Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 6

(série)
USA, (1977–1978), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Recenze (6)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během šesti let došlo k vystřídání několika důležitých postav za jiné. V jiných seriálech je to násilné (viz. Dva a půl chlapa), ale tady to působí přirozeně. Je možné, že to je kvůli válce, kde to takhle chodí, ale spíš bych řekl, že jde o dobrý scénář, který dokáže vtipy navozovat radost. Velkým plusem seriálu je, že se tu občas objeví vážné krize, které dělají starosti i postavám, přece jen se rozhoduje o životech. Zatím bych u žádné série z těch 6 neřekl, že jde o průměr. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po postupném propadu 4. a hlavně 5. série je příchod Winchestera vítaná změna. Jediná pozitivní změna v celém seriálu. Frank byl dobrý v prvních sériích, ale postupně už mu dávali do scénáře takové nesmysly, že už to ani nebylo k smíchu. Winchester aspoň trochu narušil narůstající černobílost seriálu. 6. série je asi ta jediná, která je lepší než na předchozí. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci si naštěstí včas uvědomili, že postava Franka už jede minimálně jednu až dvě série "na mrtvém koni" a rozhodli se velmi správně pro výměnu. Charles je mnohem zajímavější postava, nikoliv černobílá, procházející vývojem a tudíž pro seriál přínosná. Odchod Franka otevřel neůmyslně dveře novému vývoji také Margaret, což je dobře. Potter je skvělá postava, skvěle napsaná, zahraná i nadabovaná. Dalo by se říct, že Potter si postupně nenápadně krade seriál pro sebe. Ne že by Hawkeye ubylo, ale spíš dostal konečně odpovídající sparingpartnery, kteří jsou schopni s ním držet krok, ba dokonce ho občas dokáží i přehrát - takže síly jsou najednou mnohem vyrovnanější. Dokonce i Klinger dorostl z původního komparzisty do klubu zdatných sekundantů. Stejně jako Margaret, která bez Franka dostává mnohem víc prostoru k vývoji. Ani Henry, ani Traper ani Frank Hawkeymu nebyli dostateční hráči a tak se seriál časem začal točit příliš kolem něj. Což ovšem nebyla Aldova chyba, že neměl odpovídající spoluhráče. Tato série to skvěle napravila a stala se tak jednou z nejlepších. Jediný kdo tu ještě stále zůstal jet na mrtvém koni je postava Radara, který už se prostě do nové sestavy nehodí a stává se nadbytečným. Což naštěstí tvůrci také zaregistrovali a tak Radara postupně ubývá a do předu se nezadržitelně dere jistý nosatý libanonec... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (60)

  • Když Charles (David Ogden Stiers) popisuje otce Mulcahyho (William Christopher), říká: „Naším duchovním průvodcem tímto orientálním očistcem je optimista s otevřenýma očima, který zní jako Dennis Day.“ Dennis Day byl americký herec, komik a zpěvák irského původu. (sator)

Reklama

Reklama