Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 4

(série)
USA, (1975–1976), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Pete Rugolo

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Robert Karnes, Reid Cruickshanks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(25)

Recenze (7)

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Trapper a Henry boli jedny z mojich obľúbených postáv a dosť dlho som si zvykal na dve nové postavy, no nikdy to nebolo ono... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (80)

  • V důstojnickém klubu mají pověšený vojenský znak, který na první pohled připomíná oficiální znak pro vojenské sestry „US Army Nurs Corps“. Při detailnějším zkoumání je však zřejmé, že se jedná o jeho vtipnou modifikaci, tedy: „Kiss An Army Nurse PRN.“ Zkratka PRN je latinská lékařská fráze, která znamená „pro re neta“, tedy „podle potřeby“. (sator)
  • Hawkeye (Alan Alda) odkazuje na Nedick's na Grand Central Station v New York City. Byl to řetězec rychlého občerstvení na východním pobřeží USA, který prodával párky v rohlíku, koblihy, kávu a typický pomerančový nápoj. Fungoval od 20. do 80. let 20. století. (sator)
  • V epizodě Hawkeye (Alan Alda) hraje šachy. Hawkeye zmiňuje: „Zuckertort Attack.“ Johannes Zuckertort byl německý šachový mistr, jeden z nejlepších světových šachistů 70. a 80. let 19. století. (sator)

Reklama

Reklama