Reklama

Reklama

Show Jerryho Seinfelda

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, (1989–1998), 69 h 15 min (Minutáž: 22–56 min)

Hrají:

Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander, Wayne Knight, Richard Fancy, Victor Raider-Wexler, Ian Abercrombie, Heidi Swedberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(173)

Komik Jerry a jeho tři cyničtí přátelé se umí zasmát úplně obyčejným i absurdním věcem. „Seriál o ničem“, který se do historie sitcomů zapsal zlatým písmem. (Netflix)

Recenze uživatele Agoran k tomuto seriálu (1)

Show Jerryho Seinfelda (1989) 

Pokud si nějaký sitcom zaslouží absolutorium, pak je to tenhle. Fakt, že je založen na reálných postavách a situacích, se odráží v nadčasovosti a zejména v metahumoru, který ve větší míře přichází se čtvrtou sezónou. Pokud se ocitnete v nějaké bizarní životní situaci, máte téměř jistotu, že to téma už bylo zpracováno Seinfeldem. Velkou výhodou je přiznaný humor, kde jako upozornění na humornost před každým dílem uvidíte stand-up Jerryho Seinfelda na dané téma. Zatímco u ostatních sitcomů je vám občas trapně, že se snaží diváka vtáhnout do emocí a strachu o některou z postav, jen aby následoval humor provázený patosem, Seinfeld se tomu vyhýbá právě naprostou průhledností, co se příběhu týče a nedochází ke scénám, na které je vám trapné se dívat (narozdíl od Přátel, HIMYM, TBBT a dalších mnohem slabších odvarů, které bohužel Seinfeldovi nesahají ani po kolena). Je mi záhadou, proč se seriál ve své době neuchytil v českých televizích, ale uznávám, že výrazy typu "get outta here!" bych v českém dabingu rozhodně slyšet nechtěl. ()

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Reklama

Reklama