Reklama

Reklama

Tam, kde i tráva je zelenější

(festivalový název)
  • USA Greener Grass (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky a matky z povolání Jill a Lisa spolu vedou neustálý boj o to, která z nich má talentovanější děti, lépe posekaný trávník a čistší domácnost. Svár, který dosud probíhal pod povrchem, otevřeně propukne v nelítostnou bitvu, když se Lisa pokusí převzít kontrolu nad životem Jill. Bizarní drama se odehrává v kulisách absurdní karikatury amerického předměstí a dalo by se přirovnat k Stepfordským paničkám na halucinogenních drogách. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

JFL 

všechny recenze uživatele

Okouzlující film o pozici žen v americké společnosti a hledání kořenů. "Greener Grass" je sympatický úlet o jedné ne úplně dokonalé ženušce z předměstí tak dokonalého, že se tu nikdo nepozastavuje nad jeho vyšinutostí. Jako třeba že někdo vychovává fotbalovou mičudu jako kojence nebo dává dětem jíst přesnídávku předžvýkanou opravdovými matkami, protože stroje jsou nehumánní. Přes sérii stupňujících se vtipných mega bizárů hrdinka zarputile odolává tomu, aby nevybočovala, což vede k řadě ještě vyšinutějších a absurdních scén. Stylem humoru se to blíží bijákům Quentina Dupieuxe střižených estetikou SNL, přičemž se tu tymolinový svět padesátkových předměstí potkává s Lynchem udušeným cukrovou vatou decentně pochcanou od Johna Waterse. ()

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Tam kde je tráva zelenšia, si do nej pekne ľahnite, a sledovaniu tejto chujoviny sa zďaleka vyhnite. Pastelové farby, pastelové problémy. Skutočne som sa prehýbal od smiechu pri lakonickom rozvode bez dôvodu, okamžitej adopcii dieťaťa, krvi stekajúcej z vlasov pri česaní, či pri koalícii malomeštiakov, spojených strojčekmi na, do budúcna dozaista dokonalé, zuby. Už dávno som nevidel nič tak otravné, a napriek fixátorom krivých zubov, aj bezzubé. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko je tu také farebné, od pokožky až po oblečenie, až to oslepuje oči. A na začiatku aj nechutné bozkávačky zo strojčekom v hube, aký mala táto scénka zmysel? Vyprázdniť žalúdok? Niektorí režiséri proste stavajú svoj bizár na úroveň výplachu, takže už nemusíte navštíviť najbližšiu pohotovosť. Neskôr tam malý okuliarnik začne búšiť do klavíra takým spôsobom, že okamžite nadobudnete urgentnú potrebu okrem gastroenterológa navštíviť aj ušného, pretože máte pocit, ako vám bubienok chce vyskočiť z hlavy. Takýto bizár sa vinie celým filmom a jeho prínos do kinematografie je veľká nula. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Greener Grass je něco jako LSD verze Zoufalých manželek, akorát bez mysteriózní zápletky, i když nějaké ty vraždy zde na pozadí také probíhají. Úmyslně přestřelená a bizarní podívaná ovšem postrádá jakýkoliv hmatatelnější příběh a většinu času se prostě něco děje a vy sledujete bizarní chování a vzájemnou interakci všech postav. Je to jedna velká satira na americkou střední vrstvu žijící na předměstí, jejichž největší starostí je velikost bazénu a jaké nosí oblečení. Aby jste si Greener Grass užili, tak vám musí sednout jeho specificky absurdní humor, který mě bohužel většinou míjel. Našel bych zde několik momentů, které mě upřímně pobavily, ale bylo to vždy tak jednou z deseti pokusů, což je u takovéhoto filmu prostě málo. Slušný pokus, který si své diváky najde a má potenciál stát se kultovní záležitostí, ale nic pro mě. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

"Tyhle dvě zřejmě nerozlučné ženské se asi dlouho hledaly, než se našly," říká Jitka Cardová. A nebo si také padly hned do oka. Těžko říct, stejně tak, zda se film blíží spíš Buňuelově sociální surrealitě nebo těžké kritice soudobé společnosti. Dále se (jen krátce) budu věnovat druhé otázce vedoucí ke změně paradigmatu charakterizovaného následujícími "wittgensteinovkami": 1. Tráva je zelenější. 2. Jako rodič dítěte je jistá pouze matka, proto ho může dát komu chce. 2.1. Dítě-pes vyniká mnohdy nad dítě-člověk čilostí a hravostí, proto je ho možno upřednostnit. 2.2. S kým souložíš, toho porodíš, 2.3. Sňatek a rozvod jsou pouhé konvence, kdo zapomíná na ženění a rozvádění, jeho třeba na to upozornit, 3. Kdo se pořád omlouvá, může při stříhání vlasů vykrvácet. - A tak dále a tak dál. Naplnit rozsah Tractatu Logico-Philosophicu je hravě snadné; samozřejmě pro toho, kdo si chce hrát: A hrát si na "Greener Grass" je povznášející. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama