Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder soucítí s ozbrojeným mužem, který je obětí mimozemských experimentů. (Disney+)

Recenze (12)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler! Klasická mimozemská zápletka vcelku sviežo nakombinovaná na rukojemnícku drámu. Ale mňa sci-fi diely nikdy príliš nebavili a bez Scully to nie je ono. Áno, na konci sa síce dostaví, ale dosť bije do očí, ako sa tvorcovia snažili stoj čo stoj vymyslieť ťažkopádny spôsob, ako ju začleniť do deja. Plusom je, že sci-fi línia je „vďaka“ rukojemníckej tematike odsunutá takpovediac na vedľajšiu koľaj.  Barry je fakt silná, vydarená postava. Samozrejme i vďaka interakcii s Foxom, ktorého trauma je obdobného zamerania. Neznámy Steve Railsback si rolu užíva, dal jej veľa. Na menšom priestore sa objavuje Mulderov nový parťák, agent Krycek, ktorý debutoval v predchádzajúcej epizóde (Nespavosť s Tonym Toddom). Kasting dopĺňa charizmatická Cch Pouder (RoboCop 3, Tvár toho druhého, Ten, kto sa pozerá). V rámci Aktov X ide o vcelku nečastý úkaz, keďže Duane Barry de facto nie je uzavretý diel, ale jedná sa o dvojdiel. Dá sa povedať druhá polovica (resp. dokončenie) prišlo hneď v nasledujúcej časti. Epizóda Duane Barry končí cliffhangerom, keď Barry unesie Foxovu obľúbenú (ex)kolegyňu. V časti Výstup sledujeme jeho pátranie po šialenom (?) únoscovi, pričom na konci Výstupu je Scullyová pre zmenu unesená mimozemšťanmi (?). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mě už si s sebou nevezmou. Ať si vezmou někoho jinýho." ONI jsou tady, mají zaparkovaný létající talíř nad barákem a vláda o tom ví? Nebo je Duane nemocný? Tentokrát zkrátka zvítězila strašidelnost nad zábavou a já to mám raději naopak. Nicméně mě hodně pobavila situace, kdy nechala Scullyová mimozemský kód načíst čtečkou v obchodě. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv se ve své podstatě jedná o stokrát viděnou zápletku s rukojmími, kdy se hlavní hrdina ocitá v pozici vyjednavače, je to tak vděčné téma, že to zkrátka funguje. Zde navíc do hry vstupuje tematika mimozemských únosů, což tuto epizodu odlišuje od desítek jiných seriálů. Flashbacky z únosů jsou výborně natočené a mrazí mě při nich i v dnešní době stejně jako v mládí. Steve Railsback je jako (sympatický) antagonista výborný a pro fanoušky Akt X ztvárnil ikonickou postavu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistě ufounský díl, bez náznaků a mnohoznačností. Uvidíme únos se vším všudy. Příběh je na pokračování, takže kdo ví...možná se se nějaký alternativní výklad nakonec najde. Přiznám se, že si tento díl nepamatuju a trochu mi nezapadá do mé utkvělé představy, že se spoustu epizod nedalo s určitostí říct, jestli v tom všem mají pracky ufouni, nebo to bylo šméčko hlavounů. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda má navrch oproti ostatným zapojením intenzívnej, napínavej a v reálnom čase odohrávajúcej sa udalosti. Svojím hororovým ladením a venovaním sa Mulderovej posadnutosti ide o jeden z vrcholov seriálu. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl který se točí v podstatě jen kolem mimozemských únosů a následných testů. Únosy jsou ztvarněny opravdu neskutečně, až z toho jednoho mrazí. Závěr dává tušit něco velkého v pozadí. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečeť úžasu - 90 - 95%_ První část jednoho z nejslavnějších a také možná i nejlepších dvojdílů seriálu. Celý díl má velmi dobré tempo, zajímavou zápletku a prostě téměř vše co má mytologická epizoda mít. Jen až na divný úvod. Každopádně jinak málem absolutní spokojenost, a není divu že si tolik fanoušků tento díl oblíbilo. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drtivá většina epizody je jen další samostatný díl o mimozemšťanech, jaký byl nejeden i v první řadě (př. Informační kanál). Koneckonců původně mělo jít jen o další samostatně stojící díl o jedné údajné oběti mimozemšťanů, kde se nakonec zase nic nevyřeší. Tento díl aspoň zachraňoval dobrý scénář a akce. Ovšem pak přijde ten závěr, který celou zápletku teprve rozjede. ()

Reklama

Reklama