Reklama

Reklama

Snímek sleduje osudy J.R.R. Tolkiena (Nicholas Hoult) dávno před tím, něž se z něj stal slavný spisovatel. Dospívající Tolkien, obklopen spolužáky, objevuje sílu přátelství, odvahy a odhodlání. Společné pouto je časem stále pevnější, první světová válka však může jejich přátelství rozbít. A právě tyto zážitky se později staly Tolkienovi inspirací při psaní slavných románů ze Středozemě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z těch jakože životopisů,na který se celkem hezky kouká,ale ve finálním součtu v paměti neuvázne a nic extra nepřinese.Tolkien je bezesporu jedním z nejvýznamnějších moderních autorů,ale tady se toho o něm divák zase tolik nedozví.Otázka je jestli je to nedostatečnou dramatičností jeho života (ne snad že by jeho život byl prostý dramatických událostí,ale v té době se to nejspíš dělo celkem běžně),nebo jen nedotažeností scénáře...60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tolkien ako osobnosť ma nezaujíma a Pána prsteňov vôbec nemusím, ale trailer vyzeral celkom zaujímavo a mám rád Houlta, takže som to riskol. Výsledkom je taký štandardný životopis v ktorom sledujeme aké udalosti formovali Tolkienovu fantáziu popri jeho peripetiách v súkromnom živote. Nie je to zlé ale pre mňa ani nič skutočne pútavé. Fanúšikovia ságy o chodiacich stromoch asi budú o stupeň spokojnejší. Nejaké fantasy výjavy si neodpustili ani v tomto filme a po vizuálnej stránke je to fakt nádhera s lepšími trikmi ako kdejaký čistokrvný blockbuster. 5/10. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už lepší životopisy? Ano, přesto mě Tolkien něčím uchvátil. Nichoas Hoult se mi na roli mladého spisovatele doopravdy hodil, i když se začátku jsem měl mírné obavy. Zde hlavně sledujeme jeho dětství a život před napsáním toho legendárního slůvka Hobbit. Celé to je příjemně napsané, nebojí se to hrát na city, je z toho cítit to pevné přátelství, radost, zápal, ale také smutek. Za mě spokojenost. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Tolkien je v dnešní době již fenomén a pojem. Nebudu tady dlouho mluvit o svých nostalgických momentkách, která jsou spojeny z filmovou trilogií, spíše bych chtěl zdůraznit formát fantasy, který Tolkien jako patrně jediný nastolil. V době kdy na fantasy lidi neměli náladu, vytvořil asi bezkonkurenčně nejlépe fungující svět s historií, zvyky, jazyky, tvory a magií, kterému se náš svět nemůže rovnat. Tohle je chuťovka pro lidi, co dodnes tomuto autoru žehnají, a byť né vše je zvladnuto na jedničku, myslím si, že řadovému člověku lze celkem solidně přiblížit, jaký Tolkien asi byl, čím si procházel, koho měl okolo a co měl pod čepicí. Jak sám nedávno řekl tvůrce GOT , že oproti němu je jen lajk. Zkrátka skvěle propojený a fungující svět ztělesněňující fantasy a magičnost, no a jak knihu tak filmy můžeme hltat do nekonečna. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovia Tolkiena môžu byť sklamaní. Nejde ani o kompletne životopisný film a ani tá časť života, ktorú nám sem predostreli, nie je taká zaujímavá, ako Tolkienove diela a následné filmy. A to hranie Collinsovej tu malo byť tlačené do artu? Alebo sa herečka cítila ako v divadle? Jej repliky zneli akoby sa chystala na Hamleta. Celý film ale vyznieva tak čudne, normálne že nuda až brutal nuda. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je scéna, kdy J.J.R Tolkien (Nicholas Hoult) a Edith Bratt (Lily Collins) sedí v cukrárně a hází kostky cukru na kloubky lidí. Ve skutečnosti však seděly na balkoně v čajovně a házely kostky cukru po procházejících lidech na chodníku. (ARI50)
  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně ve městech Liverpool a Manchester. Zákopové scény z první světové války se natáčely v Altchringhamu (Cheshire). (BMW12)

Reklama

Reklama