Reklama

Reklama

VOD (1)

Ze ZOO jsou unášena a následně oplodněna vzácná zvířata – možná mimozemšťany. (Disney+)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zoologický diel, ale to by nebol Mulder, aby aj doňho nezakomponoval UFO únosy. V kombinácii so živými exotickými zvieratami to ale tentokrát pôsobí inak. Sviežo. Ako Červené múzeum (tiež z druhej série), i Desivá symetria (TO je názov!) klame telom. Ako Červené múzeum, aj Desivá symetria pôsobí samostatným, „nemytologickým“ sci-fi dojmom, aby sa na konci ukázalo, že je to celé oveľa komplikovanejšie a zamotanejšie. Mne to fakt niekedy v Aktoch X pripadalo, že tvorcovia mali v talóne tri dobré námety, ale došli k záveru, že ak by sa každý rozpracovali do samostatnej epizódy, bola by nudná a tak všetky tri napchali do jednej. Vďaka tomu je táto (a jej podobné) časť nepredvídateľná a tým pádom osviežujúca a to je u mňa skôr plus, než mínus. Vlastne je to určite plus, lebo fakt netušíte, odkiaľ veje vietor a čoho šialeného a (v dobrom) za vlasy pritiahnutého sa dočkáte v nasledujúcej scéne. Pretože možné je ozaj prakticky všetko, sme predsa v Aktoch X. Pravdupovediac sa po únosoch, ktoré zažila Dana na vlastnej ožila behom prvých dvoch sérií, čudujem, že gorila horská nenapadla ju, ale inú postavu. Zaujímavý diel, temný. Veľa mu dodáva práve originálne prostredie (ZOO), tomu odpovedajúce postavy zamestnancov zoologickej záhrady a viacero nečakaných okamihov (slon vs. kamión). Poteší cameo (nekompletných) Osamelých strážcov; netuším prečo, ale nech sa v Aktoch X diali akékoľvek príšernosti, tak akonáhle sa na scéne zjavila táto krásne absurdná (a nádherne zohratá... a charizmatická) parta, tak som sa okamžite začal cítiť „bezpečne“. Jednu z vedľajších rolí stelesnil Lance Guest (zdravotník z druhého Halloween, syn Roya Scheidera zo štvrtých Čeľustí). Jayne Atkinsonovú sme pre zmenu videli v dvojke Zachráňte Willyho a neskôr mala rolu v Shyamalanovej Osade. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byť to dle hodnocení tady na ČSFD nevypadá, tento díl se obecně řadí mezi ty nejhorší z celého seriálu. Já se mu pokaždé snažím dát šanci, pouštím si ho s čistou hlavou a bez předsudků. Jenže ona je to opravdu bída. Zápletka o ekologicky smýšlejících mimozemšťanech je naprosto šílená. Takový díl bych čekal někdy v 7. sérii v důsledku vaření z vody, ne však ve 2. sezóně, kdy jsou tvůrci seriálu ještě plní dobrých nápadů. Na papíře to možná vypadalo dobře, ale zpracování je mizerné. Osobně si myslím, že si prostě chtěli natočit díl se zvířaty s ekologickým poselstvím. Je to ovšem hodně násilná agitka, díly jako "Darkness Falls" nebo "Detour" mají také environmentální poselství a mnohem lépe zpracované. Příběh ovšem není tím největším problémem, nejhorší na této epizodě je, že je poměrně nezáživná. Co nezáživná - nudná! Možná jsem necita, ale všechny scény s gorilou a znakovou řečí mi přišly docela trapné. A konec mě nechává chladným. Ale abych nebyl jen negativistický - útoky neviditelných zvířat jsou dobře natočené a mají působivou atmosféru. Úvodní teaser s řáděním neviditelného slona je dokonce výborný (vlastně jde o vrchol epizody, pak to jde dolů vodou). Každopádně epizodu, která má ve svém názvu slovo "děsivá", si já osobně představuji jinak. Tohle je spíše nechtěně k smíchu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ekologická agitka už aj tu bola podaná lepšie. Jedna zo slabších epizód, ktorá ale dáva logický význam z pohľadu komplexnosti zásahov mimozemskej civilizácie. Zápletka je predvídateľná a veľmi málo napínavá, jednoducho epizóda je príliš dlhá a lepšie by fungovala na menšom priestore alebo len ako spomenutie vo význame jednej udalosti, ktorá spolu s ďalšími tvorí väčší celok. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z těch slabších epizod této neuvěřitelně nabité řady, ale i přesto slušná podívaná. Lidstvo ničí planetu a mimozemšťané se snaží zachránit živočišné druhy. Únosy zvířat jsme tu ještě neměli, tak proč ne. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečeť úžasu - 90 - 95%_ Tak tato epizoda je často nesmyslně odsuzována a kritizována. To není tak úplně fér, protože má sice skutečně šílenou zápletku, ale zároveň parádní zpracování, super casting a atmosféru. Celý díl je takový příjemný, nenáročný, a zábavný. Takže já s tím problém ani v nejmenším neměl. ()

Reklama

Reklama