Reklama

Reklama

Leaving Neverland

Trailer
USA, 2019, 236 min (Televizní verze: 2x116 min)

Režie:

Dan Reed

Kamera:

Dan Reed

Hrají:

Michael Jackson (a.z.), Wade Robson, Jimmy Safechuck, Stevie Wonder (a.z.), Ronald Reagan (a.z.), princezna Diana (a.z.), Karel III. (a.z.) (více)
(další profese)

Na samém vrcholu své slávy navázal Michael Jackson dlouholeté přátelství se dvěma chlapci ve věku 7 a 10 let. Tito dnes již třicátníci vyprávějí svůj příběh o tom, jak je Jackson sexuálně zneužíval, a jak se s tím po letech vyrovnali... Michael Jackson, jedna z nejslavnějších ikon na světě, představuje pro mnoho lidí mnoho věcí - popovou hvězdu, filantropa, zbožňovaného idola. Když byl v roce 1993 nařčen ze sexuálního obtěžování malých dětí, mnozí nedokázali uvěřit tomu, že by se Král popu mohl dopustit tak ohavných činů. V paralelních příbězích, které jsou si navzájem podobné jako vejce vejci, se Jackson údajně sblížil se dvěma chlapci a pozval je do svého úžasného a výjimečného světa. Obě rodiny, uchvácené přátelstvím svých synků se zpěvákem a zaslepené jeho pohádkovým životem, neviděly manipulaci a zneužívání, jimž byly jejich děti nakonec vystaveny. Dokument Leaving Neverland vytváří prostřednictvím rozhovorů, které svírají žaludek, přesvědčivý portrét soustavného využívání a podvodu. Zároveň poukazuje na moc uctívané osobnosti proniknout do života hvězdami posedlých dětí a jejich rodičů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (201)

Nick321 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že zúčastnění vypovídali pravdu. Michael nebyl takový ten klasický predátor, co by na děcka číhal až půjdou ze školy nebo by je obtěžoval na netu. Ale taky si myslím, že od začátku věděl co chce a jak toho dosáhnout. V tom dokumentu to jasně řekli, že pro ně to byla pocta, že se o ně někdo tak významný zajímá. Hlavně MJ si hned od počátku udělal image dobrodince a kamaráda všech dětí. Krom toho, někdo v jeho finanční pozici si mohl dovolit ty nejlepší právníky, kteří by vyvrátili cokoliv. Věděl jak ty kluky zaujmout, jak si je zavázat mlčením a taky jejich rodiny pro případ, že by vypovídali, protože u soudu by se rázem z darovaných domů staly úplatky za to, že mu prodávali svoje děti. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson byl největším hudebníkem, tanečníkem, zpěvákem, hvězdou své doby. Ale taky prznil děti a je dobře, že to tenhle dokument takhle přesvědčivě a tématicky komplexně zaznamenal. Silná věc. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je to sice o Michaelu Jacksonovi, ale rozhodně to není jen o Michaelu Jacksonovi. Čím více dokument postupuje, tím je jasnější, že vypráví hlavně o lidské lhostejnosti a traumatu, která si s sebou neseme po celý zbytek života. I kdyby šlo o pouhou fikci, dobře by odpovídala na otázku, proč oběť zneužívání tak často brání svého trýznitele. Jak daleko je třeba zajít, aby si člověk řekl "není to moje chyba". O tom, jak fatálně mohou selhat rodiče, pokud se nechají opít pozlátkem moci. Kdybychom Jacksona z rovnice vyňali a naslouchali pouze příběhu dvou mužů, kteří vypráví o překonání nejtěžšího období svého života, zůstal by silný obrázek o tom, jak může zneužívání nadobro někoho poznamenat. A že ne vždy lze dělit na černou a bílou. Leaving Neverland je možná neuctivý k odkazu Michaela Jacksona jako člověka, ale přiznejme si to - tím, jak žil, si za to do určité míry může sám. A že na tom celém nebylo něco v pořádku, to bychom neměli ignorovat... 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson byl pro mě vždycky takovej patvar, kterej ale dělal natolik dobrou muziku, že je pro mnohé tématem i v dnešní době. Pro mnohé je ale tématem i z jiné perspektivy, než z jaké by fanoušci Michaela zřejmě chtěli. Dokument Leaving Neverland, za kterým stojí HBO, a u kterého tedy díky tomu nemám obavy, že by byl výmyslem, představuje stinnou stránku Majkla, o které všichni ví, ale nikdy se o ní explicitně nijak zvlášť nemluvilo. Takhle zprostředkovaně od lidí, které zneužíval, je to ale síla. Čtyři hodiny jsou na dokument dlouhá doba, ale má to smysl. Určitě nezměním názor na jeho muziku, ale definitivně jsem na něj změnil názor jako na člověka... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Dosť od veci. Na prvý pohľad dobre natočená namotávačka, kde vypláva viac otázok než odpovedí, chýbajú skutočné dôkazy, prstene za ukájanie mi nepostačia. Skôr to príde, že si chlapci chceli len privyrobiť, aby takéto ohavnosti čo im MJ ako že narobil, aby ich v sebe dusili skoro 30 rokov a odrazu si chcú uľavit na duši na médiami a inými hyenami zlikvidovanom královi popu. Podľa mňa vrchol hyenizmu. Ako je možné že boli dva súdne procesy a nedokázali mu nič? A ešte ho v tej dobe aj bránili a odrazu buum, naložme mu úchylovi, nie? Však podľa tých ich rečí by nerobil nič iné len znásilňoval každé decko o ktoré zakopol. K tomu sú podarený ich rodičia, ktorý nechávali svoje milované deti spávať s takou beštiou. __Ako rád si vypočujem piesne či video klipy od Jacksona, nie som žiadny veľký fanda ale zatiaľ ma nepresvedčili, že bol až tak zvrhlí ako ho tu opisujú. Bol podivín, žil vo svojom svete, dušou večné dieta ale neprišiel mi ako zvrhlík par excelance ako ho tu opisujú. Podľa mňa dosť smutný, chorý dokument. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Značně vyčerpávající a velmi interesantní zpovědi dvou rodin, které samy sebe rozhodně nešetří, přesto překvapivě nachází vlídná slova pro Jacksona, ač je to zpětným pohledem až šokující, ale zároveň i dobrý ukazatel, že se nesnaží o prvoplánovou dehonestaci, ale naopak být co nejvíce upřímné. Po filmařské stránce se jedná spíše o průměr a má to daleko do současné dokumentární špičky. Tento projekt ale patrně neměl ambice rozsekávat diváka chytlavým audiovizuálem, nýbrž ryze obsahovým sdělením a je nutné k tomu tak dopředu přistupovat. Pár fanatických fanoušků je evidentně stále pod vlivem kultu osobnosti deset let mrtvé celebrity a nedokáže přijmout realitu, takže až extrémně podhodnocuje, ale ujasněme si pár faktů, které byly známé už v devadesátkách. Michael Jackson byl pedofil, který se rád obklopoval dětmi na veřejnosti, v profesním životě a dokonce i v soukromí za zdmi svých paláců, a neobklopoval se nějakými random skupinkami, ale vždy vybranými "pohlednými" chlapci, kteří zastávali funkce jeho dočasných osobních favoritů. Rád tyto chlapce zval k sobě domů, rád chlapce navštěvoval u nich doma a sdílel s nimi svůj veškerý volný čas a dokonce i ložnici. On sexuální aspekt takových vztahů vždy popíral a tvrdil, že prostě jen miluje děti, kterým by nikdy neublížil, ale takto skutečně nejedná zdravý heterosexuální nebo homosexuální jedinec, který si občas zahraje nějakou hru s prcky nebo přispěje na dětskou charitu. Tak jedná čistokrevný pedofil, pro kterého není dítě dítětem, ale rovnocenným partnerem a objektem romantické nebo sexuální touhy. Jistě, být pedofilní ještě nutně neznamená být i sexuální násilník na dětech, ale vzhledem k okolnostem člověk skutečně nepotřebuje být Hercule Poirot, aby se dopracoval k pravdě, i kdyby těm dvěma v dokumentu nevěřil ani slovo... Na celém příběhu mě asi nejvíce fascinuje ten (bohužel přirozený) projev lidské slabosti, ať od členů středostavovských rodin, kterým pozornost světové superhvězdy a pohádková říše blahobytu zatemnily mozky a prostě nechali své děti spát s cizím dospělým člověkem v jedné místnosti klidně i týden v kuse a nepřišlo jim na tom nic riskantního, protože co by se asi tak mohlo stát, že? Král popu a pedofil? Určitě... Tak přístup nekritických fanoušků MJ, kteří projevují identické uvažování jako právě ty rodiny a zcela evidentní berou jako zákeřný útok na jejich mrtvého idola. 75 % ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv intuitivně předpokládám Jacksonovu vinu, tenhle dokument u mně klesá níž a níž tím víc, čím víc o něm přemýšlím. Nevadilo by mi, že se o něm nedá bavit jako o "důkazním materiálu" a veškerá jeho hodnota je výlučně emocionální - osobně mě irituje lpění na právních termínech typu "presumpce neviny" v reálném světě, kde jsou naprosto nepoužitelné. Přijímám, že se filmaři rozhodli předložit výpověď dvou mužů a jejich rodin a jejich pravdomluvnost předpokládají. Mají na to právo. Problém spatřuju v tom, že v takovém případě jsou autenticita a věrohodnost jedinými devizami, které ten film má - a svou neschopností je podrývá, seč může. Směšně nepatřičné vkládání leteckých záběrů a maskování rozhovorů vznikajících po dobu několik dní tak, aby vypadaly, že vznikly na jedno posezení, vytrhávají z dojmu přesvědčivosti - ten film úplně zbytečně "lže" svou formou, což je v tuhle konkrétní chvíli velmi problematické. Nedivím se konspirátorům, že když pečlivým rozborem odhalují diskontinuitu záběrů vydávaných za kontinuální výpověď, je to pro ně diskreditující. Máme tu čtyři hodiny videa, které stojí výhradně na důvěryhodnosti respondentů, a přitom režií a střihem onu důvěryhodnost zcela ztrácí. (Proč věřit upřímnosti scény, která je kompilací nejlepších záběrů, co se na několik jetí podařilo nabrat? Proč věřit výpovědi, která byla zjevně sestříhána do podoby gradujícího příběhu, kde informace s odhalením nesmyslně čekají na vhodnou chvíli?) Nic z toho není důkazem, že ti dva lžou, nicméně vzhledem k tomu, že nepředkládají jediný důkaz, že mluví pravdu, tak jsme tu v dost slepé uličce. Myslím, že nešťastným vyvozením po sledování tohoto filmu bude, že pravda je v takových chvílích nepoznatelná a nedá se o ní usilovat - ale jsem přesvědčený, že to je jen důsledek nekvality tohohle konkrétního filmu, který se naprosto nedá srovnat s jinými áčkovými dokusériemi poslední doby, které pojaly své téma komplexně a plnohodnotně a tím dokázaly, že mainstream snese víc, než se možná ještě dřív čekalo. Tenhle film nabízí málo a ještě to nabízí špatně. Jeho hodnota je čistě nekonkrétní - jde to vnímat jako zajímavý popis života oběti. Problém je, když přemýšlíme nejen o působivém narativu, ale o jeho vztahu s realitou. A nemyslím výlučně na rovině "co říkají, je pravda", ale "filmaři dokážou pořízený materiál prezentovat jako pravdivý." A jestli se nakonec ukáže, že jeden z těch dvou lhal, tak to bude rána téhle tematice mnohem větší, než je ta natolik chválená otevřená diskuze. Kterou beztak nepovažuju za moc produktivní vzhledem k tomu, do jaké iracionality ten film tlačí svou nekvalitou své příznivce a znehodnocuje už samotnou výchozí pozici toho, kdo chce jeho prostřednictvím upozorňovat na problém zneužívání slabých mocnými. Na tomhle filmu se nedá nic stavět. Je jen ilustrací a naložit na něj jakoukoliv argumentační váhu je nebezpečný a nezodpovědný omyl. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nemám potřebu se tvářit, že o Jacksonových pedofilních sklonech nic nevím. Možná děti zneužíval, možná chlapci jen potřebovali přivýdělek a ujeté radovánky se strejdou Michaelem si přibarvili, ale to přece nic nemění na faktu, že byl skvělým zpěvákem a ještě lepším tanečníkem. Máslo na hlavě však mají obě strany, hlavně rodiče. Fascinuje mě ta hysterie kolem, takže bych v pálení čarodějnic pokračoval. Kněží, producenti, herci a sportovci si také zaslouží prostor. Brzy bude oběť sexuálního zneužití regulérní zaměstnání. Nemáte někdo kontakt na tvůrce? Teď jsem si vzpomněl, že mně jeden židovský režisér chtěl strčit prst do zadku. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

