Reklama

Reklama

VOD (1)

Ředitele korporátu možná zabil počítač. (Disney+)

Recenze (18)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšia silná epizóda 1. série. Napriek absencii „viditeľného“ nepriateľa by som epizódu Duch stroja bez väčších výčitiek radil medzi hororové časti. Reagovala na módu v tej dobe sa čoraz mohutnejšie do spoločnosti dostávajúcich najmodernejších, všadeprítomných technológií. A na logický strach niektorých jedincov z jej zneužitia resp. z toho, že sa či už pokazí a začne negatívnym spôsobom zasahovať do ľudských životov alebo bude zneužitá jedincami s pochybnými morálnymi hodnotami. Mulderovho bývalého parťáka si zahral bratranec Roberta Duvalla Wayne (Braček, kde si?, Lov). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Možná mu někdo volal předtím, než se stal součástí elektrický sítě." Chytrých domů ovládaných COS se trošku děsím. To není žádný hodný český CML z Návštěvníků, ale potvora, se kterou Mulder se Scullyovou svedli velmi solidní souboj. Mne to tedy napnulo a musím smutně konstatovat, že ten slušně vychovaný výtah se nakonec zachoval jako pěkný prevít. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejslabších dílů 1. série. Od naprostého zatracení zachraňuje tuto epizodu úvodní teaser, do prostředí vhodně pasující "futuristická" hudba Marka Snowa a především posledních 12 minut. Finále je prostě skvělé a napínavé. Škoda že není celý díl o tom, jak jsou Mulder a Scullyová uvězněni v té futuristické budově, kde se je snaží umělá inteligence zlikvidovat. To by bylo mnohem lepší než tato jinak docela nezáživná sci-fi detektivka. Záběry na točící se kameru (stroj se dívá) a blikající světýlka mi nepřijdou zrovna dvakrát děsivé. Za mě zkrátka promarněný potenciál. Určitě se z toho dala vytřískat lepší epizoda. Dvě hvězdičky asi nejsou úplně fér (k první sérii musíme být trochu shovívavější), ale aby tu zas visely tři, to mi přijde hodně. Holt je toto jeden z případů, kdy je bodová škála ČSFD poněkud malá... ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S odstupom času a najmä v aktuálnej diskusii ohľadom AI sa ukazuje, ako veľmi bola táto epizóda nadčasová. Ako už všetci vieme, inteligentné ovládanie domácnosti, alebo budov už nie je sci-fi a to, že nejakej AI trhne v bedni nie je až tak nepredstaviteľné. 80% Disney plus ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak uvidíte japonský Ghost in the Shell, budete mať na umelecké zobrazenie umelej inteligencie vyššie nároky. Jedna z epizód do počtu, kde viete predvídať jej príbeh, kde vytvára trocha napätia aspoň postava bývalého Mulderovho kolegu. Dynamická kamera dáva dialógom väčší adrenalín, svetlo a tieň, rozmazanie a rozjasnenie obrazu sú tiež využívané rozumne a prínosne. A to je tak všetko, čo sa dá povedať o pozitívach tejto epizódy. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyspělá umělá inteligence která se nebojí kvůli svému přežití zabíjet, je nápad opravdu dobrý a funguje to na výbornou. Slušná porce akce a objevení se Muže z Pentagonu také potěší. Klasický závěr nezávěr už nemůže překvapit. Fanoušci seriálu jistě budou spokojeni. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stroj s vlastní myslí, který zabíjí každého, kdo ho ohrozí? Že by inspirace Terminátorem? V dnešní době jsou ty epizody Akta X, které jsou technicky zaměřené, už trochu úsměvné, ale já to takhle neberu, nikdo přece nemůže předvídat vývoj techniky a vědět, že jednoho dne bude to, co je zde považováno za vrchol techniky, už považováno za zastaralé. Máme tu několik nebezpečných situací, které počítač připraví svým protivníkům, Mulderova kamaráda agenta, který se ukáže jako pěknej zmetek (nejvíc klišovitá část epizody, která se mohla vypustit), intriky vlády, která chce technologii pro sebe a šíleného vědce Wilczeka, který chce chránit svůj výtvor víc než sebe. Pěkný mix, který mě i přes tu naivnost v sobě baví sledovat. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší pečeť - 55 - 69%_ Možná i nejslabší epizoda první série, bavila mě méně než nechvalně proslulý Space, který měl alespoň dobrou zápletku a hororový nádech, ale tohle nemá kromě docela slušného zpracování skoro nic, co by stálo za zmínku. Díl s takovým příběhem bych čekal v nějaké osmé sérii, ne v první kde bylo možno vymyslet tolik zajímavějších nápadů. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svátek Halloweeen luští agenti Mulder a Scullyová smrt muže, kterého nejspíš zabil myslící počítač.Jerry Lamana, Mulderův dřívější partner, ho požádá o pomoc v případě úmrtí ředitele společnosti, který byl zabit elektrickým proudem poté, co se rozhodl zastavit projekt na vytvoření umělé počítačové inteligence. Scullyová i Mulder navštíví Brada Wilczeka, který tento počítačový systém navrhl a dostal se do konfliktu se zesnulým ředitelem. Když se Lamana vydá zatknout Wilczeka, je zabit porouchaným výtahem, čemuž Wilczek bezmocně přihlíží. Mulder se od Muže z Pentagonu dozví, že o Wilczeka a jeho projekt umělé počítačové inteligence se zajímá ministerstvo obrany. Wilczek Mulderovi prozradí, jak je možné systém zničit a agent do systému zavede zničující počítačový virus navzdory snaze počítače i ministerstva obrany tomu zabránit. Poslední slova počítače jsou: "Brade, proč?" (Oficiální text) Více zde: http://gastonrolinc.webnode.cz/products/serialy/ ()

Reklama

Reklama