Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder se Scullyovou pronásledují Motolicáka, mutanta z newjerseyské kanalizace. (Disney+)

Recenze (13)

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tahle epizoda patří rozhodně k tomu nejlepšímu co můžou Akta X nabídnout. Legendární mutant, s tou maskou si dali opravdu záležet a divák na něj opravdu jen tak nezapomene, plus prostředí kanalizace, takže samej hnus. To se povedlo. A nesmíme ani zapomenout na to, že o sobě dává vědět i nový Mulderův informátor. Výborný díl, který si místo mezi 20 nej epizod opravdu zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„To ma neprekvapuje. Ktovie, čo všetko sa tam za posledných sto rokov vyliahlo.“ Tvorcovia sa s tým fakt zbytočne nezdržovali a po rozbehovej prvej epizódy z druhej série nazvanej lakonicky Zelení mužíčkovia (človek asi nemusí byť génius, aby mu docvaklo, o čom asi bola zápletka), rapídne kopli do vrtule, otočili o 180 stupňov a už druhá časť je ukážkovo hororová. Hostiteľa považujem za jednu z TOP hororových častí v čele s Hniezdom, Padá súmrak alebo Toomsom. Nie je to diel pre "každého". Treba na to mať nervy... a kadečo iné. Kanály, parazity, hermafroditi, hostitelia, pásomnice, červy. Ústredný tvor je ukazovaný často a je to presne ten typ príšery, ktorú keď vidíte ako dieťa resp. puberťák (tak ako ja), už ho asi nikdy nedokážete vytesniť z temných, traumatizujúcich spomienok. Mne osobne bol tento druh tvora v dobe vzhliadnutia epizódy navyše pomerne blízky, čo asi znie divne, ale mali sme akvárium a okrem iných rýb osadenstvo tvoril i prísavník. Totuo špecifickou rybou sa tvorcovia možno inšpirovali, z predchádzajúcich častí je totiž zjavné, že niekto z nich bol veľký akvarista, keďže akváriá sa nachádzali vo viacerých častiach. Režisér Hostiteľa mimochodom neskôr natočil Sklenený zámok s Woodym Harrelsonom. Herecký predstaviteľ prvého hostiteľa Matthew Bennett hral vo viacerých dieloch Hviezdnej brány a vo vedľajšej úlohe zamestnanca kanalizačnej siete sa objavil Don MacKay, na ktorom nie je zaujímavé ani tak to, že hral v prvom Rambovi, ale skôr to, že si zahral už v prvej sérii Aktov X (konkrétne v Tam za morom), ale inú rolu. Mutant neskôr dostal novinové cameo v 3. sérii v epizóde Průbojný, kde sa ukázalo, že bol znovuvidený v Severnej Karolíne. Proste fujky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže vražednou zbraní byla svíčková?" Uklidit Muldera do kanálu, aby zadupnul bezpohlavního červa rozhodně nebyl špatný nápad a já jsem si to pátrání mezi výkaly odesílanými porcelánovými telefony dost užil. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární díl. Dokonalý mix děsu a nechutnosti. Flukeman je jedním z nejlepších monster seriálu. Na tom kostýmu si tvůrci opravdu vyhráli. Kam se na to hrabou CGI monstra z dnešních vysokorozpočtových blockbusterů. Tohle vypadá i po těch letech zatraceně dobře. Epizoda dokazuje, že v jednoduchosti je krása - klasické téma o příšeře z kanálu skvěle funguje. Za mě se jedná o nejlepší nemytologickou epizodu z "těhotenského období Gillian Anderson" (prvních 7 epizod této řady). Její bříško se ovšem v tomto dílu v jedné scéně nepodařilo utajit :-) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Denně z týhle planety zmizí tři živočišný druhy...ale kdo ví, kolik jich vznikne." Vcelku humusácký díl z kanálů, který je trochu přepálený a přitažený za vlasy, ale proč ne. Není z nejhorších. Navíc slouží k tomu, aby se poněkud krkolomně znovuotevřela akta X... . ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Flatworms are what are known as obligate endoparasites. They live inside of the host, entering the body through the ingestion of larvae or eggs. They are not creatures that go around attacking people." ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý strašidelný díl s jedním z nejnechutnějších záporáků celého seriálu, který je perfektně namaskovaný. Někdy po letech působí kostýmy v některých seriálech směšně, tady ovšem něco takového nehrozí. Člověk by se po shlédnutí pomalu bál jít na záchod, co kdyby na něj Flukeman vybafl z mísy? ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatá pečeť perfekce - 95 - 100% Jedna z naprosto nejlepších a nejnechutnějších příšer ze seriálu. Báječný design, celkově má díl super zpracování. Je to klasicky napínavá epizoda se skvělým průběhem. Takže opravdu po právu legendární díl, s monstrem které se mi líbí natolik, že chci aby žilo a bylo hodné, a výborným fázováním. PS: Poslední scéna TOP. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě vůbec nejlepší díl celé druhé série. Mutant z kanálu (tentokrát ne bojovná želva, ale červíček), jehož způsob rozmnožování není nepodobný Vetřelci, patří právem po bok nejlepších zrůd a zrůdiček seriálu jako Tooms, červíčci, obě malé Evy, lidožravé světlušky, a nejeden další exemplář z pozdějších dílů. Jako v případě Toomsova návratu i zde je cítit nevyvětratelný mytologický zápach, koneckonců jinak to ani být nemůže, a do vyvrcholení o pár dílů později ani nebude. ()

Reklama

Reklama