V podstatě dost nehodnotitelný kus "kinematografie", z mnoha problematických důvodů. Co se týče mého pohledu na téma, řekla bych, že v zásadě za všechno můžou rodiče: Ti Jacksonovi za to, co z něj vyrostlo, a ti těch dětí, že nebyli schopni přečíst situaci a vytvořit hranice, ať už se tam stalo cokoliv. Obzvlášť matka Wadea Robsona, minimálně ta historická, působí jako bestie. Moje nízké hodnocení se vztahuje zejména k formální stránce a způsobu uchopení ze strany režiséra. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Macatý bezmála čtyřhodinový dokument, který rozvířil vody takovým způsobem, že by si jej nejspíš měl pustit každý, kdo byť jen slyšel o nějakém z početných skandálů ze soukromého života Michaela Jacksona. Od začátku jsem k Leaving Neverland přistupoval z toho pohledu, že se jedná o závažné téma, které není na místě zlehčovat a jakýmkoliv pohledem k němu člověk přistupuje, může vyvolat jen další otázky. Na jednu stranu jsem vždycky chtěl být tím člověkem, jež striktně odděluje dílo autora od jeho soukromí, tudíž...jelikož jsem měl rád několik Jacksonových songů, budu je mít rád i nadále a kdykoliv si je rád poslechnu, když je někdy náhodou uslyším v rádiu. Přijde mi tedy nemístné nyní odtraňovat jeho písničky z playlistů (BBC, apod), notabene u stále nepravomocně odsouzeného člověka, tím spíše již zesnulého. Na stranu druhou je opravdu těžké v tomto konkrétním případě spoléhat na nějakou presumpci neviny, těch případů obvinění bylo zkrátka tolik a ze svých vzpomínek mohu potvrdit, že bylo takovým veřejným tajemstvím, že je Michael Jackson pedofil a žertovalo se o tom podobným způsobem, jako o zneužívání Harveyho Weinsteina. Dokument do jisté míry zatlouká chybějící hřebík na rakev člověka, jež zřejmě nebyl odsouzen pouze kvůli justičnímu systému, mimosoudním vyrovnávaní a jistou Star-power, kterou oplýval, respektive důmyslné manipulaci dvou svědků, kteří po letech konečně dosáhli sil ke změně výpovědi, jež roky podávali a o které byly uvědomněny i jejich rodiny. Sám jsem před zhlédnutím filmu pochyboval, do jaké míry je relevantní vyslyšet (zhrzené?) hlasy po tolika letech, ale opravdu mohu tento dokument doporučit a alespoň se pokusit pochopit jejich počínání. Pedofílie existuje, věřím, že existují mnohem horší případy zneužívání než jednou mega-superstar, která si tím vším blahobytem, popkulturou (filmy+popcorn) a orálním sexem vynahrazovala dětství (nejspíše s výjimkou toho posledního), to nicméně neomlouvá jakoukoli míru deviace. Bez vyzrazování skutečností z dokumentu se jenom pozastavím nad faktem, že mě trošku překvapilo, že i přes monstrózní stopáž se dokument tolika nevěnuje ostatním reáliím z života této popikony, ale přecejen více těm obětem. Třeba jsem postrádal nějaké skutečnosti ohledně té proklínané kompletní plastické operaci, jež se samozřejmě dělala na mnohokrát (nebáli se Michaela pak děti, když vypadal jak figurína??)...nicméně fajn, mluvčí se k tomu zkrátka nevyjádřili. To už by to muselo mít formát celého seriálu a přizvat pokud možno další a starší lidi z jeho okolí, tohle je pořád festivalovka. