Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Mulder a agentka Scullyová řeší vraždu městského úředníka Cutlera. Byl zavražděn ve své kanceláři, kde policisté najdou v odpadkovém koši jeho hlavu, ale nenajdou jeho paže. Tento úředník chtěl vyhnat bezdomovce z místních ulic. Agentka Scullyová pozná, že paže i hlava byly od těla odtrženy, což by obyčejný člověk nedokázal udělat. Po jeho vraždě někdo na prázdný reklamní poutač namaloval podivnou podobiznu velkého muže.

Maminka Scullyové měla infarkt a nyní leží v nemocnici. Scullyová je u ní po celou dobu a také Mulder přijede. Po pár dnech bohužel zemře. Scullyové se hlavou honí mnoho vzpomínek a nezodpovězených otázek.

Ohromný zapáchající týpek s náplastí přes nos, který vylézá z popelářského auta, vraždí dál – muže, kteří ukradli jeho malbu, a další úřednici, která byla zapletena do stěhování bezdomovců. Mulder a Scullyová najdou malíře nazývaného Trashman, který chlápka vymyslel. Než agenti s Trashmanem najdou posledního úředníka zapleteného do stěhování bezdomovců, tak ho zapáchající chlápek roztrhne a pak zmizí. (TV Prima)

(více)

Recenze (28)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně pravá hororová monster of the week epizoda? Tak zčásti. Začíná být totiž zřejmé, co je největší problém revivalu - tvůrci toho chtějí stihnout příliš moc. Chtějí připomenout všechny odstíny původního seriálu, ale šest epizod prostě není dost, aby se to dalo stihnout. A proto je i tento strašidelný thriller s potenciálně kultovním monstrem naředěn rodinným dramatem agentky Scullyové. Což o to, emoce to zvlášť v závěru ždíme docela působivě, ale samotný případ se odsouvá na druhou kolej, odehrává se jako kdyby mimoběžně, a to je rozhodně chyba. V závěru jsou obě linky provázány společnými motivy, takže se to tak nějak ucelí, ale přesto se nemůžu zbavit dojmu, že z toho mohly být dvě pětihvězdičkové epizody, ale místo toho máme jednu čtyřhvězdičkovou. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Aktov X mám najradšej "samostatné" hororové epizódy, takže túto hodnotím ako najlepšiu z celého Návratu. Milujem urban legend, takže existencia vražedného smetiara ma nadchla. Scenár sám osebe nie je dobrý, ale temná atmosféra a táto miestami až candymanovská postava výrazne ťahá hodnotenie smerom hore. ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Čím dál tím větší komedie. Tohle že má bojovat o šanci na další série? V dnešní době? Protože v televizi dnes běží málo takhle rutinních seriálů? Sorry, ale je to fakt špatný. Nelogičnost děje, nucené chování postav, směšná zápletka, nepatřičná vedlejší linka, nefunguje tu vlastně vůbec nic. Popravdě jsem tak otráven, že už vyloženě začínám litovat, že jsem se na nová Akta X vůbec začal dívat. Ta čtyř a pětihvězdičková hodnocení jsou výsměch kvalitní TV. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přikládáme pod kotel. Dramatické odbočky jsou hodně trapné, ale konečně máme Akta X, která mají smysl být znovu točena a sledována. Takže po čtyřech dílech máme dva úplně o ničem, dva pod vrcholem. Co na to řekne finále? ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NONSENS, NONSENS, NONSENS ! Najväčší problém vidím v tom, že tvorcovia, sa nevedia dostať do pohody, ktorá voľakedy panovala, pri príbehoch Muldera a Scully ( charakterizoval by som to tak, odkedy sa datuje premiéra, t.j - od roku 1993. , trebárs po koniec šiestej série, to malo ešte úroveň... ), ktorí riešili nevysvetlitelné záhady, ktoré ma fascinovali, že som mal rešpekt, až som sa bál, teraz v roku 2016, to je radikálny rozdiel, prevláda nuda, ktorá smeruje do sebaparódie, obidvaja sú prispatí, žiadny zápal po veci, akoby sa im ani nechcelo ! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako v předchozích epizodách vidím největší problém v nahuštěnosti a nesourodosti děje. Tvůrci se do šesti čtyřicetiminutových epizod snaží narvat vše, co dělalo Akta X Akty X. Stejně tak je tomu tady. Home Again se zaměřuje na dvě příběhové linky - drama Scullyové a další klasický případ. Jenže těch 40 minut je prostě hodně málo a ani jedna linie nedostane dostatek prostoru. Revival by si určitě zasloužil hodinovou stopáž. Ale navzdory tomu je to furt dobré, atmosférické a napínavé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AKTY X tentokrát v drsných hororových vodách, plných tajomstiev a záhad. Presne tak, ako to máme v tomto fenoméne radi. Snáď len ten príbeh nemusel byť až tak pritiahnutý za vlasy. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V západnej časti mesta Philadelphia dôjde k brutálnej vražde. Muž, ktorý pracoval pre firmu, ktorá má za úlohu z tejto časti mesta vysťahovať bezdomovcov bol vo svojej kancelárii nájdený na kusy.Doslova.Hlava v koši, torzo na podlahe, ruky chýbajú. A kedže mŕtvol, ktorý sa pohybujú okolo bezdomovcov s cieľom dostať ich odtiaľ pribúda, agenti zčínajú stále viac veriť tomu, čo tvrdia bezdomovci. Že ich chráni Trashman. V sérii asi najlepšia časť nielen kvôli dobrej hororovej pointe, ale aj vďaka odkazu na sociálne cítenie ľudí a na pripomenutie toho, že ani charitatívne organizácie tú nie sú pre ľudí, ktorým sa venujú, ale ide v prvom rade o zisk. Skrytý podtext v epizóde sa dobre prelína s nápaditým dejom. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kombinace rodinných problémů Scullyové s horrorovým moderním městským monstrem byla zřejmě znouzecnost kvůli omezenému počtu dílů. Rodinné části seriálu jsou sice dojemné, v tomto případě trochu posouvají celý příběh Scullyové dále, ale osobně mám raději ty mysteriózní, horrorové. A Trashmanovo monstrum rozhodně povedené bylo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle Glen Morganův mix mytologie a monster of the week epizody bohužel příliš nefunguje, což je škoda, protože příběh sám o sobě působí velmi zajímavě, takže je škoda, že je případ odsunut až na druhou kolej a díl se mu příliš nevěnuje. Hlavní linkou je tady ta s matkou Scullyové a tak jen sledujeme zhroucenou, fňukající agentku, která už nemluví JEN o Williamovi, ale také jiných členech své rodiny. Což o to, zahrané je to dobře, ale mě to občas lehce štvalo, kdyby se totiž obě dějové linky prohodily, jistě by to bylo perfektní, protože ten případ fakt stál za to a hlavně úžasně natočená scéna podkreslená písní Downtown a spousta obrazových odkazů je něco, na co jen tak nezapomenete. 75% ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E04 - Další díl seroše Akta X, který mne baví jako za starých let! Tajemný bubák vystřižený jako z hororu měl nápad, šťávu a dokonce i pár shnilých červů :-D Trošku mi vadilo, že se v půlce filmu odklonila hlavní zápletka případu na vedlejší kolej a přetřásaly se rodinné problémy agentky Scullyové, ale jinak to bylo opět velmi ucházející dílko.. Po prvních dvou dílech jsem se obávala, že pro Akta X není v dnešním "moderním" světě místo a už už jsem sledování chtěla vzdát.. Naštěstí se tak nestalo a mohu si gratulovat, že jsem vydržela :-D ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo, u tří předchozích dílů jsem se zdržela komentáře, ale teď už to musím napsat: Jsem velká fanynka starých Akt X. Akta X jsou jedním ze tří seriálů, kterým jsem kdy dala tady na ČSFD plný počet hvězdiček, ale tahle "série" je prostě slabá. Vlastně je nejen slabá, dokonce je místy i hodně trapná. To, co dělalo tento seriál tím, čím byl - záhadná, tajemná, skvěle napsaná, brilantně vypointovaná a výborně zahraná podívaná - je pryč. Místo toho se každý týden dívám na něco, co už v dnešní seriálové konkurenci nemá šanci na úspěch a žije to jen ze slávy minulých devíti sérií. Příběhy jsou jednoduché, prázdné s nepřekvapivými pointami, scénáře jsou ještě horší a co je úplně na pováženou - Duchovny se tváří, že ho to vlastně vůbec nebaví, ba přímo otravuje i za ty velké peníze a Gillian hraje jako kdyby měla něco s obličejem (možná botox, ale nevím...). Z Muldera, který býval nadšený workoholik se stal unavený, znuděný chlap a ze skeptické, vážné a emancipované Scullyové se stala ufňukaná ženská, co místo řešení případů pořád mluví o synovi. /// Tento díl měl navíc celkem slušný nápad, který byl ale zahozen proto, aby se stále dokola probíral syn Muldera a Scullyové, který snad nikoho už ani nemůže zajímat. Tento seriál původně nebyl telenovela, ale bohužel se z něj telenovela stala... Měli jsme tohle zapotřebí? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj zvláštny pohľad na ekológiu dostal priestor v nových Aktoch X. Takto som sa na triedenie odpadu ešte nikdy nepozeral, a ako to prepojili s osobným trápením Scullyovej bolo zaujímavé, len trochu zvláštne. V takto krátkej epizóde je všetko nahustené, ale atmosféra nestihne hustnúť a tak zostáva len niekoľko serióznych ľakačiek. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom dobrá časť bez nejakej gradácie. Všetko sa to udeje iba pomimo Scullyovej psychyckého rozpoloženia zo straty syna. Jedna, alebo druhá dejová línia je tam trochu navyše. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The people on the streets - the homeless, street people - they ain't got no voice, right? They get treated like trash. I mean, actual trash. It's like this. You throw your grande cup or your pop bottle in the right trash can under the sink - recyclables here, trash there - you tie it in a bag, you take it outside, you put it in the right dumpsters. Pat yourself on the head. You're a good person, yeah? You did the right thing, you fought global warming, you love all the little animals. Well, Friday come, Wednesday maybe, garbageman takes the trash away. It's not your problem anymore. Magic! But it is your problem, because it piles up in the landfill. And the plastics leak toxins into the water and the sky. But if you don't see a problem, there's no problem, right? People treat people like trash." ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě dva příběhy skloubené do jednoho a kupodivu to slušně funguje. Temné, depresivní, smutné. Jako vystřižené z prvních řad serialů. Monstrum vypadá slušně a svoji práci odvádí opravdu slušně. Spokojenost je na místě. ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto epizóda pracuje v dvoch rovinách, jedna sa zameriava na emóciami preplnený problém Scullyovej, druhá na monštrum, čo vraždí. Aj keď koniec spája obe roviny do jedného celku metaforickou sponkou, bohužiaľ celkovo je to len priemerná epizóda. Chýba tomu skutočné vyšetrovanie, skutočný des, skutočné napätie, ktoré sa objaví len v závere. Na druhej strane Gillian svoju časť zahrala skvelo, takže jej nie je problém uveriť bolesť, čo prežíva. Zatiaľ určite ten najslabší diel z novej série. ()

Reklama

Reklama