Reklama

Reklama

Velký hack

  • USA The Great Hack
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podívejte se, jak se společnost Cambridge Analytica zpracovávající data stala kvůli volbám amerického prezidenta v roce 2016 symbolem temné stránky sociálních médií. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

vovarano 

všechny recenze uživatele

Kto o teme nikdy nepocul tak to ma zmysel vidiet. Avsak dokument neprinasa takmer nic nove pre ludi co sledovali proces s Marekom Cukrokopcom. Ja som az do konca cakal ze sa dozviem cez ake aplikacie na fb tie data ziskali a tesil som sa ze David ziska pristup ku svojim datam ale nic take sa nestalo. Nevysvetlili nam ako vytvaraju z danych informacii profil volica a vlastne nam nevysvetlili skoro nic. Pre mna velmi malo zaujimavych informacii na neuveritelne dlhu stopaz dokumentu. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Meh. Pokud jste četli jeden náhodný článek o Cambridge Analytice, tak vám dokument nepřinese nic nového (měli to, prodali to, end of story). Hrdiny dokumentu jsou sympatický vousatý expert s protivným morálním nadhledem a dva pofidérní whistlebloweři (týpek s růžovými vlasy a paninka, co popíjí koktejly v bazénu), ze kterých má člověk pocit, že jsou v dokumentu jen proto, aby světu ukázali, jak jsou cool a ve správnou chvíli stáli na dobré straně. V dokumentu se tohle ale bohužel moc neadresuje a režisér jim jejich pózičky promine. Do toho je to celé tendenční as fuck (zlí, zlí Republikáni!), proložené vizualizacemi k nebi stoupajících dat, které saje zlý facebook. Velké ach jo. ()

Reklama

gemi 

všechny recenze uživatele

Vyhrál Trump volby v roce 2016? Kdepak, vyhrála je Cambridge Analytica. Dokument o tom, proč FB ničí demokracii, proč už žádné volby nejsou ve skutečnosti svobodné. Protože pokud se shodneme na tom, že je možné poměrně snadno zmanipulovat jednoho nerozhodnutého člověka, tak se musíme nutně shodnout na tom, že manipulace miliónů je pouze otázka škálování... ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Naše osobní data jsou všude a jsou užívány proti nám způsoby, kterým nerozumíme.“ To, co začalo jako snaha spojovat lidi, je tou samou technologií, která nás nyní rozděluje. Je vůbec možné mít v době síly sociálních sítí „spravedlivé“ volby? Asi si mnozí pamatujeme, jak britská společnost Cambridge Analytica nepatřičným způsobem získala údaje desítek milionů uživatelů FB. A jak s nimi nakládala... Manipulace jednoho, manipulace dalšího. Nečinně sedíme a ťukáme cosi do telefonu, zatímco proud našich dat fičí kamsi dál. Dle očekávání znepokojivý náhled do neustále propírané problematiky, který mě ale (bohužel) úplně nevtáhl. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Zde musím souhlasit s ostatními uživateli, že je dokument zaměřen spíše na diváka, který je touto tématikou nepolíben. Pro ostatní to jinak bude vše důvěrně známé a bez nějakých nových myšlenek či věcí k zamyšlení. Ale jako úvod o tom, co by si každý na internetu měl automaticky a sám uvědomovat (např. to že mu volby výběru nejsou předkládány náhodně a je zde tedy v takové své názorové bublině aj.) skvělé . ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama