Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý agent FBI Fox Mulder vypráví o podivných případech, kterými se kdysi zabýval. Zmizení své sestry přikládá mimozemskému únosu. Tato posedlost ho přivedla do FBI do oddělení Akta X, kde se zabýval řešením paranormálních jevů. Jeho kolegyní byla lékařka Dana Scullyová. V roce 2002 bylo oddělení Akta X zrušeno.

Vracíme se do roku 1947 do Nového Mexika, kdy je mladý lékař svědkem zastřelení mimozemšťana jen kousek od mimozemské vesmírné lodi. Rok 2016. Čtrnáct let poté, co byla Akta X zrušena, je bývalá agentka Dana Scullyová kontaktována zástupcem ředitele FBI Walterem Skinnerem. Ten ji a Muldera požádá o setkání s moderátorem zpravodajství Tadem O´Malleyem. Všichni tři se sejdou ve Washingtonu D. C., Tad O´Malley věří v UFO a chce odhalit spiknutí mimozemšťanů a lidí. Společně jedou za dívkou Svetou, které byla do těla několikrát implantována mimozemská DNA a pak jí byl vždy plod odebrán. Dívka umí číst myšlenky a tvrdí, že ji unášeli lidé. O´Malley ukáže Mulderovi repliku mimozemského stroje – letadlo na volnou energii.

Mulder se setká s lékařem, který byl svědkem zastřelení mimozemšťana. Mulder je přesvědčený, že byl celé ty roky podváděn. To lidé tvoří mimozemskou rasu, aby pak mohli vyhubit lidstvo a převzít vládu nad celým světem. Ví, že se nejedná o mimozemské spiknutí, ale o spiknutí lidí. O´Malley je přesvědčen říct o této teorii v dalším zpravodajství. Další den však Sveta v televizi vše zapře a vydá se na útěk. Když ujíždí v autě, najde ji vesmírná loď a auto nechá vybuchnout. Tad O´Malley ukončí své zpravodajství a zmizí. Dana Scullyová udělá krevní testy Svetě i sobě – a obě dvě v sobě mají mimozemskou DNA. Dana chce proti tomu začít bojovat. Skinner si k sobě nechá Muldera a Scullyovou zavolat a sdělí jim, že složka Akta X se znovu otevírá. (TV Prima)

(více)

Recenze (45)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

My life's become a punch line. Standardní a ničím zajímavá mytologická epizoda, které vždy patřily spíše k tomu slabšímu, co Akta X nabízela, jelikož nikdy nebyly dostatečně atmosférické ani horrorové jako monster of the week epizody ani černohumorné a nahláškované jako kultovní hravé metaepizody. A tady tomu není jinak. Prostě každým coulem přeplácaná "carterovina", která míchá vše se vším a doufá, že aspoň něco se ujme. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akta X jsou zpět a s nimi Mulder a Scullyová. Trošku zestárlí (Scully vypadá na svůj věk kupodivu starší), ale s vervou jako před lety se pouští do odvrácení globálního ohrožení. Prvním dílem jsem byl nadšen, už jen proto, že na něm byl vidět dostatek financí a nadšení původního týmu jak herců, tak realizačního týmu. Od začátku je na nás rozbalen bez servítek a bez obalu mysteriózní příběh, který má grády a pěkně šlape. Je sice trochu nepřehledný, ale u mystéria a konspirace to lze i očekávat. Obrat v přístupu Muldera a Scullyové rozhodně oživil děj, ale tato skutečnost im až tak neseděla. První díl nové minisérie mě prostě uchvátil. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toľko konšpirácie, mimozemšťanov, únosov nebolo v celej sérii doteraz. A dokonca konšpirácia v konšpirácii. Celkom slušný začiatok obnoveného seriálu. Hlavní hrdinovia sa v ňom našli, za 10 rokov ani príliš nezostarli. Len tu chýba trochu tajomna, keď je všetko servírované priamo na obrazovke. –––– Sú to naozaj iba podvody? Sme tu skutočne sami? Alebo nám neustále klamú? ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jako člověk původními X-Files téměř nepolíbený můžu s klidem říct, že se mi tenhle soft-reboot poměrně líbil. Když pominem ty triky, lehce tuctový příběh a herectví Joela McHalea, pak tu máme docela fajn retro mysteriózní thriller s legendárním Mulderem a Scullyovou v čele, kterak se snaží vykřesat z původního nápadu ještě poslední zbytky šťávy, aby ještě jednou, naposledy, nakojili hladové davy fandů. A dívat se na tenhle "boj" zvenčí je mnohem pohodlnější a přístupnější, než dejme tomu kdybych se rozhodl celý seriál začít postupně nakoukávat. My struggle wins. 2/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní díl "Akt X po dvaceti letech" je dost hrozivý....ne pardon, dost hrozný. Ano, jsou to pořád ty stejné hlavy, bohužel Mulder vypadá jako by snídal režnou, Scullyová zase působí lookem maloměstské striptérky, která stahne karbku těžkých špínek do oběda. OK, jsou staří, to bych ještě přežil, ale co nevydýchám, to jsou otravné, telenovelácky nasnímané a katastrofánlě zahrané dialogy o hovně. Jako sorry, ale srdcovka nesrdcovka, sledovat mluvící škaredé hlavy, které se dohadují, kdo věří a kdo nevěří, kdo je víc pometenej a kdo je míň pomatenej, to už na mě bylo trochu moc. Jako hůl nad tím ještě nelámu, ale první díl je zkušenost dost nepříjemná. 40% ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama