Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý agent FBI Fox Mulder vypráví o podivných případech, kterými se kdysi zabýval. Zmizení své sestry přikládá mimozemskému únosu. Tato posedlost ho přivedla do FBI do oddělení Akta X, kde se zabýval řešením paranormálních jevů. Jeho kolegyní byla lékařka Dana Scullyová. V roce 2002 bylo oddělení Akta X zrušeno.

Vracíme se do roku 1947 do Nového Mexika, kdy je mladý lékař svědkem zastřelení mimozemšťana jen kousek od mimozemské vesmírné lodi. Rok 2016. Čtrnáct let poté, co byla Akta X zrušena, je bývalá agentka Dana Scullyová kontaktována zástupcem ředitele FBI Walterem Skinnerem. Ten ji a Muldera požádá o setkání s moderátorem zpravodajství Tadem O´Malleyem. Všichni tři se sejdou ve Washingtonu D. C., Tad O´Malley věří v UFO a chce odhalit spiknutí mimozemšťanů a lidí. Společně jedou za dívkou Svetou, které byla do těla několikrát implantována mimozemská DNA a pak jí byl vždy plod odebrán. Dívka umí číst myšlenky a tvrdí, že ji unášeli lidé. O´Malley ukáže Mulderovi repliku mimozemského stroje – letadlo na volnou energii.

Mulder se setká s lékařem, který byl svědkem zastřelení mimozemšťana. Mulder je přesvědčený, že byl celé ty roky podváděn. To lidé tvoří mimozemskou rasu, aby pak mohli vyhubit lidstvo a převzít vládu nad celým světem. Ví, že se nejedná o mimozemské spiknutí, ale o spiknutí lidí. O´Malley je přesvědčen říct o této teorii v dalším zpravodajství. Další den však Sveta v televizi vše zapře a vydá se na útěk. Když ujíždí v autě, najde ji vesmírná loď a auto nechá vybuchnout. Tad O´Malley ukončí své zpravodajství a zmizí. Dana Scullyová udělá krevní testy Svetě i sobě – a obě dvě v sobě mají mimozemskou DNA. Dana chce proti tomu začít bojovat. Skinner si k sobě nechá Muldera a Scullyovou zavolat a sdělí jim, že složka Akta X se znovu otevírá. (TV Prima)

(více)

Recenze (45)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na pár výjimek byly iksfajlácké mytologické epizody vždycky celkem opruz a nejinak je tomu u první epizody Revivalu. Problémem je především totální nepřehlednost, já jsem upřímně přesvědčen o tom, že zcela pořádek v těch konspiracích nemají ani samotní scenáristé, ani Chris Carter. Všichni pořád o něčem žvaní, mluví v hádankách, nikdo nikdy na nic jasně neodpoví, všechno je zpochybňováno ... a nikdy to k ničemu pořádnému nevedlo a nevede. Přesto je to nostalgie jako sviňa, ten feeling devadesátek je úplně hmatatelný, Mulder je Mulder, Scullyová je Scullyová, Skinner je Skinner ... prostě jsou to Akta X. Těším se na samostatné epizody, tohle je svým způsobem "nutné zlo". ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

