Reklama

Reklama

Wangyi doen namja

(seriál)
  • Jižní Korea 왕이 된 남자 (více)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Celý děj je zasazený do období Joseonu a vychází ze záměny krále a klauna, kteří si jsou podobní jako dvojčata. Zatímco král zmizí, jeho dvojník se musí vyrovnat nejenom s vládnutím, ale i intrikami na královském dvoře a láskou ke královně. Příběh vychází z knihy Marka Twaina Princ a chuďas a je remakem korejského filmu Masquerade. (ČSFD)

(více)

Recenze (8)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Úžasně napsané, skvěle zahrané. Tím bych mohla klidně skončit, ale mám chuť být alespoň trochu konkrétnější. Yeo Jin Goo je jednoznačně obrovský talent, který zvládá parádně zahrát vyděšeného klauna, krutého krále i další emoce. Král, kterým se postupně stává je pravděpodobně tím nejlepším, jakého jsem zatím viděla. Konečně se někomu podařilo vyprostit se z obvykle nastavené povahy naprosto nemohoucího krále, který je jenom loutkou. Další postavy nemá smysl jednotlivě komentovat, stačí, když řeknu, že se mi všichni krásně hodili do svých rolí. Hlavně tedy ti nejbližší kolem krále. Příběh nemá hluchá místa, drží si kvalitu po celou dobu a často diváka trochu překvapí. Hudba byla trochu jiná, než je obvyklé, za to palec nahoru. A další důležitá věc je, že došlo na "ty" momenty, kdy mě bolelo u srdce a měla jsem mokro na tvářích, a to je pro mě u historických seriálů důležitým ukazatelem. 5* ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Tento seriál ma upútal viac, než Twainov pôvodný motív Princ a bedár. Hoci je téma zámeny identity v kinematografii dosť obľúbená a použitá na všetky možné spôsoby, toto u mňa vedie na celej čiare. Veľkú zásluhu má na tom mladý, ale zrelý herec Yeo Jin Goo, ktorý dostal a využil šancu ukázať čo v ňom je. Dokonale ovládol všetky polohy: od sfetovaného kráľa, cez potulného komedianta (klaun mi v tomto prípade veľmi nesadol) a vystrašeného dosadeného panovníka, až po skutočného vládcu a vodcu národa. Spojler: Zahral ich tak excelentne, že som dokonca súcitila aj s umierajúcim pravým kráľom. To všetko je prekladané vyvíjajúcim sa citom k osudovej žene, ktorú si bravúrne strihla Lee Se Young, a zabalené do sugestívneho soundtracku, z ktorého som mala pravidelné zimomriavky. Celkovo mi obsadenie a herecké výkony urobili veľkú radosť. Seriál je nakrútený na kvalitný materiál, práca kamery a strih boli čerešničkou na torte. Pre mňa skvelý divácky zážitok, ktorý mám aj vďaka výborným titulkom od Ainny, vďaka. ()

Reklama

RhiannonEsme 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení. Perfektně zahraná hlavní dvojrole, ani se mi nechtělo věřit, že jde o stejného herce. Krásní hlavní představitelé, neprůstřelný a informačně hustý scénář. Korejci si neodpustili "svůj" obvyklý konec s dvouletou odmlkou a smrtí jedné z hlavních postav. I tak ale pro mě velmi výjimečný herecký zážitek. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jediné nedostatky jsou, že se to na konci trochu vleče a že jsem určité dějové zvraty už viděl. Jinak značně výborný seriál. Yeo Jin-goo měl na rozdíl od Hotel del Luna doopravdy co hrát a hrál výborně (a mužně). Výborně však hráli všichni a královna byla vyloženě úchvatná (ne můj typ, ale absolutně rozumím, co ho na ní zajímalo). Dost rozumím těm, co napsali, že to to je zřejmě nejlepší ztvárnění prince a chuďase. Nechci zbytečně opakovat, co už bylo napsáno, proto doporučuji číst komentáře všech ostatních. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Jin-goo Yeo exceluje v dvojroli klauna a krále. Jak mi přišel v Hotelu del Luna nevýrazný, tak tady jsem z něj byla doslova nadšená. Tvůrcům se podařilo vyhnout i typickým korejským klišé a ani jsem neměla pocit, že by měl seriál prázdná místa, já jsem spokojená. ()

Galerie (240)

Reklama

Reklama