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jako zpráva o části soukromého i veřejného života Michaela Jacksona je Leaving Neverland zřejmě důležitý počin. Jsem ráda, že bývalé oběti promluvili a byli vyslyšeni, zvlášť pokud museli prožívat svůj nerovný vztah k Jacksnovi znovu a znovu a zkolabovali až po té, co jejich vlastní děti byly stejně staré jako oni, když je Jackson poprvé uvítal v Neverlandu. Problematická je pak délka a exkluzivní HBO distribuce. Průser je pak snaha zpětného cenzurování popkultury, které byl Jackson tolik let součástí. ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Po rozhovoru s kamarádem bych ke svému hodnocení uvedl tyto poznámky: Dokument je film jako každý jiný a nemá nárok na pravdu - jeho pravda je pravda umělecká. ▪ Leaving Neverland sugestivně a plasticky tematizuje zneužívání osobností natolik populární, že měla status poloboha, v čemž, s ohledem na interpretační šíři z toho plynoucí, vidím jeho výjimečnost. ▪ Žádného člověka nelze redukovat pouze na to, jestli byl nebo nebyl pedofil, jestli někoho udal nebo neudal, nebo jestli byl nebo nebyl antisemita atp., vůči čemuž se Leaving Neverland neprohřešuje. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Z filmařského hlediska je Leaving Neverland nezajímavý. Trpí přemírou vaty v podobě nudných záběrů Hollywoodu z ptačí perspektivy, které jsou v pravidelných rytmech střídány s promluvami mluvících hlav a archivními nahrávkami & fotografiemi. V tomto smyslu pak může tento styl leckteré diváky mást, či dokonce znevěrohodňovat celý projekt, protože autenticita výpovědí obou hlavních postav příběhu je střihem poněkud narušena (přičemž červ pochyb s sebou může začít mrskat i se související postupnou emocionální gradací, za kterou může leckdo vidět jasný kalkul). Přesto - pokud se oprostím od formální stránky - má dokument významnou hodnotu díky svému obsahu; detailům, které hlavní protagonisté chrlí na diváky s ohromnou dávkou přesvědčivosti (bez ohledu na střih maximalizující účin na diváka). Film ani jeho protagonisté sice neposkytují žádný přímý důkaz skutků, které jsou Jacksonovi přičítány, nicméně ten sled indicií, které nabízejí všechny mluvící hlavy, je maximálně konzistentní s jinými případy dětského zneužívání (nesouvisejících s MJ), které již byly mnohokrát v minulosti prokázány a na jejichž projevech & důsledcích se shodují i psychiatři a psychologové. Dá se namítnout, že i tomuto se dají výpovědi přizpůsobit, ovšem v kombinaci právě s těmi archiváliemi a se znalostí dobových a místních reálií (např. justičního systému a právních zvyklostí v USA) tyto výpovědi tvoří poměrně silný celek, který lze zpochybnit snad pouze se současným uznáním herecké geniality obou protagonistů. Pro mě je první půlka dokumentu velmi dobrým popisem mechanismů zneužívání moci a autority. Ale větší sílu ma půlka druhá, která je o důsledcích sexuálního zneužívání dětí a jeho vlivu na psychiku dospělého člověka, který tímto prošel. A především tato druhá půlka sama o sobě více než přesvědčivě odpovídá na otázky nelítostných kritiků filmu: Proč o tom mluví ti dva až teď? Proč předtím říkali něco jiného? Proč se to teď řeší, když soudy MJ ve své době očistily? To všechno tam přece je zdůvodněno... Z tohoto pohledu je Leaving Neverland cenný. A o to víc je mi líto té nepovedené formy. ()