My life's become a punch line. Standardní a ničím zajímavá mytologická epizoda, které vždy patřily spíše k tomu slabšímu, co Akta X nabízela, jelikož nikdy nebyly dostatečně atmosférické ani horrorové jako monster of the week epizody ani černohumorné a nahláškované jako kultovní hravé metaepizody. A tady tomu není jinak. Prostě každým coulem přeplácaná "carterovina", která míchá vše se vším a doufá, že aspoň něco se ujme. ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jako člověk původními X-Files téměř nepolíbený můžu s klidem říct, že se mi tenhle soft-reboot poměrně líbil. Když pominem ty triky, lehce tuctový příběh a herectví Joela McHalea, pak tu máme docela fajn retro mysteriózní thriller s legendárním Mulderem a Scullyovou v čele, kterak se snaží vykřesat z původního nápadu ještě poslední zbytky šťávy, aby ještě jednou, naposledy, nakojili hladové davy fandů. A dívat se na tenhle "boj" zvenčí je mnohem pohodlnější a přístupnější, než dejme tomu kdybych se rozhodl celý seriál začít postupně nakoukávat. My struggle wins. 2/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní díl "Akt X po dvaceti letech" je dost hrozivý....ne pardon, dost hrozný. Ano, jsou to pořád ty stejné hlavy, bohužel Mulder vypadá jako by snídal režnou, Scullyová zase působí lookem maloměstské striptérky, která stahne karbku těžkých špínek do oběda. OK, jsou staří, to bych ještě přežil, ale co nevydýchám, to jsou otravné, telenovelácky nasnímané a katastrofánlě zahrané dialogy o hovně. Jako sorry, ale srdcovka nesrdcovka, sledovat mluvící škaredé hlavy, které se dohadují, kdo věří a kdo nevěří, kdo je víc pometenej a kdo je míň pomatenej, to už na mě bylo trochu moc. Jako hůl nad tím ještě nelámu, ale první díl je zkušenost dost nepříjemná. 40% ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S úvodným pilotom, s ohľadom návratu - kultu, The X - Files, nie som dvakrát nadšený, je to prešpikované množstvami konšpirácii, zostarnutý - Fox Mulder, čiže David Duchovny, už nie je, čo býval, na mysli mám - zápal a nadšenie po veci, starnutie sa na ňom extrémne podpísalo, Dana Scully, čiže Gillian Anderson, nemá ani, čo zatiaľ hrať. Pilotný diel, sa točí, okolo havárie U.F.O. v Roswelli - Nové Mexiko - júl -1947. , a to v digitálnych efektoch, ktoré bijú do očí, ďalej - ex - agentov, kontaktuje - fanatický moderátor do konšpiračných teórii, menom Tad O'Malley a vystrašená, mladá dievčina - Sveta, ktorú unášajú mimozemšťania, tak Scully, skonštatovala, že hm... , nie som sama ! Chris Carter, sa pokúša - dvakrát vkročiť do tej istej rieky, bohužiaľ, pochybujem, že sa mu to podarilo, má slabšiu réžiu, lepšie píše, a tak, to nejde dokopy. Seriálu, minisérii, dám samozrejme šancu, úvod, je zatiaľ, slabo vťahujúci a atraktívny, po 14. rokoch, to už nie je - ono ! Budem rád, ak sa ďalšie epizódy - vylepšia, lebo prvých - 5. sezón, možno aj 6. , obdivujem, som fanúšikom seriálu od roku 1993, do rokov 98 / 99, potom to už išlo dole vodou. Carter, je borec, no trochu sa obávam, že staré - dobré časy, jednoducho skončili... ? ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to tady, seriál, který mé přivedl ke sci-fi mánii pokračuje. První epizoda tlačí na pilu, utíká smýšlením od předchozích dílů, to se ovšem dělo xkrát před tím (Mulder sešel nespočetněkrát z cesty)… on se na ni ovšem vrátí. Hodnotím maximálně kladně, že i když koukám na nový Akta-X, cítím z nich pořád to staré kouzlo. Ten pocit, když přišla stará znělka je naprosto nenahraditelný. Chci víc, dejte mi plnohodnotnou sérku o 24 dílech, kde se mytologie pořádně rozvine. Hoďte po mě kamenem, kdo... 84% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela náhodou jsem objevil existenci této nové série mého oblíbeného seriálu, který