Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 1
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (134)

Standic1 

všechny recenze uživatele

První díl jakž takž, ale vrátil mě do těch zlatých časů, kdy jsem se na Akta X těšil jako na Vánoce a druhý díl mi to potvrdil. Co se týče třetího dílu, tak to je čistě komedie, neříkám, že špatná, ale prostě to nemá s atmosférou Akt X nic společného a po pravdě, ač jsem se bavil, tak mě díl dost zklamal... Čtvrtá část měla zatím asi nejblíž legendě jménem Akta X, ale nevím čím to, ale ačkoliv tu bylo nevysvětlitelné "monstrum", tak atmosféra nikde. Předposlední (pátou) epizodu snad ani nelze komentovat, to je to nejhorší z celé první série. Zdálo se mi, jako by chtěli tvůrci představit novou dvojici, která nahradí Muldera a Scullyovou, ale opravdu doufám, že se mi to jen zdálo, stejně jako bych si přál, aby se mi pátá epizoda jenom zdála. Díky bohu za poslední šestou epizodu, která mě udržela v napětí po celou dobu a spolu s první a druhou epizodou tvoří perfektní podívanou. U toho to mělo ideálně zůstat, ale bohužel, takhle jsme se ani zdaleka nepřiblížili klasice z 90.let. ()

okkac

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Akt X byl celkem zklamání. 6 epizod je málo, protože hlavní dějovou linku má jen první a poslední, přičemž je to na rozhýbání děje dost málo a působí to velmi nuceně a nedomyšleně. Návíc poslední díl končí cliffhangerem. Díle mezi jsou standalone epizody, každá v jiném žánru. Je tu velmi komediální, velmi hororová, jedna mystická (s velmi WTF halucinogenní scénou) a jedna tak mezi. Nakonec je to spíše zklamání z návratu. A tím, že to končí cliffhangerem naznačuje, že se dočkáme dalších dílů. Snad to vyjde lépe. 55% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10.séria - 75%. Tešil som sa Návrat, pretože duo Mulder a Scullyová, ma jednoducho bavia už niekoľko rokov. Návrat ponúkne iba 6 dielov, niektoré sú slabšie, iné (tie mimozemské) sa znova vracajú ku koreňom, ktoré Akty-X tak preslávili. Bavil som sa, medzi Davidom a Gillian to furt klape. Navyše Scullyová je stále celkom kosť. Poznámka na okraj: v treťom diely, na náhrobnom kameni, pri ktorom leží Mulder, je napísané Kim Manners. Ide o jedného z režisérov Aktov-X, ktorý umrel v roku 2009. Od roku 1993 režíroval najviac epizód - 51. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dítě jsem Akta X miloval :-) vlastně předešlé série mám stále rád. Bohužel, starý dobrý Akta-X jsou pryč a jiný už to nebude. Akta X pro mne znamenal kultovní seriál. Jinak je to dobře natočené, důraz na detaily, skvělé masky. Z mého pohledu jako by díly nezávazně tvořili dva lidé, polovina dílu má cosi chytlavého do sebe a polovina je dělaná úplně v jiném stylu, někdy komediální, ale většinou moc nevýživné. Duchovny mi tady přišel už velmi unavený a vyhořelý a jeho hraní jsem mu prostě nevěřil... Anderson sem to naopak docela věřil a myslím, že celkově se s návratem vypořádala líp. Čekal jsem mnohem nadupanější díly. Poslední díl má být spíše upoutávka na další sezónu než seriózně vedený závěr. Myslím že další série nemá co nabídnout..... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle návrat mi tak trochu připomněl neoficiální bondovku Nikdy neříkej nikdy. Ani tam se Connery nebral příliš vážně a to samé platí i pro nová Akta. Pokud tedy nepočítám ohraničující díly. Nicméně s tou mírnou nadsázkou jsem vůbec neměl problém a naopak jsem si to užíval. Možná že jednotlivé díly nevstoupí do zlatého fondu X série, ale minimálně Mulder na tripu je jedna z nejpodařenějších sekvencí vůbec. Za mě spokojenost a doufám, že to hned tak neskončí. 80% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama