Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a jeho nový parťák čelí muži, který dokáže zabíjet pomocí snů. (Disney+)

Recenze (13)

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme tu opět jeden mytologický díl, ovšem co se týče seriálu tak opravdu důležitý. Příběh se točí okolo tajného vojenského projektu, který, měl vyhrát prohrávanou válku ve Vietnamu. Do děje zasáhne a tentokrát i osobně nový Mulderův informátor Pan X a poprvé se objeví i postava Alexe Kreyceka, která nás bude doprovázet prakticky celým seriálem a bude se objevovat pravidelně v každé řadě. Bude to v podstatě taková Mulderova Nemesis. No a samozřejmě nesmí chybět ani Kuřák, který tahá z povzdálí za provázky. Mytologie se nám pomalu rozjíždí, tak připoutat, protože to bude vážně jízda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chcete říct, že je možný změnit někomu sny?" V Aktech X? Tak tam je možné úplně všechno. I operovat apendix krkem. Mě ovšem potěšila existence vědomí ve světě nevědomí, přestože tomu úplně nerozumím, ale to se ode mne asi ani nedá očekávat. Ale už vím, že Scullyová je hrozba, Krycek je svině a tohle je skvělá epizoda. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda má všetko, čo na The X Files baví. Charizmatického záporného hrdinu s priam až nadprirodzenými schopnosťami, narušenie obvyklého vyšetrovania a tajomnú postavu s nejasnými úmyslami, čo doňho zasahuje. Stačí už len pridať scény zločinu so silným emočným nábojom a o kvalitnú zábavu je postarané. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tony Todd je jedním z těch herců, u něhož by bylo smrtelným hříchem, kdyby se v Aktech X neobjevil. Role mstícího se veterána z Vietnamu poznamenaného spánkovým experimentem mu neskutečně sedí. Jen je možná trochu škoda, že nemá zas tolik prostoru, jelikož se do dílu musel vejít i určitý mytologický přesah - souběžně s hlavním příběhem jsou totiž na scénu uváděny dvě klíčové postavy, a to Mr. X a Alex Krycek. Provázanost s mytologií je však vyvážená a nepůsobí to rušivě. Velmi dobrá epizoda. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečeť úžasu - 90 - 95%_  Bezvadná, psycho epizoda, která nemá šanci nudit, a je vážně dobře vizuálně zpracovaná, příběhově skvěle uchopená, s dobrým záporákem a super atmosféra. Celkově je to příjemně temné, rozhodně více než díl předchozí. Napoprvé se mi to úplně nezdálo, po dalším shlédnutí se mi to extra zalíbilo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • V této epizodě se poprvé objeví postava Alexe Kryceka (Nicholas Lea), která poté vystupuje ve více než 20 epizodách. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama