Reklama

Reklama

Delhi Crime - Série 2

(série)
Trailer
Indie, 2022, 3 h 41 min (Minutáž: 36–55 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Sérii brutálních vražd může mít na svědomí obávaný gang, který se vrací na scénu. Případu se pod tlakem médií i veřejnosti ujme zástupkyně ředitele policie Vartika. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá série Delhi Crime udržela vysoko nastavenou laťku a přináší další zajímavý případ (jen tentokrát nevím zda podle skutečnosti). Zatímco v první řadě se znásilňovalo, tentokrát jde o gang přepadávající a vraždící důchodce v jejich domech. Policie v Dillí to ani tentokrát nemá jednoduché a krom času bojuje opět s nedostatkem všeho co si lze jen představit a opět ukazuje v jakých naprosto nedostačující podmínkách musí tamní policie pracovat. Těch 5 dílů bylo málo...80% ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Dozajista jeden z nejkvalitnějších indických seriálů od Netflixu (vlastně i celkově ze služeb VOD), který jsem zatím viděl. První série byla výborná, druhá ve srovnání s ní již mírně pokulhává. To hlavně v tempu a napětí, které si neudrží po celou dobu stejnou kvalitu. Rovněž postavy jsou slabší a emoční prožitek nemá takovou sílu. Příběh zlodějů, kteří brutálně vraždili staré bohaté lidi v jejich domech a policie, která se je snaží odhalit, svého předchůdce rozhodně nezahanbil. Zpracování jde navíc západnímu divákovi přímo na ruku. Slabších pět hvězd. ()

Reklama

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie prvej série nesklamalo, divák sa tak opäť môže preniesť do ďalekej a pre Európana stále neuveriteľnej Indie. V porovnaní s jednotkou som mal ale dojem, že spracovanie je viac 'polite', ukazujúc Indiu infraštruktúrne v omnoho lepšom svetle (scéna z nemocnice, ktorá vyzerá ako Chicago Hope). Kriminálna časť je ale dobrá, pomáha tomu aj kratšia, zbytočne nenatiahnutá stopáž dielov - od 35 po 45 minút, s výnimkou finále. Miestami trochu vadia patetickejšie scény v podobe (iluzórnej) snahy Indickej vrchnosti moralizovať a vychovávať kriminálne správanie nižšej kasty. Náznaky prílišnej amerikanizácie aneb Bollywoodu sú však našťastie minimálne. Zaujali priamo pomenované morálne dilemy Indie dneška v podobe dlhoročných predsudkov medzi kastami. Dramatizácia kriminálnej časti stúpa až do štvrtého dielu, vo finále jej však mierne dôjde dych, čo sériu stálo jednu hviezdu. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se liší od první zásadně ve druhu zločinu. Vyšetřování a tým jsou stejné a možná ještě úpornější. Pokračuje pobuřování "lidu" médii proti "neschopné" policii. A následný tlak shora na obvinění kohokoliv pro klid obyvatel. Pod tímto tlakem vyšetřovatelka se svým týmem řeší brutální sérii vražd v poklusu a ve stresu. Zároveň člověk pochopí, proč v Indii nosí strážci pořádku dřevěné hole a mlátí s nimi lidi po hlavě. Jinak to nejde. Chvályhodné je i to, jak indický film ukazuje zemi v pravdivém a hrozivém světle. Tam tedy opravdu nechci nikdy jet. ()

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brutálně přeemancipovaná, sqostně morálně ukotvená a za všech okolností správňácká šefynspektorka DylinPyDy more, Chandža Farzekašova, je zpět a s ní i celý tým CSI Chánov ve složení - počytačovy experd na wyndous 3.11 Mohinder Stojka, specyjalysta na dochucovani kontumovanych psu Dezider Žiga, odborňyk na fackovani podezřelych Kar Mižigar a v neposledňy řadě ťyskova mlufka a pověřenkyně pro pohlavňy styk s veřejnosti Mindža Hangurbadžova, aby tentokrát společně zabránili hustému kladivářskému týmu Khalesy Ščukove otevřít si kosmetický salón na sanaci stokilových cigánských matrón. A já musím s potěšením konstatovat, že i návrat do svrabu se dost povedl, dokonce i možná více než první řada o nejoblíbenějším indickém kolektivním sportu – hromadném znásilňování. To 14. století je opět vskutku děsivé, celý hrdinný vyšetřovací tym more má opravdu co dělat, aby ze své hypermoderní centrály, plesnivé garáže uprostřed Luníku, a s hypermoderním vybavením, jako například bezdotykové hloupé telefony XOLO 3210 nebo ředitelské vozy rychlého zásahu – přeplňované dvoutakty TATA 911, zajistil klidný a bezpečný spánek rozkokošných obyvatel města Novy Dylin. Navíc bylo rozhodně úsměvné sledovat to tolik roztomilé pokrytectví duhové neomarxistické televize, pro kterou je zjevně konzervativní miliardový trh přednější než urputné bolševické mentorování jako u západního stáda, a tak ty čmoudy zatím neprobouzí a nezakládá tam buňky ROH, nenasadila jim tam jediného buzeranta nebo tranzistora, o negra nezavadíš, a omezila se pouze na jemně výchovné konstatování, že ani rasističtí cigoši by neměli házet všechny cigoše do jednoho pytle, bo jednorožcy přece eksystujy, a že presumpčně vinní podezřelí a ženy by se měli mlátit pouze s přivřenýma očima a za zavřenými dveřmi. Čili mrazivý a přeqapivě zábavný seroš, u kterého kupodivu neztratíte vkus, pohlavní integritu ani kulturní svébytnost. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama