Reklama

Reklama

Bonanza

(seriál)
  • USA Bonanza (více)
USA, 1959, 430x45 min

Tvůrci:

David Dortort

Režie:

William Witney, George Blair, John Brahm, Bernard McEveety (více)

Scénář:

S. H. Barnett, Douglas Day Stewart, Palmer Thompson, Leo Gordon (více)

Hrají:

Lorne Greene, Michael Landon, Dan Blocker, Pernell Roberts, David Canary, Tim Matheson, Lou Frizzell, Johnny Whitaker, Richard Thomas, George Macready (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ben Cartwright (Lorne Greene) žije na ranči Ponderosa v Nevadě, spolu se svými třemi syny. Nejstarší syn se jmenuje Adam (Pernell Roberts), prostřední Eric (Dan Blocker), zvaný Hoss, je nepřehlédnutelný díky velmi statné postavě. Nejmladší z rodu Cartwrightů je Joseph (Michael Landon), zvaný Little Joe. Každý z bratrů je jiné povahy. Není divu, neboť každý z nich má jinou matku. Po smrti své třetí ženy koupil Ben ranč a společně se syny zde hospodaří na velkém pozemku.
Všichni mají ve městě pověst vážených mužů, kteří se vždy staví proti křivdám, bojují za čest, právo a spravedlnost. Žijí svými každodenními starostmi, jež jsou typické pro jejich dobu. Potýkají se s nezvanými návštěvníky, bezcharakterními zlosyny, indiány i rasismem. Při rozuzlení zápletek se dává přednost morální stránce věci a mírovému řešení konfliktů, na rozdíl od typických žánrových přestřelek.

Kultovní westernový seriál se odehrává během americké občanské války a v období po jejím skončení. Natáčel se v letech 1959 až 1973 jako jeden z prvních barevných TV seriálů. Dosáhl celkem čtrnácti sezón s více než čtyřmi stovkami epizod. Ve vedlejších rolích se objevila celá řada tehdy populárních hereckých hvězd. (hemir)

(více)

Reklama

Reklama