Reklama

Reklama

VOD (1)

Muž s pyrokinetickými schopnostmi pronásleduje britské šlechtice. (Disney+)

Recenze (12)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taká tá „klasická“ epizóda Aktov X, neurazí, ale ani nepatrí medzi vrcholné top časti. Zápletka o pyrokinéze je dosť nudná, ale spracované je to vcelku pútavo a dobre natočené. Mark Sheppard bol každopádne solídny pošuk a Amanda Pays (podmorský horor Leviathan) tomu ako bývalá Mulderova svojrázna parťáčka dodala vítané a zaujímavé osvieženie. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud rozporuplný díl. Na jednu stranu tu máme skvělého psychopata v podání Marka Shepparda (je dobře, že je mu věnováno docela dost prostoru), scény s použitím skutečného ohně (žádné laciné triky, Duchovny si při natáčení dokonce popálil ruku) a Muldera trpícího pyrofobií (zajímavý aspekt jeho charakteru, který už se v žádné další epizodě neobjevil). To všechno jsou pozitiva. Jenže pak je tu ta druhá strana mince. Nesympatická a otravná Mulderova bývalka ze Scotland Yardu. To je absolutně zbytečná a nezajímavá postava, jejž jedinou funkcí je umělé budování nového románku mezi ní a Mulderem (šustělo to papírem, nepřišlo mi to přirozené). Vždycky je fajn, když odhalíme něco z minulosti hlavních postav, ale ta dávná Mulderova britská aférka jeho charakter nijak neprohlubuje. Ty vole, Mulder má nějakou vztahovou minulost, není panic čekající na Scullyovou, to jsem fakt nečekal! Nejvíc mi ovšem na epizodě vadí způsob, jakým je vedeno vyšetřování. Tady mi přijdou všichni zúčastnění nekompetentní. Nedělají svou práci dobře. Kdyby jeli hned do sídla těch aristokratů a pořádně si ještě jednou prověřili (s fotkami z řidičáků), kdo se kolem nich motá, tak by s nalezením pachatele neměli problém. Stejně tak by ho mohli odhalit o dost dříve, kdyby si hned vyžádali skicu podezřelého od svědkyně. Proč sakra Scullyová čekala takovou dobu, než si ji nechala poslat...tu fotku museli udělat už dávno. A Scullyová tu má i další vroubek - místo toho, aby Mulderovi řekla důležitá zjištění po telefonu, tak radši mrhá časem a jede mu to z Washingtonu do Bostonu říct osobně. Jen proto, že to po ní chce děj, aby v tom Bostonu mohla Muldera při čemsi načapat. Jo, Carterův scénář v jistých ohledech skřípe. Pozitiva a negativa epizody jsou přesně v poměru 50:50, takže na slabší 4 hvězdičky to dá. Zábavný díl to je a ten záporák je opravdu výborný. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečeť úžasu - 90 - 95%_ Efekty parádní, část před znělkou báječná, zápletka muže co ovládá oheň na jedničku zpracovaná. Já tuhle epizodu vážně miluju, a tak nějak opět nechápu, proč není díl známější a populárnější. Nějakým fandům asi nepřijde nějak originální, nebo zajímavý, přitom vlastně je. Hlavně záporák je jeden z nejzapamatovatelnějších za celou dlouhou historii seriálu, a je i celkem sympaticky ztvárněn, je charismatický a v nějakých scénách z něj jde dokonce strach. Objevuje se tu i Mulderova stará kamarádka, která je jedna z nejhorších postav seriálu, ale není to tak že by epizodě nějak škodila. Scullyová je v této epizodě dost dobrá, ale hlavně tu vyniká vážně skvělý Mulder, o kterém se tu dovídáme že má fobii z ohně, což je moc pěkný charakteristická vlastnost, na kterou fanoušci často zapomínají. Je to jednoduše klenot, skvělé zpracování, je to vážně zábavné, scénář je dobrý, efekty, jak už jsem psal, se povedly taky nečekaně hodně. To že si tuto epizodu Mulder trochu krade pro sebe, i se samotným záporákem, vynahrazuje díl následující o Scully. Každopádně poslední scéna je neméně hustá jako třeba finální záběr v The Host z druhé sezóny. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenti Mulder a Scullyová spojují síly s inspektorkou Scotland Yardu, když muž s pyrokinetickými schopnostmi upaluje členy britské aristokracie.Phoebe Greenová, Mulderova dávná přítelkyně, požádá Foxe o pomoc při zajištění bezpečnosti britského diplomata, který má navštívit USA. Předtím totiž už byli zabiti někteří členové britského parlamentu. Všichni uhořeli.Mulder se domnívá, že to mohl udělat nějaký pyrokinetik, člověk, který dokáže ovládat oheň. Vrah, Cecil L'Ively, zatím zabije diplomatova domovníka, sám zaujme jeho místo a pokouší se dostat důvěru celé rodiny. Scullyová se dozví, že L'Ively již pracoval pro dvě předchozí oběti a že nyní se nachází v USA. Zatímco Mulder zachraňuje děti z plamenů, Scullyová bojuje s L'Ivelym. Ten sám začne hořet a přitom se maniakálně směje. Phoebe ho polije hořlavinou, aby ho tak zlikvidovala. Scullyová potom uzavírá případ s tím, že L'Ively se zotavuje z těžkých popálenin a že odborníci si nejsou jisti, jak by ho mohli bezpečně uvěznit. Více zde: http://gastonrolinc.webnode.cz/news/akta-x-tv-serial/ ()

Reklama

Reklama