Reklama

Reklama

VOD (1)

Výzkum labilního vědce způsobí, že jeho stín dokáže zabíjet. (Disney+)

Recenze (11)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U predpredposledného (ehm) dielu druhej sezóny som pravdupovediac čakal, že na nás tvorcovia opäť vybalia pokračovanie sci-fi linky. Našťastie sa tak nestalo, ale ako u predchádzajúcej časti Hmyz, i tu síce máme teoreticky dočinenia so samostatným dielom, ale zároveň doňho výrazným spôsobom zasahujú vedľajšie postavy práve zo sci-fi linky. Stávame sa svedkami toho, že mocní a tajuplní muži, stojaci v ponurom pozadí, sú de facto všade. Nezaujímajú sa „len“ o mimozemšťanov, únosy, pokusy a kolónie, ale i o vcelku bežné prípady, ktoré však môžu mať nedozerný dosahy pre ľudstvo resp. americkú spoločnosť (experimenty s antihmotou, smrteľná epidémia). Kým v Hmyze tento „elitný klub“ zastupoval Muž s cigaretou, v Prítmí sa do popredia dostáva obľúbený Pán X v charizmatickom poňatí Stevena Williamsa (Jump Street 21). Tentokrát ale už ozaj prituhuje a tak nečudo, že Mulderov informátor č. 2 sa profiluje temer už 100%-ne ako záporná postava, ktorá neváha hrať skutočne špinavú (a krvavú) hru. Mulder a Scully majú tentokrát obmedzené právomoci. Môžu sa len prizerať, ako sa začínajúca ambiciózna agentka rúti do sebazáhuby, mysliac si, že je tri kroky pred nepriateľom a v skutočnosti je dva za ním. Zahrala si ju Kate Twa, ktorá už v Aktoch X hrala, samozrejme opäť raz úplne inú rolu (konkrétne v prvej sérii v epizóde Opačné pohlavie). V úlohe policajta sa mihne Steve Bacic, ktorý sa pre zmenu vrátil do piatej série (diel Klamanie zmyslov). No a v úlohe vedca spoznáte Kevina McNultyho, ktorý už hral v legendárnom hororovom Hniezde z prvej sezóny. Niekedy mi to pripadá tak, že produkcia mala k dispozícii na celé tie roky 50 hercov a tých neustále striedala. Ale nemyslím to v zlom, vlastne ma to baví a pripadá mi to vtipné a milé. Tento diel ale samozrejme zaujme v prvom rade tým, že v úlohe obete a zároveň vraha sa objavil Tony Shalhoub, dlho pred Monkom. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý námět, ze kterého se ale dalo vytřískat více. Kdyby to bylo celé jen o muži, který se bojí svého vlastního stínu (a má proč), bylo by to lepší. Vládní intriky spolu s Mr. X tomuto dílu spíše uškodily. Každopádně chudák pan Monk :-) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomrkávanie na diváka pri spomenutí úzkeho východu pri pohľade na vetraciu šachtu. Tony Shalhoub výborný, s úlohou ľahkej paranoje napísanou na telo. Inak nudná, predvídateľná epizóda o vládnej konšpirácii. Skúmanie javu ako takého sa obmedzuje len na prenasledovanie jeho vykonávateľa, nie na jeho fungovanie, čo celú vec, ako aj príbeh zjednodušuje, čo je na škodu, keďže epizóda je bez výraznej akcie a napínavých scén. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl o experimentu, který se jak jinak tak trošku zvrtnul. Nápad prvotřídní, závěr hodně dobrej. Objevení se Pana X potěšilo a odhalení toho, že to není až takovej dobrák bylo parádní. V tomto díle je z něho vlastně hlavní padouch a tím se jeho postava stává ještě zajímavější, jelikož si hraje podle svých pravidel a tak jak se mu to hodí. Výborná postava. Vypadá to, že tato řada je opravdu nabušená. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní pečeť - 80 - 89%_ Tento díl se mi vážně libil, i když jeho zápletka je vážně šílená, druhá série má vážně na šílené díly štěstí (Svátost boží, Děsivá symetrie, Humbug). Tato vyloženě sci-fi epizoda je zároveň i příjemný thriller, a Pan X v závěru to ještě vylepšil. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad zajímavý, stín/černá díra a jeho schopnosti jsou skutečně děsivé. A Tony Shalhoub podal prvotřídní výkon. Ale od chvíle, co se z toho stane další vládní konspirace, jde celý příběh do kytek. ()

Reklama

Reklama