Reklama

Reklama

Velký hack

  • USA The Great Hack
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podívejte se, jak se společnost Cambridge Analytica zpracovávající data stala kvůli volbám amerického prezidenta v roce 2016 symbolem temné stránky sociálních médií. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro diváky šesté řady Homelandu bohužel naprosto zbytečný dokument o síle a rádoby šokujících nebezpečích sociálních médií. Zajímavé jako zrod GDPR plus zamyšleníhodné polemizování o Studené válce, která ve skutečnosti nikdy neskončila - jen dnes vypadá jinak. Nicméně jak píši výše: Homeland již přesně tohle celé řekl před dvěma lety, a to v deseti strhujících hodinách a stokrát důrazněji. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pokud to má člověk hodnotit jako film, tak jako by se snažil o dvě trochu rozdílné věci - popsat problém zneužití dat v obecné rovině, a krom toho vykreslit, jaký dopad to má na jednotlivé aktéry. A také, jestli se mohou očistit, pokud se na něčem podobném podíleli. Přiznám se, že mě bavila spíš ta první rovina, která je opravdu děsivá. Možnosti manipulace, které jsou dnes ve službách politiků, jsou prakticky neomezené. A zdá se, že s tím nejde nic dělat. Na druhou stranu příběh Brittany Kaiser jde vnímat různě. Asi mě trochu štve, že se tenhle typ dokumentu věnuje pochybnostem jednoho ze strůjců, než aby šel víc do hloubky například toho, jaký do má celé dopad na lidi z Trinidadu. V tomhle se The great hack zastavil někde na půli cesty, a začal řešit téma sice zajímavé, ale jakoby tím oslaboval hlavní výpověď. ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Osobní data - nejcennější komodita světa. Šílený. Jinak cením Netflix, že touhle populárně naučnou a poutavou dokumentární tvorbou dostává tyhle důležitý témata mezi masy, protože seč je to škoda, do kin se na dokumenty nechodí (a ani Michael Moore to už nezachrání). Pokud to uvidí aspoň zlomek z těch 150 milionů netflixáckejch předplatitelů, tak by to nějaký rozdíl mohlo udělat. Sociální sítě nás přece měly spojovat, a ne využívat našich osobních údajů, aspirací a názorů, aby nás pak o to víc rozdělovaly. Neříkám, že by si lidi měli hned smazat všechny svý instagramy a facebooky, ale spíš přemýšlet a zpochybňovat to, co se nám snaží tyhle sítě pomocí reklam vnutit. Vždyť náš názor a pohled na svět je pořád to nejcennější, co máme! Takže no more manipulaci, sakra! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i přes silné a v dnešní době echt důležité téma a dobře zvolenou,poutavou formu mě tenhle dokument zdaleka nevtáhl a nešokoval tolik jak jsem čekal.On totiž nepřináší prakticky nic objevného a kdo viděl třeba Homeland a nebo celovečerní Brexit (a nebo se o tohle téma trochu víc zajímá) nenajde tu žádnou novinku...70% ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Zde musím souhlasit s ostatními uživateli, že je dokument zaměřen spíše na diváka, který je touto tématikou nepolíben. Pro ostatní to jinak bude vše důvěrně známé a bez nějakých nových myšlenek či věcí k zamyšlení. Ale jako úvod o tom, co by si každý na internetu měl automaticky a sám uvědomovat (např. to že mu volby výběru nejsou předkládány náhodně a je zde tedy v takové své názorové bublině aj.) skvělé . ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama