Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthias a Maxime jsou nerozluční kamarádi už od dětství. Když jsou ale během natáčení studentského filmu vyzváni, aby se políbili před kamerou, vše se náhle promění. Zdánlivě nenarušitelné pouto je znejistěno pochybnostmi – jaké city k sobě opravdu chovají? Léta plynou a jejich cesty se rozchází, s třicítkou na krku však musí oba shodně učinit rozhodnutí, která zásadně ovlivní jejich budoucnost. V osmém snímku se Xavier Dolan opět pouští do témat přátelství, rodinných vztahů a zamilovanosti, aby přinesl intimní portrét dvou tápajících mužů, v nichž se jeden snaží potlačit svou přirozenost a druhý žít autenticky. (Queer Kino)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (40)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film s nadbytkem energie o mileniálech na životní křižovatce. Celkový účinek snímku není ohromující, ale je to poctivý, za srdce beroucí film.  Má velké emoce a okamžiky na vytažení kapesníčku. Někdo to může považovat až za romantickou provokaci. Nezdá se mi totiž, že by měly postavy nějaký větší emocionální rozměr. Dolan ale provádí hotové sociologické analýzy.  Pozornost je věnována detailům. Celé obsazení působí jako rodina. Freitas je jako Matt uvěřitelný. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Napůl komedie, napůl drama. Komedie funguje bezvadně, dramatická část zvlášť ke konci dost dobře, začátek a prostředek ale trochu skřípou. A je to zbytečně dlouhý, dalo by se stříhat. Dost dobrá, i když možná maličko vtíravá kamera... Jak prohlásila kamarádka po projekci na Mezipatrech: To bylo tééééplýýýý. ()

Reklama

charlosina 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době Dolan, který mi připomněl, že je to přece on, kdo stvořil Imaginární lásky. // Je to sice pořád ten stejný topic a pořád stejný motiv, ale on ví, jak na to. Matthias et Maxime je zase na té intimní vlně, je citlivý a nasraný zároveň. A taky vtipný, samozřejmě. A nesmí chybět šílená matka, bez dysfunkčního vztahu mezi matkou a synem by to nebyl Dolan. A stejně se to neopakuje. // Myslím, že o Gabrielu D´Almeida Freitasovi ještě určitě uslyšíme. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Xavier Dolan si ide opäť svoje a buď ste naladení na jeho vlnu, alebo nie ste. Povedal by som však, že v M a M je akosi menej sebastredný, moderné hity sú do deja vsadené elegantnejšie a nestrhávajú na seba zbytočnú pozornosť. Len ten námet sme tu už mali stokrát, takže vážne treba ísť do toho s tým, že ide o Dolana a tomu je to jedno nakoľko je originálny, on si skrátka točí to, čo cíti vo svojom vnútri. M a M príjemne plynie, ale mňa nedokázalo patrične strhnúť a tie dve hodiny na jednoduhý príbeh sú trochu moc. Stále čakám na Dolanovo opus magnum a dúfam, že svoje najlepšie roky nemá za sebou, posledné roky po Mommy je to skôr taký slušný priemer. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jako má Xavier Dolan problém se ženami, tak já mám problém s Xavierem Dolanem. Nejenomže ani jedna z ženských postav není sympatická, ony jsou všechny příšerné – násilné, uřvané, sebestředné, svět bez nich by byl jistě lepší místo. Jenomže ani v mužském světě moc pozitiv Xavier nenabízí, muži jsou jako malí kluci, furt se pošťuchují, přeřvávají, nikdo nikoho neposlouchá a celkově to dává dohromady disharmonický nesoulad, který leda drnká na divákovy nervy. Otravné, jak procházka v zoo, když je vstup zdarma. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Montréalu (Québec, Kanada). (BMW12)

Související novinky

20. ročník Mezipater je za dveřmi!

20. ročník Mezipater je za dveřmi!

25.10.2019

Program 20. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra bude i tenhle rok plný těch nejlepších queer filmů, diskuzí a večírků. Festival začíná v Praze 7. listopadu a potrvá až do 14. listopadu. Potom… (více)

Reklama

Reklama