však v pozdějších sériích se vyšťavil a upadal ve své atraktivitě. Opětovné vtáhnutí hlavních protagonistů Muldera a Scullyové po letech pauzírování do tajemných spiknutí v nové sérii mi přišlo snad až příliš jednoduše samoúčelné. Ale budiž. První díl, rozdělený na dvě části, je fajn nostalgický a pěkně natočený seriálový návrat. Dvojdíl je napínavý, avšak poněkud překombinovaný globální konspirační teorií zavánějící (podle mne) nedomyšleně apokalyptickou budoucností, což byl hlavní důvod, proč nemá ode mne 4*. Rád se však podívám na další díly. EDIT: Pustil jsem si první a druhou část ihned za sebou, ale jak při dokoukávání X-té série zjišťuji, druhá část je vlastně šestý díl... :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani po filmařské, ani po herecké stránce žádný zázrak. Tvůrci se snaží něco načnout a začnou na diváka chrlit hromadu nových informací, na které těch 42 minut opravdu nestačí. A zmatení jsou z toho evidentně i Duchovny s Andersonovou, protože po herecké stránce působí dost nejistě a jako kdyby se po těch letech ve svých postavách hledali. Pilot k nové sérii tak působí děsně roztříštěně a přeplácaně - skáče se od jednoho k druhému, probere se toho hrozně moc a na můj vkus až moc na přímáka (není nad pomalé náznaky aneb strach z neznámého), ale ve výsledku se nevyřeší vůbec nic. A proč tedy 4*? Jsou to Akta X. Pořád jsou to ta milovaná Akta X a věřím, že po nutném nastartování mytologie v podobě úvodní epizody to opět budou ta Akta X, která jsem vždycky tak zbožňoval. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky sa nič nezmenilo. Mulder začína riešiť ďalšie spiknutie globálnej úrovne, Scullyová samozrejme opäť zdravo skeptická a všetko je to zaobalené do ( reálne možného ) napínavého príbehu. Návrat sa vydaril, síce nie na jedničku s hviezdičkou, ale ďaleko to od toho nebolo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hloupý, konspiračkama přeplácaný a nezáživný start dlouho očekávaného návratu legendárního seriálu.. My struggle se ve vší své tuposti bere smrtelně vážně a Carter měl určitě revoluční ambice jak otevře lidem oči.... Tupost. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenti Scullyová a Mulder sa stretávajú so ženou, ktorá vnáša nové svetlo do prípadov únosov mimozemšťanmi, ktoré boli iba zásterkou pre činnosť vlády. Nová série sa prispôsobila novej dobe, ľudia sú viac namierený proti vládam, konzumnému spôsobu života, Mulder dokonca spomenie fašizmus. Najväčším plusom je návrat pôvodnej zvučky seriálu a pohľad na Scullyovú a Muldera. Áno, aj herci, ktorý vo svojom živote nikdy nepracujú iba sa nato hrajú, tak ako my všetci zostarli. Je vidieť že títo herci dospeli, už na ich tvárach nevidieť ani náznak nadšenia ale masku človeka pracujúceho 15 rokov v tej istej firme. Niečo robiť musím, kedže som príliš svetlý nato, aby som žil celý život zo sociálnych dávok. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akta X jsou zpět a s nimi Mulder a Scullyová. Trošku zestárlí (Scully vypadá na svůj věk kupodivu starší), ale s vervou jako před lety se pouští do odvrácení globálního ohrožení. Prvním dílem jsem byl nadšen, už jen proto, že na něm byl vidět dostatek financí a nadšení původního týmu jak herců, tak realizačního týmu. Od začátku je na nás rozbalen bez servítek a bez obalu mysteriózní příběh, který má grády a pěkně šlape. Je sice trochu nepřehledný, ale u mystéria a konspirace to lze i očekávat. Obrat v přístupu Muldera a Scullyové rozhodně oživil děj, ale tato skutečnost im až tak neseděla. První díl nové minisérie mě prostě uchvátil. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to očekávatelně "oldschoolové" bez ohledu na neustále odkazování na 11. září. Konspirace je HODNĚ přitažená za vlasy a jeden zvrat je možná až moc odvážný, ale já jsem dostal, co jsem od Akt X čekal. Navíc, dynamika mezi hlavními postavami stále funguje skvěle. 