Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (286)

tron 

všechny recenze uživatele

Skvelý sitkom so skvelým Timom Allenom, jeho skvelou manželkou a so skvelými troma nepodarenými synmi, ale aj tak sa mi vždy páčil skvelý bradatý pomocník Al (ktorý na rozdiel od Tima vedel, čo robí) a skvelý, takmer mystický sused Wilson, ktorého som, ak mi pamäť dobre slúži, nikdy nevidel ako vyzerá v tvári. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že Kutil Tim je snad nejpovedenějším sitcomem 90. let. Příběhy šikovně nešikovného kutila, jeho početné rodiny, kamaráda a kolegy Ala ala flaneláka a souseda Wilsona, který léta úspěšně schovával svou tvář za plotem a pokud ještě žije, schovává ji dál. Bylo zajímavé sledovat, jak se s postupem času Taylorovic kluci mění z dětí ve vytáhlé čahouny, Jill a Tima nemilosrdně okousává zub času a jak Timův soused roste stále více do výšky :) Super zábava! ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kutil Tim a jeho "dokonalé" umění něco ukutit :-).Zajímavé na tomto rodinném komediálním seriálu je,že mi po celou tu dobu a po všech těch 8mi sériích přišlo,že všichni dětští herci jsou neskutečně podobní svým seriálovým rodičům. Ke tradičnímu kutilskému pořadu Čas pro nářadí patří také rodinná atmosféra,která na nás svým sentimentem dýchá snad v každém díle. Místy naivní ale nic, co by někoho dokázalo rozzlobit nebo donutit přepnout kanál. Na tuhle věc se ráda podívám,když je možnost :-). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve vztahu k Alovi "Flanelovému Ďáblu" Borlandovi stěrkotvorný antikutil Tim Taylor, jehož doma stírá jeho zlatá manželka (nebo spíš světice, když se vezme v úvahu její trpělivost...pamatujete třeba jak Tim ztratil snubní prsten?:)) Jill a jehož hlubokými moudry podporuje anonymní soused Wilson, je klasik televizní zábavy. A ve dvojkombinaci s Dinosaury to byly úžasné podvečery kdysi dávno v začátcích jedné nejmenované komerční televize. PS: Mahdale, ty žes někdy dělal dabingového režiséra???!!! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návraty k dětským seriálovým láskám nebývají lehké, protože televizní revoluce posunula laťku hodně vysoko a bohužel ne všechny se přes ni dokáží přehoupnout. Po kompletní první sérii však můžu v klidu říct, že Kutila Tima se to netýká. Ten 90´ felling je i díky tomu, kam se společnost za ty roky posunula (ano, přesně tam), neskutečně odzbrojující. Ono je vůbec hrozně osvěžující vidět seriál, kde se tolik postav nebere vůbec vážně, i když mají svoje problémy a chyby. Zpočátku to stojí především na macho humoru, kutilském neumětelství a parodování role otce. Postupem času začne divák zbožňovat originální nápad s neustále filozofujícím sousedem Wilsonem a hlavně se ke slovu dostane kočkování mezi Timem a Alem v nejpřepálenější kutilské show, které v závěru série vrcholí takovým způsobem, že je těžké se udržet v křesle. Nesmím zapomenout na Pamelu, tři povedené synátory a těžce cool znělku. V pozdějších sériích nepřestává Tim překvapovat svou nešikovností, nejdelší running joke historie v podobě schovaného Wilsona také přináší nové nápady, ale právě ona zacyklenost, kdy postavy nedostanou prostor k vývoji, seriál sráží do vod old schoolu, který sice pobaví, jenže na nejvyšší příčky to už dávno nestačí. 1. - 4 . série: 85%, 5. - 8 . série: 75%. ()

Galerie (259)

Zajímavosti (32)

  • "Tool Time" je natáčen s opravdovým publikem. (Kulmon)
  • Postava Wilsona je založena na dětské vzpomínce Tima Allena, kdy byl moc malý, proto byl neschopný si souseda prohlédnout (Kulmon)
  • Některé z univerzit a vysokých škol v Michiganu poslali Timu Allenovi svetry a trička s logem školy, aby je mohl nosit během natáčení, což Tim udělal. (HellFire)

Reklama

Reklama