Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (84)

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý začátek předznamenal vysokou úroveň minimálně prvních dvou sérií. Hustá atmosféra, nevysvětlitelné jevy a tehdy ještě neokoukaná Gillian Anderson - tři prvky, které mě přikovaly k televizi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvost...který se nezapomíná už jenom proto, že je tuzemské televize dávali několikrát po sobě a pak to náhle utnuli...Ač je to pilot tak rozhodně nepostrádá nesmyslnost a nudnost scénáře, ale přináší dvě sympatické hlavní postavy Muldera a Sculyovou, leč oba dva uvažují naprosto jinak...dodávají filmu názor jak ze strany vědecko-technické tak ze strany nevysvětlitelné a to je přesně to co dělá tento seriál tak zábavný....respektive v tomto případě pilot. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľký začiatok najlepšieho možného seriálu čo som mal možnosť vidieť a ani nehovoriac ako o samostatnom pilotnom diely, neskutočný začiatok. Herci David Duchovny a Gillian Anderson sú vo svojich úlohách agentov FBI Foxa Muldera a Diany Scully famózny a hneď od prvého momentu dokážu vierohodne upútať ako by sa pre tieto úlohy narodili. Odporúčam zakúpiť DVD vydanie tohto seriálu s výborným CZ dabingom. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě to sice není zcela úplně ono, ale již z pilotní epizody je jasně cítit, že tady začíná něco velkého... Ani zdaleka nejde o nějaký výjimečně dobrý díl, ale i tak je to kvalitní práce, která nastartovala celý fenomén Akt X. A to navzdory tomu, že oproti pozdějším částem či sériím to vypadá hodně chudě, nemá to nijak zajímavou režii a hudba je jak z nějakého béčka z osmdesátek - což nemyslím nikterak urážlivě, jen prostě moc nesedí s pozdějším hudebním podkresem. Ovšem to nejdůležitější tedy kvalitní scénář, chemie ústřední dvojice a především atmosféra jsou již plně přítomny. Začátek hledání pravdy, která se možná skrývá tam někde venku... A možná také ne. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudové přidělení agentky Scullyové jako dozoru nad nejvrtavějším agentem FBI navždy změnilo světovou seriálovou tvorbu, podnítilo snahu všech konspiračních teoretiků a milovníkům záhad darovalo bezednou studnici inspirace. A přitom ta úvodní třičtvrtěhodinka proběhne jen tak jakoby se nechumelilo. Ale kulty vždy začínaly nenápadně. Nejzásadnější perličkou je tak to, že archnemesis hlavní dvojice se v seriálu objeví už po třech minutách.. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takto to začalo. Zatiaľ ešte bez legendárnej zvučky, zato v tretej minúte na scénu nastupuje ultratajuplný Muž s cigaretou... a dá sa povedať, že už neodišiel. A treba dodať, že William B. Davis si nejednoznačnú rolu užíval od začiatku, až do konca. Pilotný diel otvára hláška, že príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami, k čomu sa fakt netrúfam vyjadriť, ale osobne sa mi to skôr nepáčilo, než páčilo a som rád, že sa Carter následne prestal hrať na „realitu“ a začal písať proste normálne nadprirodzené, hororové a sci-fi epizódy. Mulder hádže šupky z tekvicových semien do hrobu a smeje sa mŕtvole, čo nie je TEN Mulder, na akého sme zvyknutí (a máme radi) z neskorších častí, ale vnímam to ako Duchovneho hľadanie správnej hereckej polohy pre danú rolu. Mimochodom, už tu zaznie prvá zmienka o jeho sestre, ktorú možno áno možno nie uniesli mimozemšťania. Osobne ma sci-fi linka v Aktoch X nikdy nejak enormne nebrala (hoc samozrejme nie je zlá, skôr naopak, ale proste som vždy bol veľký hororový fanúšik), takže ani tento diel ma neodrovnal a hoc by si z historického hľadiska už z princípu možno zaslúžil 4*, budem hodnotiť podľa stupňa zábavnosti a ten je v prípade prvej epizódy pomerne vlažný a nízko postavený. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úchvatný pilotní díl, který ve mně probudil neochvějnou doživotní touhu po poznání pravdy. Nelze se divit tomu, že americká vláda chtěla vysílání X-Files za každou cenu ukončit, jelikož seriál mimojiné poskytuje divákovi až nečekaně akuratní obraz o způsobu její spolupráce s mimozemskými rasami. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl zaujme zejména až příliš očividnou a nepravděpodobnou víru v mimozemšťany. Scénář je až za hranicí padlosti na hlavu. Přesto nelze upřít podmanivá atmosféra, která si diváka získá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"U mý práce se zdá, že fyzikální zákony neplatí." Mimozemšťan Mulder a pozemšťanka Scullyová mě od první chvíle zaujali. Jeden ví, že ONI už jsou tady a druhá klidně opravuje Einsteina, jen aby dokázala, že žádní ONI tu být nemohou. Takže když může mizet čas, holka na vozíčku najednou běhá po silnici a lidské tělo v rakvi vypadá jako orangutan, tak mě to zajímá. Vždycky mě to zajímalo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je srandovní, jak moc jsou vlastně Akta X dnes už retro. Ta atmosféra je tam ale pořád. Pilot nalákal na to všechna hlavní témata seriálu a ukázal Gillian Anderson ve spodním prádle. Rozjezd kultu jak se patří. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pochopitelné, že úvod kultového seriálu ani zďaleka nemôže patriť k jeho vrcholným dielom. Ešte to skrátka nie je ono a predsadzovať názor, že aj s odstupom toľkých rokov ide o nezabudnuteľný zážitok je asi tak krátkozraké, ako ako tvrdiť, že prvé dve série su tým najlepším, čo Akty X ponúkajú. Trochu menej nostalgie, prosím, skutočnú kvalitu priniesli Akty X až neskôr. To netvrdím ako fanúšik, čo ma napozerané všetky diely od A po Z ale ako osoba nezaťažená nostalgiou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý začiatok seriálu. Perfektný herci, dej, skvelé budovanie a udržanie atmosféry, nechýba tajuplnosť, chémia medzi hlavnými postavami, no aj napriek týmto kladom to pre mňa nie je za plný počet. Mulder zo Scullyovou dokážu zaujať, príbeh pripútať, ale niečo tomu chýba. Inými slovami povedané sú aj lepšie diely. 80% - 4* ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl kultovního seriálu, který svádí dohromady agenty FBI - Foxe "Spooky" Muldera s Danou Scully. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla to paráda, zopakovat si po téměř dvaceti letech první setkání Muldera se Sculyovou. Už tady jsou všechny ingredience, které ze seriálu udělaly fenomém. Záhady, konspirace, napětí, Mulderovy hlášky, dokonalá chemie mezi oběma, jiskření mezi jejich přístupy, neuvěřitelně nakažlivá atmosféra, netelevizní přístup. A především šlo o pátrání, odhalování záhady. Tedy to, co bylo základem seriálu, ale bylo postupně zabito překombinovanou a ke konci už trapnou a nechtěně komickou vládní supermegakonspiraci. Ještě tomu sice k dokonalosti chybí vypilovat některé stavební kameny, ale to je detail, kterého bych si možná bez znalosti toho, co bude následovat ani nevšiml. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám seriál neuvěřitelně rád. Jako malej jsem prosil rodiče, aby mě nechali večer koukat a nakonec jsem se u něj vždy strašně bál. Tak to chodilo týden, co týden. Jenže vzpomínky a nostalgii stranou. Nyní koukám na celý seriál znovu a pilotní patří (samozřejmě jen dle mého názoru) k těm slabším. Což samozřejmě neznamená nic špatného. Naopak jsem rád, že úvod nebyl slabý a přesto byl v dalších částech překonán. Chemie Scullyová/Mulder funguje od samého začátku a ufouni již začínají ufounovat. Jen to pořád trošku drhne. Kvalita teprve přijde. ()

Reklama

Reklama