Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Mulder a agentka Scullyová řeší vraždu městského úředníka Cutlera. Byl zavražděn ve své kanceláři, kde policisté najdou v odpadkovém koši jeho hlavu, ale nenajdou jeho paže. Tento úředník chtěl vyhnat bezdomovce z místních ulic. Agentka Scullyová pozná, že paže i hlava byly od těla odtrženy, což by obyčejný člověk nedokázal udělat. Po jeho vraždě někdo na prázdný reklamní poutač namaloval podivnou podobiznu velkého muže.

Maminka Scullyové měla infarkt a nyní leží v nemocnici. Scullyová je u ní po celou dobu a také Mulder přijede. Po pár dnech bohužel zemře. Scullyové se hlavou honí mnoho vzpomínek a nezodpovězených otázek.

Ohromný zapáchající týpek s náplastí přes nos, který vylézá z popelářského auta, vraždí dál – muže, kteří ukradli jeho malbu, a další úřednici, která byla zapletena do stěhování bezdomovců. Mulder a Scullyová najdou malíře nazývaného Trashman, který chlápka vymyslel. Než agenti s Trashmanem najdou posledního úředníka zapleteného do stěhování bezdomovců, tak ho zapáchající chlápek roztrhne a pak zmizí. (TV Prima)

(více)

Recenze (28)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kombinace rodinných problémů Scullyové s horrorovým moderním městským monstrem byla zřejmě znouzecnost kvůli omezenému počtu dílů. Rodinné části seriálu jsou sice dojemné, v tomto případě trochu posouvají celý příběh Scullyové dále, ale osobně mám raději ty mysteriózní, horrorové. A Trashmanovo monstrum rozhodně povedené bylo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle Glen Morganův mix mytologie a monster of the week epizody bohužel příliš nefunguje, což je škoda, protože příběh sám o sobě působí velmi zajímavě, takže je škoda, že je případ odsunut až na druhou kolej a díl se mu příliš nevěnuje. Hlavní linkou je tady ta s matkou Scullyové a tak jen sledujeme zhroucenou, fňukající agentku, která už nemluví JEN o Williamovi, ale také jiných členech své rodiny. Což o to, zahrané je to dobře, ale mě to občas lehce štvalo, kdyby se totiž obě dějové linky prohodily, jistě by to bylo perfektní, protože ten případ fakt stál za to a hlavně úžasně natočená scéna podkreslená písní Downtown a spousta obrazových odkazů je něco, na co jen tak nezapomenete. 75% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V západnej časti mesta Philadelphia dôjde k brutálnej vražde. Muž, ktorý pracoval pre firmu, ktorá má za úlohu z tejto časti mesta vysťahovať bezdomovcov bol vo svojej kancelárii nájdený na kusy.Doslova.Hlava v koši, torzo na podlahe, ruky chýbajú. A kedže mŕtvol, ktorý sa pohybujú okolo bezdomovcov s cieľom dostať ich odtiaľ pribúda, agenti zčínajú stále viac veriť tomu, čo tvrdia bezdomovci. Že ich chráni Trashman. V sérii asi najlepšia časť nielen kvôli dobrej hororovej pointe, ale aj vďaka odkazu na sociálne cítenie ľudí a na pripomenutie toho, že ani charitatívne organizácie tú nie sú pre ľudí, ktorým sa venujú, ale ide v prvom rade o zisk. Skrytý podtext v epizóde sa dobre prelína s nápaditým dejom. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně pravá hororová monster of the week epizoda? Tak zčásti. Začíná být totiž zřejmé, co je největší problém revivalu - tvůrci toho chtějí stihnout příliš moc. Chtějí připomenout všechny odstíny původního seriálu, ale šest epizod prostě není dost, aby se to dalo stihnout. A proto je i tento strašidelný thriller s potenciálně kultovním monstrem naředěn rodinným dramatem agentky Scullyové. Což o to, emoce to zvlášť v závěru ždíme docela působivě, ale samotný případ se odsouvá na druhou kolej, odehrává se jako kdyby mimoběžně, a to je rozhodně chyba. V závěru jsou obě linky provázány společnými motivy, takže se to tak nějak ucelí, ale přesto se nemůžu zbavit dojmu, že z toho mohly být dvě pětihvězdičkové epizody, ale místo toho máme jednu čtyřhvězdičkovou. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo, u tří předchozích dílů jsem se zdržela komentáře, ale teď už to musím napsat: Jsem velká fanynka starých Akt X. Akta X jsou jedním ze tří seriálů, kterým jsem kdy dala tady na ČSFD plný počet hvězdiček, ale tahle "série" je prostě slabá. Vlastně je nejen slabá, dokonce je místy i hodně trapná. To, co dělalo tento seriál tím, čím byl - záhadná, tajemná, skvěle napsaná, brilantně vypointovaná a výborně zahraná podívaná - je pryč. Místo toho se každý týden dívám na něco, co už v dnešní seriálové konkurenci nemá šanci na úspěch a žije to jen ze slávy minulých devíti sérií. Příběhy jsou jednoduché, prázdné s nepřekvapivými pointami, scénáře jsou ještě horší a co je úplně na pováženou - Duchovny se tváří, že ho to vlastně vůbec nebaví, ba přímo otravuje i za ty velké peníze a Gillian hraje jako kdyby měla něco s obličejem (možná botox, ale nevím...). Z Muldera, který býval nadšený workoholik se stal unavený, znuděný chlap a ze skeptické, vážné a emancipované Scullyové se stala ufňukaná ženská, co místo řešení případů pořád mluví o synovi. /// Tento díl měl navíc celkem slušný nápad, který byl ale zahozen proto, aby se stále dokola probíral syn Muldera a Scullyové, který snad nikoho už ani nemůže zajímat. Tento seriál původně nebyl telenovela, ale bohužel se z něj telenovela stala... Měli jsme tohle zapotřebí? ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama