Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová se snaží stavit virus, který zabíjí a znetvořuje vězně. (Disney+)

Recenze (10)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neprávem přehlížený díl. Moc se o něm nemluví, v žebříčcích se neobjevuje, přitom se jedná o vynikající epizodu. Zřejmě je to dáno tím, že to nejsou úplně klasická Akta X. Paranormální jevy se tu tentokrát nevyskytují, celé se to točí kolem vládní konspirace a šíření nebezpečné nákazy. Není to sice nic originálního, ale je to dobře napsané a zatraceně napínavé. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatku si divák musel užiť nie celkom čisté sklo kamery. Neskôr našťastie tvorcovia precízne zvýraznia akčnú zložku snímaním väčšieho priestoru, rýchleho strihu a dynamiky a záhadný smrteľný prípad dostáva hneď nový rozmer. Dean Norris ku dvojke Duchovny-Anderson celkom pristane. Temná, konšpirátorsky plodná epizóda nestráca ani na chvíľu na svojej pôsobivosti a záverečný soundtrack len perfektne podčiarkuje pachuť skazenosti. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tu nemoc jsme zastavili zadržením informací." Tak mají lidi nárok na pravdu nebo nemají? Odpověď slušňáka Muldera je A, ti mocní odpovídají B a tradičně zfalšované statistiky jsou na jejich straně. Mě tento další prohraný boj dost bavil, jen ta nulová ochrana sterilních doktorů před prskajícími vředy mě moc nepřesvědčila. A pokud někdy v mém okolí uteče z klece nějaký zákeřný virus, tak mě o tom neinformujte. Já prostě chci být šťastný až do své smrti. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dozorci nejspíš vězeňský filmy moc nesledujou.." ;) Tradičně formálně famózní a žánrově uvědomělá Bowmanova epizodka variující hned několik motivů kultovních bijáků.. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U nás to šlo pod názvom Hmyz a určite nie som jediný, kto po vypočutí názvu (a pozretí si prológu umiestneného do džungle á la Arachnofóbia) čakal čosi na spôsob Padá súmrak. Zlou správou je, že nič také sa nekoná a dej sa následne zvrtne nielen iným smerom, ale tiež výprava sa vracia späť do USA. Dobrou správou naopak je, že je to dobrý diel. Za mňa s Hostiteľom asi jeden z najnechutenejších (čo samozrejme neznamená to isté, čo kvalitný). Krvácajúce pľuzgiere, pulzujúce vredy a samozrejme nesmie chýbať špecialita dňa: striekajúci hnis. V rovnakom roku, ako do kín vtrhol Petersenov hit Smrtiaca epidémia, siahli po hnusnej smrteľnej infekčnej chorobe i tvorcovia Aktov X. A to fest dobre. Je to hnusné, ale zároveň atmosférické a zaujímavé. Týmto vyhlásením asi pobúrim davy, ale trúfam si tvrdiť, že toto je jedna z minima častí, v ktorých Muž s cigaretou aspoň trochu pôsobí ľudsky. Ako pragmatik, ktorý sa síce vyjadruje drsne, ale ruku na srdce: nemá v niečom štipku pravdu? A ozaj, Dean Norris si to tu ako „Sam Gerard“ riadne dáva. Vo vedľajšej úlohe sa zjavuje Charles Martin Smith alias „daňovák“ z báječnej gangsterky s Connerym a Costnerom Nepodplatiteľní. Bavilo ma sledovať, že Mulder a Dana sú bezradní nielen voči tajným vládnym sprisahaniam, mimozemšťanom a únosom, ale mašinéria, ktorú zastupuje spomínaný Muž s cigaretou, má svoje dlhé a zákerno-rafinované prsty aj vo vcelku „bežných“ veciach, ako je potenciálna epidémia. Ale na 4* to nie je. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama