Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder tajně pronikne k vládním snahám ututlat havárii UFO. (Disney+)

Recenze (10)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na poměry první série nezvykle akční díl. V kontextu s touto epizodou dávají smysl mizerné efekty u předcházejícího dílu, tvůrci si zřejmě šetřili rozpočet na tohle. A dobře udělali, "Fallen Angel" je jedním z nejlepších mytologických dílů začátku seriálu. Efekty jsou opravdu kvalitní (možná jen to závěrečné odhození Muldera ve skladišti nevypadá úplně dobře). Motiv závodu s časem dodává příběhu ty správné grády. Je to hodně akční a napínavé. Nejslabší je na této epizodě paradoxně postava Maxe Feniga. Ten mi nikdy nepřišel zajímavý nebo nějak důležitý z hlediska celkové mytologie. Scény s ním poněkud zpomalují tento jinak našlapaný díl. Charakterem to vlastně dost připomíná mytologické díly od poloviny 2. série dál, ty jsou většinou pojaté akčněji a bombastičtěji. Z příběhového hlediska je vliv této epizody na další směřování hlavní příběhové linie sice prakticky nulový, ale i tak mě tyhle mytologické jednohubky první série dost baví. Čistých 5 hvězdiček to není, jenže 4 by byly zase málo. Je to hodně zábavný díl. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Zaslúžite si pravdu, máte na ňu právo.“ – „Pravdu si nemôžem dovoliť.“ Klasická sci-fi epizóda. Mulder sa (zase) dostáva na stopu niečoho, čo mal radšej nechať tak a samozrejme to nielenže súvisí s UFO, ale sa tým opäť raz „prekvapivo“ namočí do problémov (hrozí zrušenie Aktov X a podobné veselosti). Už v 90. rokoch mi trocha na tomto seriáli vadili scény, v ktorých sa stal Mulder svedkom 100%-ne nadprirodzených úkazov, ale nikto iný ich okrem neho nevidel. Muž z Pentagonu ukazuje svoju druhú (alebo osemnástu?) tvár, kedy sa z neho stáva osoba s nie-príliš-jasnými-úmyslami (ale zjavne nie čisto priateľskými). Na tejto časti sa mi páčilo, že je v rámci možností civilná, Mulder pobehuje po lesoch, ako keby sa na chvíľu vzdal svojej funkcie agenta FBI a stal sa len chlapom hľadajúcim pravdu. Pomáha tiež sympaťák Scott Bellis ako druh v zbrani. Zároveň sa však už v tejto epizóde objavuje jeden z podľa mňa najzásadnejších neduhov seriálu a to ustavičná hrozba v podobe zrušenia Aktov X ako oddelenia. Zo začiatku z toho pramenil „príjemný“ pocit nespravodlivosti, ale keď sa oddelenia prehnane povedané rušilo ešte niekde v piatej sérii, už to začalo byť nechcene komické. V nie úplne jednoznačnej úlohe vojaka sa objavuje Marshall Bell, známy ako prísny otec z kingovky Pri mne stoj! a drastický telocvikár z druhej Nočnej mory z Elm Street. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak můžu vyvrátit lži opatřený úředním razítkem?" Pohádka o Libyjské stíhačce s jaderným arzenálem sestřelené nad územím USA je ještě vtipnější než ta o Saddámových chemických zbraních. A potvrzuje ji i meteorit vznášející se nad Wisconsinem. Tohle mě prostě bavilo, ale Mulderovo pochybení s nevyplněním formuláře 302 bylo prostě neomluvitelné. Jak takový bordelář vůbec může dělat u FBI? Prostě může, protože nepřátelé si ho chtějí držet blízko u těla a tomu rozumím. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme tu na první řadu nebývale akční díl který se točí okolo havárie UFO a následného honu na přeživšího mimozemšťana vojenskou jednotkou a i Mulderem. V podstatě se jedná o mytologický díl, ve kterém se objeví i Muž z Pentagonu který Mulderovi výrazně pomůže. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatá pečeť perfekce - 95 - 100%_ Tuto epizodu jsem často vyhlašoval jako nejspíše nejlepší z první sezóny. Max je vážně báječná postava, monstrum je zajímavé, jeho schopnosti taktéž, a atmosféra by se dala krájet. K tomu tu má excelentní scény Mulder, a je příjemné jak se seriál opět vrací k mimozemské tématice, jasně dalo by se brát že to dělal i Space, ale mytologie to nebyla. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budoucnost projektu Akta X je v ohrožení, když se Mulder tajně infiltruje do vládního programu, který má kamuflovat nehodu UFO. V lese havaruje mimozemská kosmická loď. Na místo havárie se bleskově dostaví armáda, evakuuje celou oblast a snaží se tuto událost utajit. Muž z Pentagonu o tom poví Mulderovi a řekne mu, že Mulder má dvacet čtyři hodin, než bude celá oblast "asanována". Mulder pronikne až k místu havárie, ale když ho fotografuje, je zadržen. Po zadržení se setkává s Maxem Feningem, UFO maniakem a Mulderovým obdivovatelem. Armáda zatím hledá pilota havarovaného UFO. Scullyová Muldera osvobodí a informuje ho o tom, jaké problémy ho čekají u FBI s jeho nadřízenými. Mezi tím se pilot UFO střetne s jednotkami, které po něm pátrají, a zlikviduje je. Mulder zadrží Feniga a všimne si, že Fenig má za uchem jizvu podobnou jizvám, jaké mívají ti, které unesli mimozemšťané. Scullyová Maxe považuje za mentálně labilního. Mulder ho však pronásleduje do skladiště, kde se setkávají s mimozemšťanem. Max je unesen. Po návratu do Washingtonu Muldera vyslíchá vyšetřovací výbor. Když Mulder opustí místnost, Muž z Pentagonu výboru sdělí, že by bylo daleko nebezpečnější propustit Muldera z FBI a nechat ho uveřejnit všechno, co ví, než ho nechat u FBI dělat jeho práci. (oficiálcí text) Více zde: http://gastonrolinc.webnode.cz/products/serialy/ ()

Reklama

Reklama