Reklama

Reklama

Romeo Akbar Walter

  • Indie रोमियो अकबर वॉल्टर (více)
Trailer

Recenze (6)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený počin, špionážní thriller dob indo-pakistánské války, respektive těsně před ní. John Abraham je neuvěřitelně tvárný herec, dokáže hrát pořezy, ranaře, ale také jako zde nenápadné civilisty s kukučem absolventa, bravo za výkon. Film je zajímavý hlavně svým nenásilným pojetím, nejde prvoplánově po dramatu nebo akci, vykresluje práci rozvědky, jako zdlouhavou, složitou a hlavně nebezečnou činnost, která může jít kdykoliv do háje... Přesto jsem tušil hlavní zvrat a nedokázal jsem nějak více k ději filmu přilnout, bylo to takové hodně chladné, odtažité, něco mi na to chybělo, byť to nedokážu přesně popsat. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Raazi se mi líbilo víc, nicméně ani tento film, zobrazující indickou špionáž v Pakistánu před válkou v roce 1971, není zlý. Je to syrovější (což není zlé) a trochu méně přehledné, což je pozitivum i negativum. Pozitivum, protože to dokáže překvapit, negativum, protože by občas víc vysvětlení neuškodilo. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film z prostredia výzvednej služby, na základe historických udalostí odohrávajúci sa v roku 1971 medzi Pakistanom a Indiou. V princípe zaujímavý pohľad na spôsob práce indickej rozviedky a hlavne, tak ako sa uvádza na záver filmu, pocta tým bezmenným, ktorí pre svoju vlasť obetujú všetko. Úprimne, kto z nás by sa na to dal? Film natočený hodne temne, zaujímavo a rozuzlenie tiež stálo za to. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller odehrávající se v předvečer velké bouřky, která natvrdo udeřila v podobě válečného konfliktu mezi Indií a Pákistánem v roce 1971. Byl jsem určitě více než spokojený, i když děj samotný není vždy tak intenzivní a mnohdy sklouzne do méně výrazné vyprávěcí rutiny. Tím pádem se nutně naruší kompaktnost a síla celku. Ovšem mnoho drobných momentů a situací mi tyto nedostatky vyvážilo. Musím se zmínit o jednom velkém problému, který se táhl celým snímkem. Osobnost a schopnosti agenta samotného. John Abraham měl určitě zahrát vývoj postavy od nervózního nováčka až po úplného profesionála, tak dobrá, beru to v potaz. Ale když on dělal takové množství chyb, že byl nápadný asi jako černoch na výročním setkání albínů. Člověk je dobrý jen tak, jak je dobrý jeho protivník a zde si přiznejme, že mají Indové štěstí, že sousedí s tak neschopným nepřítelem. Prostě jsem tomu ani nechtěl věřit, co si dovolil a co mu prošlo. Ale nebyl na to rozhodně sám. Nechápu a hlava mi to odmítá brát. Kor, když je štěstí unavené, sedne si i na ... A v tomto případě si dalo i řádného šlofíka. Písně hlavně příjemně doplňovaly příběh, než aby byly silnou samostatnou složkou. Někdy toho bylo na mě už moc, tak jsem se při přemítání nad hodnocením v průběhu filmu přesouval mezi silnou trojhvězdou a slabší čtyřhvězdou. V poslední části jsem měl už jasno, dolů se rozhodně nepůjde. Zajímavé a poutavé ohlédnutí za životem agenta a co vše musí pro svou práci a zemi obětovat. Snad mají tito lidé v reálu profesionálnější vystupování a váleční štváči si ponechají své neschopné členy a vedení. Indii zdar! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nutno dodat, že to bylo celkem milý překvapení. Film má přes dvě hodiny, přesto nenudí, navíc je to ze zajímavýho a neokoukanýho prostředí, což je další plus. Ano, indická tvorba má i svoje mouchy. Je u nich typický, některý věci nadmíru dramatizovat nebo do toho vkládat nějakou romantiku (zbytečně v tomto případě), a to tím stylem, že jsou dlouhý záběry na postavy, kde nikdo nemluví, ale hraje písnička s textem, kterej jakoby popisuje danou situaci. Je to divný, pro nás neobvyklý, ale oni to tak prostě mají, je to jejich styl. Každopádně práce tajných služeb není procházka růžovým sadem a pravdou je, že tady se nebojí to ukázat pěkně narovinu. ()

Reklama

Reklama