75 % ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju Akta X, ale tohle teda ne. Mytologie celého seriálu je teď někde v prdeli. Chris Carter beztak sám neví, jak to myslí. Dám tomu šanci, snad aspoň epizody mimo mytologii budou dobré. 4/10 ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem z toho nějak v rozpacích, mám z toho velmi rozporuplné pocity. Legendární seriál X-Files se vrací po 16 letech a dost z tohoto comebacku těží. Nutno smeknout před všemi herci ze staré gardy v čele s famózním duem Gillian & David, kteří si návrat do konspiračních vod patřičně užívají. Natočené je to také parádně a místy na diváka dýchne atmosféra jako v prvních sériích. Co je to však platné, když Chris Carter opakuje své chyby z pozdějších sérií, čímž to dějově posílá úplně do kopru. Konspirace a převratná zjištění se na nás valí kulometným tempem, jenomže to naprosto postrádá konzistenci a nesedí to k původní mytologii (chválím téma "ochrana soukromí vs. špehování vládou" a zmínku o Snowdenovi, naopak celá ta flashback linka s Roswellem je jedno velké WTF). Vypadá to, že duchovní otec seriálu se pokouší o restart. Tož, uvidíme, jestli mu to vyjde. Bojím se toho, ale dám tomu šanci. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pocit radosti - to je to, co jsem zažíval v prvních několika minutách - a protože v době, kdy se Akta X začala vysílat, mi bylo pouhých mínus pět let, byl o to silnější. Nádherný úvod s proslovem agenta Muldera, zavzpomínání na nejslavnější monstra a události, klasická (mírně upravená a stále fantastická) úvodní znělka a Kouřící muž na konci. To byly skvělé monety, všechno mezi tím mi ale přišlo jako podivná vata. Málo prostoru pro Waltera Skinnera bych ještě skousl, stejně jako to, že je hrozný nezvyk slyšet Muldera a Scullyovou poprvé v originále (náš dabing je mnohem lepší), ale ten příběh byl strašná hovadina. Přeplácaná blbost s teorií neuvěřitelně šíleně přitaženou za vlasy. Jak už jsem psal. má to spoustu skvělých momentů, ale ten příběh je fakt omyl, a ani chemie mezi hlavní dvojkou nefunguje jako dřív a oba mi přišli zatím takoví unavení. Jinak ale celkem pěkný návrat, který jsem si nehorázně užil jako za poslední dobu opravdu máloco, ale ta nová mytologie opravdu nefunguje. 75%. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E01 - Na seroš "Akta X" jsem koukala jako malý špunt, který byl fascinován mimozemskými záhadami, kterých tehdá bylo velmi poskrovnu, tak člověk zkoukl kdejakou blbost s nadšením.. Seroš "Akta X" bylo vždycky béčko.. Dialogy jim sem tam haprovaly a Mulder se Scullyovou byli roztomile prkenní.. Díky UFO a hromadě nevysvětlitelných záhad se z tohohle amerického odpadu stal v ČR kult, který jsem jako raný sci-fi fanda baštila i s navijákem.. Tríčky totiž byly na poměrně vysoké úrovni (hlavně díky mlze a tmě, a taky díky zrnitému formátu PAL).. Na "moderní" ztvárnění jsem se těšila, říkám si bude lepší kamera, Duchovny s Anderson herecky dozráli a ty efekty, tak ty efekty budou o level dál, když kdejakej céčkovej film je vymazlenej oproti devadesátkám až na půdu.. Bohužel opak je pravdou (fňuk).. Tvůrci se zasekli na staré dobré klasice a krom toho, že Fox prodělal několik plastik a Dana zhubla několik konfekčních velikostí, tak se vůbec nic nezměnilo :-( NIC! Stejné mělké dialogy na téma věřím nevěřím.. Atmosféru by měly vyvolávat prázdné pohledy z očí do očí.. Scény se vlečou.. Hromada omáčky, která je prosáklá snad úplně všema konspiračníma teoriema, které jenom Chris Carter dokázal vygooglit.. Ale má to jenom 6 dílů.. Tak to snad dám :-D ()

Reklama

Reklama