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

Väčšina hodnotiacich okolo nejakého dokumentu zrejme ešte nešla, ak má pocit, že takto vyzerá/toto je dokument. --- PS: Nie som fanúšik Kráľa popu, poznám tak maximálne skladbu 'Billie Jean.' ()

sepp

všechny recenze uživatele

Šíleně dlouhé, emocionálně působivé, v lecčems zajímavé, nicméně bez důkazů či vyjádření druhé strany (rodiny MJ, správců jeho pozůstalosti). Proto ani nehodnotím hvězdičkami. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

hodně manipulativní dokument.... Michael Jackson byl možná zkurvenej pedofil, ale to nemění nic na tom že jeho hudební tvorba je nadčasová. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Neřeším to jestli je Michael Jackson skutečně vinný a zpovídající říkají pravdu, nebo je nevinný a tudíž je celý ten dokument v podstatě jenom komentář dvou mužů, kteří celý dokument jenom lžou. Beru fakt, že ten dokument na mně nefunguje- celé mi to přijde jako kopání do mrtvoly a nejvíc WTF mi přijde fakt, že oba muži a jejich rodiny na Michaela Jacksona vzpomínají na hodného člověka na kterého v zápětí nahází špínu. Netvrdím, že oba lžou, pravda je ale fakt, že jim chybí jakýkoliv důkaz. Dokument, který podává informace a výpovědí naprosto špatně Režisér Dan Reed tvrdil,že půjde o psychologický rozbor obou zneužitých mužů a to vlastně splnil. To, že ale přeloží slušně nastříhané montáže neudělá dobrý a objektivní dokument. Celé 4 hodiny se vlastně pracuje s faktem, že oba muži mluví pravdu a Jackson jim skutečně dělal ošklivé věci. Jackson se z pochopitelných důvodů už bránit nemůže, bylo by ale fajn hrát si také s tou možností, že ve finále nic neudělal. Nemá to hodnotu, nemá to hloubku a to, že je to slušně sestříhané a dostatečně dobře zrežírované neudělá dobrý dokument. Celý ten dokument je těžce WTF a selhává vlastně všude kde může.... Michael Jackson nebyl psychicky v pořádku, byl ale sám obětí. Těžko říct jestli opravdu zneužíval (spíš bych řekl, že jo) jestli ale jo, stejně už je 10 let pozdě. Proto už mi celý ten fakt, že tenhle dokument vyšel až 10 let po Jacksonově smrti přijde totálně debilní. Je mi líto zneužívaných dětí, zároveň ale nesnáším ,,černobílé" dokumenty.... ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Bílý nikdy nebyl můj hudební idol a o jeho sexuálních preferencích jsem si ani za jeho života nedělal žádné iluze. Ale! Deset let po jeho smrti natočit tento dokundament, tak to sorry jako! Další z řady kampání v Mítů stylu, tady vylepšená o to, že postižený je bezpečně mrtvý a nemůže se bránit (ne že by jako živý měl nějakou šanci). Takže pány a dámové, kopněte si do negra! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je ťažké tento film reálne nejako objektívne hodnotiť. Myslím si, že veľmi záleží na tom, na ktorú stranu sa človek postaví. Ja neviem, na ktorú stranu sa mám dať. Nevidím reálny dôvod na to, aby tí chalani klamali. Viem si predstaviť, že to všetko si so sebou museli ťahať obrovské množstvo rokov. A pokiaľ to je pravda, je to skutočne veľmi smutná realita. "Leaving Neverland" si však aj zaslúži určitú dávku kritiky z mojej strany. V prvom rade je pravda, že je to film z jedného uhla pohľadu. A ako niektorí napísali, aké sú reálne dôkazy, ktoré ponúkajú James s Wadom? Je to všetko slovo proti slovu. Pokiaľ veríte jednej strane, film vás presvedči. Pokiaľ druhej strane, tak to bude pre vás skutočne odpadová záležitosť. Takže rozumiem tomu, čo ľudia hovoria. Ja premýšľam len nad tým, čo by tým chalani získali, keby to povedali? Peniaze? Slávu? Nemyslím si. Taktiež si ale myslím, že Michael Jackson nebol zlý človek. Nebol to netvor. Podľa mňa mal svoje problémy, často sa správal ako dieťa a akosi mu chýbalo reálne detstvo a určite musel sám so sebou v mnohých veciach bojovať. Možno potreboval skutočnú pomoc, no na to sa musel viac otvoriť svetu a veriť ľuďom. Ktorým (podľa slov v tomto filme) neveril. Okrem toho si nemyslím, že ten dokument musel trvať 4 hodiny. To je skutočne veľmi dlho. Svojou témou ma zaujal, myslím si, že dáva tam určité argumenty. Film nemení nič na tom, že bol Michael hudobnou ikonou, že si aj po rokoch pustím jeho skladby a jeho videoklipy. Bol talentovaný. No určite mal aj svoje problémy. A verím aj tomu, že sa cítil veľmi osamelý. Je ťažké mať na to objektívny názor. Nebudem vám vyhovárať vaše názory, no chcel som povedať na film svoj vlastný. Je ťažké sa na to pozrieť a povedať niečo bez toho, aby sa nenašiel niekto, kto nebude súhlasiť. Takže sa na to skúsme tak aj pozerať. Hodnotenie: B ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Tvůrci Rhapsody plánují film o Jacksonovi

Tvůrci Rhapsody plánují film o Jacksonovi

23.11.2019

Jeden z producentů megaúspěšného hudebního filmu Bohemian Rhapsody Graham King oznámil, že chystá životopisný snímek o zpěvákovi Michaelu Jacksonovi. Se scénářem by mu měl pomoct scenárista třikrát… (více)

Reklama

Reklama