Reklama

Reklama

Největší závod starého Říma

  • Česko Římské dostihy (více)
Velká Británie / Německo, 2018, 90 min (Alternativní 2x50 min, Televizní verze: 45 min)

Obsahy(1)

V době kolem roku 90 byla římská říše na vrcholu své moci. Byla to doba legendárních hrdinů, slavných císařů a grandiózních podívaných. Svět moci a zábavy byly úzce propojeny. Pro pobavení obyvatel pořádal císař každoročně římské hry. Nejoblíbenější byly vozatajské závody... Byli superhvězdami své doby, jejich jméno znalo každé malé dítě, fandil jim dokonce i samotný císař: vozkové starého Říma. Tento dokument nás vezme do zákulisí největší podívané starověkého světa. Sledujte legendární vzestup mladého Scorpuse z pozice obyčejného otroka na jednoho z nejúspěšnějších vozků v jámě lvové, kterou byla impozantní aréna Cirkus Maximus s místy pro více než 150 tisíc diváků. Závody spřežení byly v antickém Římě stejně populární a ostře sledované jako dnes fotbal nebo Formule 1. Byly neoddělitelnou součástí římské společnosti a miloval je každý, nezávisle na svém postavení, od všemocného císaře až k nuznému lidu. Vychutnejte si pečlivě rekonstruované a sehrané závodní klání doplněné dokumentárními scénami, díky kterým získáte neuvěřitelně pestrý, zbrusu nový pohled na nesmírně vlivnou část římské společnosti. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rím zvnútra nebol len o politike, vojnách, senátoroch, ale aj o pospolitom ľude, ktorý mocní potrebovali a staroveké "chlieb a hry" bude platiť naveky a pochádza priamo od Rimanov. A vedeli čo robia. Vozatajské závody boli niečo ako dnes Formula 1 a niektoré mená prežili 2000 rokov, hoci boli len otrokmi. Dokument má tie herecké vložky také amatérskejšie zahrané, ale podstata a hĺbka problematika je zachytená veľmi dobre. Určite je obohatením. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Velmi podrobný dokument o vozatajských závodech, ale také o hodně souvisejících fragmentech celého Říma. Slušná podívaná. Slabší 4z5. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen 2.díl - ČT 2, pondělí 21.2.2022 . Objevné zpracování málo známé stránky dějin starého Říma : 4,5 - 5 * a 75 % . P.S. : rok výroby je 2019 - VIZ závěrečné titulky . ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama