Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (99)

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

nie, nebol to film za *****..ale to hodnotenie hejterov človeka nadvihne..tak reku, přiložíme polínko..:) Magnuseka nemusím, jeho výkon u Shokyho a Morthyho som takmer nepostrehol, nieto ho nominoval na čechiše gróse kace..nehodnotím však Magnuseka, ale film..a ten plynul - bez nudy, znechutenia, nevrlosti, žinantnosti..proste klasicky český neakčný ľudový pohoďák, ktorý neurazil..pripomenul mi Babí léto, ktoré kultúrna obec čsfd vyzdvihla nad osemdesiatky..výšiny Létu neupieram, ale príbehy starcov neboli príliš mimo príbehu Vlastíka a Standu..obyčajnosť ľudí, ktorí žijú medzi nami a blížia sa k "letu cez komín"..ja osobne som som spokojný a predstavitelia hlavných úloh asi tiež..:) ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Magnusek je sympaťák, jeho posledným filmom ma celkom potešil, ako aj v úlohe Shoky a Morthy, kde bol dokonalý. Ale tady viacej ako 2* dať je maximum. Film začína celkom sľubne, ale postupne divák zisťuje, že film postáda z dejovej linky a všeobecného konceptu takmer všetko. Zmar dovŕšil záver, ktorý bol doslova  ukážkou trápnosti a nevkusu, tak že aj Troška by sa červenal. ()

Reklama

Nečák 

všechny recenze uživatele

Sorry, hodím do toho místním pozérům trochu vidle. Díky místním pseudorecenzím jsem nečekal moc a dostal hodně. Ostatně jako dost často. Na druhou stranu chápu, že honit si sám ve čtyřiceti péro pořád ve svým dětským pokojíčku je nuda, takže čumění na filmy a psaní o nich moudra je solidní zpestření. ()

VelkejViktor 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit, film u mě propadl. Těšil jsem se na setkání hereckých legend v jednom filmu po tak dlouhé době a na mnoho fórků, které budou mezi sebou střílet ze strany na stranu, to ale nenastalo. Do toho se tam každé 3 minuty spouštěla hudba, která se do snímku vůbec nehodila. Bohužel, lepší hodnocení dát nemůžu, ale abych něco vyzdvihl, malá role Fittipaldiho byla povedená. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů na stejné téma již pár natočeno bylo. Zrovna nedávno jsem viděl Frajeři ve Vegas. Na těchto filmech je vidět nejen rozdíl v tom, jak se točí, když peníze jsou jak se točí, když ne, ale též, jak si užívají důchodci čeští a američtí. I v Česku už několik takových filmů vzniklo. Problém ale není v zásadě u peněz, ale v tom, jak udělat alespoň trochu lepší muziky za málo peněz. Tomáš Magnusek neumí točit filmy. Ať se snaží, jak se snaží. Jeho filmy jsou si podobné jako vejce vejci. Začněme výčtem toho, co mi nesedělo zde. Nejprve se pozastavím nad retrospektivními záběry, které jsou opravdu mimo. Kromě M. Dejdara měli ostatní přítomní na bazéně moderní účesy a oblečení. Pokud odhadujeme správně, mělo by se jednat o dobu let 60., ale u postav této době nic neodpovídalo. Co se týče splněných přání, tak krmení lachtanů jsme ani neviděli, to zde bylo jen zmíněno, asi už to producenti nezvládli zařídit, zatímco jiná přání vyobrazena byla. Mimochodem, co dělal Janata na dráze? Proč nestál v zázemí jako ostatní? To by mu asi nohu nepřejeli. Vrcholem amatérismu jsou cedulky se jménem Krása na značce či na plotu. Lépe představu podnikatelského rozsahu asi ztvárnit nešlo. Prakticky v každé scéně hraje hudba a navíc pořád jedna a tatáž, takže odlišení vážných a méně vážných momentů není možné. Nevidíme žádné komické scény. A pobyt Luďka Soboty v nevěstinci omylem je vrcholem trapnosti. Jestli si takhle představuje T. Magnusek humor, budiž mu filmařský svět milostiv. Ať natočil co natočil, vše působí amatérsky. Herci vůbec nehrají, pouze odříkávají suše texty, protože je nikdo režisérsky nevede. Těžko totiž podezřívat slavné staré gardy, že neumí hrát. Režisér neumí vytvořit potřebnou atmosféru a držet se ji. Nedokáže vymyslet alespoň jednu opravdu zábavnou scénu anebo uvěřitelný dialog. Tomu filmu snad chybí úplně všechno. Já jen nechápu, kde na to pořád bere peníze. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Hlas prostitutky v poslední scéně filmu nahrál režisér Tomáš Magnusek. Hlas je počítačem upravený. (ugugege)

Reklama

Reklama