sérii se rozhodně v nejbližší době nepustím, i když v budoucnu bych se někdy k seriálu zase vrátil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vždyť mě znáte. Podepíšu vám kdykoliv cokoliv vojenského. Klidně i kapitulaci." Která velká postava vojenských dějin pronesla toto přiznání? Správně, plukovník Henry Blake, jehož MASH 4077 je jediným ospravedlněním korejské války. V 1. sérii zaznělo mnoho skvělých myšlenek či vtipů, z nichž bezkonkurenčně nejlepší se dle mého pacifistického názoru motaly kolem neexistujícího kapitána Tuttlea a rekordmana v počtu ztrát Buzze Brightona. ()

Reklama

godal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to o vlastně úplně jiném seriálu,páč odešly elity,které jej doposud tvořily.Dneska mě ta změna celkem štve-když jsem to sledoval na satelitu v 80.letech,tak mi to ani nepřišlo.Je to trošku jinde,ale pořád si to dokola stejně pouštím.Až když přišel Charles,který jim začal vracet vtípky,tak se znova našli.Námitka prostě je,že chirurgem v 50. letech,se nestane idiot,který je zoufale vláčen díl od dílu,aby se na něm udělal vtip.Tehdy-a snad i dnes,to byla elita lidstva a nedostižní supermani.Frank Burns tam prostě zůstal a Larry Linvill čekal,že s jeho rolí něco provedou-bohužel.Prostě se nesnášeli s Aldou-nevím,proč se to všichni bojí přiznat...Já bych se s ním taky nesnesl.Dnes je v podstatě větším idiotem,než Frank ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznacne nejslabsi sezona, serial se teprve hledal. Nektere postavy jeste nebyly poradne ukotveny a casto se chovaly zcela jinak nez by bylo obvykle v pozdejsich sezonach. Mnohe postradaly jakoukoliv hloubku a byly spis plytke karikatury sebe sama z pozdejsich serii. Ale vsechno nejak zacina a zasmat se obcas da i zde i kdyz humor je ponekud jednodussi a primocarejsi. Musim me hodnoceni poupravit ze 3 na 4. Druha pulka sezony je jiz vyrazne lepsi nez prvni dily. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"M*A*S*H" (Mobile Army Surgical Hospital) je americký dramaticko-komediálny televízny seriál, ktorý bol vyprodukovaný v priebehu rokov 1972 až 1983. Bolo natočených jedenásť sérií, ktoré dohromady obsahujú dvestopäťdesiatšesť samostatných častí. Pilotná, v poradí prvá, epizóda z prvej série mala premiéru sedemnásteho septembra roku 1972. Vtedy sa začala písať história tohto nadčasového seriálu, ktorý obletel celý svet. Po nej nasledovalo dalších dvestopäťdesiatpäť častí. Prvá séria obsahuje dvadsaťštyri epizód, ktoré boli natočené v rokoch 1972 a 1973. Zrejme vtedy ani sami tvorcovia tohto antivojnového, pacifistického seriálu netušili, že položili základy nezabudnuteľnej kultovej klasiky. ***** ()

Galerie (312)

Zajímavosti (130)

  • V epizodě je zmíněn Sigmund Freud, což byl lékař–neurolog, psycholog a zakladatel psychoanalýzy pocházející z Freibergu, dnešního Příbora. (Zix.)
  • Henry Blake (McLean Stevenson) uvádí, že má problémy s kreditními kartami. Ale během korejské války nebyly žádné kreditní karty. (sator)

Reklama

Reklama