Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder se dozví nové skutečnosti o své sestře a život Scullyové je v nebezpečí. (Disney+)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pecke Ruka, ktorá trestá (epizóda 14) a nie až takej peckoidnej, ale stále sľubnej hororovej časti Čerstvé kosti (epizóda 15) prišiel na rad vcelku pochopiteľne klasický sci-fi diel s tým rozdielom, že na konci je dej useknutý ukážkovým cliffhangerom a nápisom „pokračovanie nabudúce“. Namakaný Brian Thompson si zápornú rolu pekne užíva, poznať ho môžete z menších rolí z Terminátora (jeden z pankáčov) a zo Stalloneho Kobry. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám konečně mytologie trošku rozjíždí a objevuje se nám tu hned několik prvků se kterýmy se budeme pravidelně setkávat po celou dobu seriálu. Mimozemský lovec, klonování, pokusy, konspirace. Postava mimozemského lovce je jednou z nejlepších nápadů a postav co se v seriálu objevili. Mimozemšťan, který může na sebe vzít jakoukoliv podobu a prakticky nezranitelný co uklízí bordel a řeší problémy lidských konspiratorů s mimozemskymi kolonizátory. Dokonalé. Tento díl nás uvádí do té hlavní příběhové linky naprosto skvostně. Naprostá spokojenost. ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I have lived with a fragile faith built on the ether of vague memories from an experience that I can neither prove nor explain. When I was twelve, my sister was taken from me, taken from our home by a force that I came to believe was extraterrestrial. What happened to me out on the ice has justified every belief. If I should die now, it would be with the certainty that my faith has been righteous. And if, through death, larger mysteries are revealed, I will have already learned the answer to the question that has driven me here... that there is intelligent life in the universe other than our own... that they are here among us... and that they have begun to colonize." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Někdo dovolil, aby byli Gregorové vyvražďováni jistým mužem, který je podle mého názoru nějaký ruský vrah." Takže můžou za to Rusové, mimozemšťan ve službách CIA nebo snad Mulderova sestra? Tato epizoda mě hodně zaujala a její konec mi poprvé při sledování druhé série postavil chlupy na zádech. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořádná mytologická nálož! Hodně hutný díl. S přibývajícími minutami se děj stále více a více komplikuje a divák už musí trochu přemýšlet (a dávat pozor), aby to pochopil. Touto epizodou seriál dostal vlastního terminátora, poprvé se zde objevuje vynikající Brian Thompson v roli mimozemského lovce - ta postava je jednou z mých nejoblíbenějších součástí mytologie Akt X. Skvělý je závěr tohoto dílu, po kterém si musíte hned pustit pokračování, jinak napětím neusnete. Nemám moc co říct, ty mytologické dvojdíly a trojdíly z prvních pěti a půl řad patří k tomu nejlepšímu, co může seriál nabídnout. Budu u nich sázet pětihvězdičková hodnocení jak na běžícím páse, ale ty epizody si to prostě zaslouží. Jsou skvělým mixem napětí, akce, sci-fi, konspiračního thrilleru a občas i děsu. Většinou mi hodně zamotají hlavu, ale bavím se u nich královsky. Líbí se mi, že mytologické díly mají často i osobní rovinu týkajícící se Muldera, Scullyové nebo jejich rodinných příslušníků, která je ale vždy nějakým způsobem provázaná s hlavním příběhem (nejedná se o zbytečnou vatu). Pokud bych měl epizodě "Colony" něco vytknout, tak možná to, že !SPOILER! v jedné scéně má mimozemský lovec z nepochopitelných důvodů podobu agenta CIA jen proto, aby Scullyová viděla, že mu nemají věřit (přitom on nevěděl, že je sledován, mohl mít klidně svou původní tvář). Jiný ksicht měl tak z toho důvodu, že to po něm vyžadoval scénář. Ale to je jen drobnost. P. S. Pokud by náhodou někoho zajímalo, zda je mezi názvem "Colony" a mou přezdívkou "Colonist" nějaká souvislost, tak ano. Když jsem v roce 2006 vymýšlel přezdívku na ČSFD, chtěl jsem něco krátkého a anglického (páč anglické přezdívky jsou přece cool...nesuďte mě, bylo mi 14 :-) ). Už tenkrát jsem byl velkým fanouškem Akt X, a tak jsem sáhl po označení mimozemských kolonistů, o kterých bude v mytologii často řeč. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Jméno agenta CIA, Ambrose Chapel (Tom Butler), je odkazem na Hitchcockův film Muž, který věděl příliš mnoho (1956). V tomto filmu James Stewart hledá svého uneseného syna a mylně si myslí, že jméno uvedené v poznámce „Ambrose Chapel“ je muž, který mu může pomoci. Ve skutečnosti se ale jedná o název londýnské církve, kde únosci drží jeho syna. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama