Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder pronásleduje muže, jehož fetišem je smrt, protože jeho posedlost by ho mohla dohnat k vraždě. (Disney+)

Recenze (14)

anicca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som si mala vybrať len jeden diel, ktorý by mal označovať čím sú Akty X Aktami X, asi by to bol tento. Legendárny úchyl Donnie Pfaster, ktorý odstriháva mŕtvolám nechty a vlasy. Keď nemá prístup k mrtvym telám, tak si proste nejaké obete zabije. Napätie, tajomno, ale aj prosté ľudské zlo...Fakt kvalita ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Proč chcete burcovat lidi, když ten chlápek jde pořád jenom po mrtvejch?" Protože vlasový úchyl Donald Pfaster již brzy přestane vykopávat mrtvoly a začne si pořizovat nové dle vlastního výběru. Tomu rozumím já a snad to pochopí i šerif. Jenže já mám slabost spíše pro jiné úchylky a ubrečenou agentku Scullyovou snad ani nechci komentovat. ()

Reklama

Veldas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, z tohohle dílu jsem měl skoro stejnou schízu, jako Scullyová. A nemalou měrou se o to zasloužil Nick Chinlund. Nutno podotknout, že jsem koukal v originále a už jen jeho hlas byl strašidelný. Smekám před jeho hereckým výkonem, vážně psycho.. Jinak krimi díl, který měl všechno. Závěrečné shrnutí Muldera v poslední minutě je přesné a k zamyšlení. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl je určen pro opravdové labužníky. Příběh o úchylném fetišistovi, který kvůli své milované sbírce nemá problém i vraždit a kterému se do spáru dostane i agentka Scullyová. Mulder přihodí do placu slušnou hlášku a je vymalováno. Napětím a atmosférou nabitý díl, jehož finále v rámci seriálu patří vůbec k tomu nejnapínavějšímu co jsme prozatím mohli vidět a možná i v rámci celého seriálu. Tohle je prostě topka a plné hodnocení si absolutně zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler. Ďalší sériový vrah z viac než nadštandardnej ponuky sériových vrahov Aktov X. Ale do panteónu najslávnejších (Tooms, 2Shy) sa predsa len nedostane a to napriek tomu, že ho (zjavne predsa len už troška zúfalí) tvorcovia obohatili o bizarný vlasovo-cintorínový motív (a napriek tomu, že Nick Chinlund sa fakt snaží a je v rámci možností sľubne mrazivý). Čo som vôbec nepochopil, to je pár sekúnd, počas ktorých sa „mení“. Čo to malo znamenať? Prečo to tu bolo, keď s tým následne scenár prakticky vôbec nepracoval? Na čo to bolo dobré? Čo to malo vlastne znamenať? Celkovo je scenár riadna divočina už preto, že na Scullyovú zaútočil šialený sériový vrah už v prvej sérii (epizóda Hniezdo) a teraz znova a to dokonca len zopár dielov po tom, čo bola unesená najskôr Duane Barrym a následne mimozemšťanmi (?). Tomu poviem smola, Dana. Oceňujem sympatickú vedľajšiu postavu agenta v podaní herca Brucea Weitza. Užívateľa Nikolasa, ktorého názory na Akty X si vo všeobecnosti vážim, by som ale rád upozornil, že „halucinácie“ nemá len Scully, ale i zamestnanec pohrebného ústavu, keď Chinlunda vidí ako siluetu v noci na začiatku časti. Ďalšou pikoškou je, že ako niektoré iné diely so sériovými vrahmi (Tooms v dieloch Hniezdo a Tooms, prípadne Modell v častiach Priebojný a Kitsunegari), i magor Donald Addie Pfaster sa neskôr ešte raz vrátil (konkrétne siedma séria siedmy diel, Orison alias Láska Božia). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně ke konci epizody, v níž Scullyová (Gillian Anderson) a Pfaster (Nick Chinlund) padají ze schodů, si můžeme všimnout ruky na pravé straně ve spodní části schodiště. Vypadá to, že se někdo z filmového štábu snažil zpomalit jejich pád. (Kubaaa97)
  • V epizodě Ohnivák (1994), která se odehrávala mezi 11. a 13. listopadem, je uvedeno, že Mulder (David Duchovny) a Scullyová (Gillian Anderson) budou měsíc v karanténě. Během pitvy v této epizodě ale označí za datum 14. listopadu. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama