Reklama

Reklama

Různé chutě světa

  • Česko S Abem v kuchyni (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodinu si nemůžeš vybrat. Abe je dvanáctiletý chlapec z Brooklynu, který má napůl palestinský, napůl izraelský původ. Jedna strana rodiny mu říká Avraham, druhá Ibrahim, rodiče zase Abraham. On má nejradši zkratku Abe. Vášnivě rád vaří. Letní kuchařský tábor mu ale připadá stupidní, a tak uteče a setká se s afro-brazilským šéfkuchařem Chicem. Pod jeho vedením začne vařit v mezinárodní restauraci. Protože nezažil ani jednu společnou večeři bez rodinné hádky a je už z role prostředníka unavený, chce vařením spojit svou rodinu a dát jídlu nový rozměr, který přinese smír. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Ja mať takú rodinu, sám by som si zobral vestu a ukončil to. No proste film ako politická diskusia a varenie v jednom. Presne tie dve veci, pri ktorých prepínam telku. A aby toho nebolo málo, tak je to celé pokúrované židmi, mohamedáncami, hnedočernými kubáncami a celkovo tak no. Proste nepozeratelná píčovina a úplna stratá času. Ani to jedlo nevyzerá vábne. ODPAD! ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Chápu, že být palestinsko-izraelského původu není žádné terno, všechno to hledání národnostní a náboženské identity může být docela stresující. Být to v jiné zemi a jiné době, měl by to chlapec snazší. Konstatovalo by se, že má k Árijci hodně daleko a bylo by vymleto, jiní by všechno vyřešili za něj. Ale takové časy jsou dávno pryč, takže nic nebrání tomu, aby zde mohlo vykvést psychologické drama. Hlavní hrdina je vysloveně sympatický. Získal si mě už tím, že věděl, že směs jedlé sody s vinným kamenem tvoří kypřící prášek do pečiva. (Jako druhá složka by se dala použít i kyselina vinná, známá pod označením E 334. Se samotnou jedlou sodou to funguje pouze v případě, že těsto obsahuje nějakou kyselou složku, např. citrónovou šťávu.) Hoch jeví sklon k vaření (nikoli pervitinu, nýbrž pokrmů) a najde svoji identitu coby kuchař. Scény ukazující přípravu jídel patří k nejsilnějším místům filmu. Kdybych nebyl líný, také bych se chtěl naučit tak dovedně vařit. Tento veskrze optimistický film naznačuje divákovi, že i složitý problém může někdy mít jednoduché a dobré řešení. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Jednoduche rodinne drama zamerene na mladsi publikum s jednoduchym vzkazem jednoty , ale je tu vic prichuti a jemny dotek filmu ucinkuje prekvapive hluboko. Dochut tohoto jidla ale je rychle zapomenutelna , protoze chybi nejaka ingredience , ktera by film posunula o uroven vys.Vztahy by mohly byt rozvinutejsi a postav mene. Je tu az moc kucharu. Ale uspech filmu je, ze jsem dostal hlad a obcas mi vyloudil mirny usmev. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký jednoduchý, keďže je pojatý z pohľadu hlavnej detskej postavy, tak až naivný film o tom, jak sa chlapec snaží zmierovať obidve strany svojej rodiny, ktorá má rôzne korene. Všetky tie kultúrno-náboženské rozdiely tu sú vo veľkej miere prezentované cez jedlo. Čakal som trochu viac jak od dramatickej stránky, ktorá len nenápadne bublá pod pokrývkou, tak aj od kulinárskych scén. Už som videl podstatne chutnejšie filmy o žrádle. Takže celkovo to je len taká nenáročná jednohubka, ktorá ako tak vidím v komentároch, predsalen niektorým ľuďom môže pekne zabehnúť. 5/10. P.S: CZ dabing je katastrofa. Aby toho chlapca daboval dvakrát tak starý chlap je úchylné. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

tak sofistikovane hovorím.jasne že to natočili Brazílci. Lebo Izrael ani Palestína by nikdy nenašla v produkcii a celom výrobnom štáve  sponzorov na natočenie. Dojatá, ako trefne  problém zobrazili. Bola som v Izraeli--ľudia vtipní, inteligentní a dobrosrdeční..Bohatá náboženská mytológia aj história. Bola som v Palestíne. Ľudia veľkodušní, láskaví, ochotní sa podeliť so všetkým. Rovnako sa držia svojho. História už od čias Veľkého Egypta rovnako významná a búrlivá. Žiadni chudáci, ani na jednej strane .  Len jeden problém, ktorí vtipne  vo filme spomenula tretia strana v podobe čierneho majstra kuchára z Brooklynu.  Náboženstvo neberte od slova doslova, je to nanič. Mladá generácia oboch krajín na sieťach robí akcie a čoraz viac dáva signály, aby ten šialený prepletenec 1000 ročnej nenávisti išiel do faka a začalo sa inak.  My máme šťastie, že z nádherného českého národa si berieme lepšie Ja(to cimermanovské napríklad)  rovnako, ako si Česi  vtipne berú to lepšie z bačov  Slovákov. Však o čo ide? aj tak všetci vieme, že sme jedna banda.  Ojedinelá láska 2 krajiniek, ktorú človek ocení , až keď je vo svete mimo .  Preto ma filmík dojal ako počin, ako  lastovičky skoro na jar sediace na kandelábroch. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama