Reklama

Reklama

Akta X - Série 3

(série)
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1995–1996), 17 h 53 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

John S. Bartley

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Tom Braidwood, Nicholas Lea, Dean Haglund, Bruce Harwood, Steven Williams, Brendan Beiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Na začátku třetí série je Mulder pohřešován a následně prohlášen za mrtvého… přestože má Scullyová vidinu, podle které je stále naživu. Teď už jsou partneři zpět pohromadě, ale oba se musí vypořádat s dalšími osobními ztrátami. A právě tragédie, které musí přestát, ještě prohloubí jejich vzájemné pouto. To se jim brzy bude hodit. Jejich důvěrně známí nepřátelé se totiž znovu vynořují a některé věci jsou jinak, než se zdály být. Případy, kterými se agenti zabývají, patří zatím mezi nejděsivější a nejzáhadnější! (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (16)

Akta X (1993) (seriál)

  • Mnoho herců si v seriálu v průběhu let zahrálo více rolí. Například John Pyper-Ferguson ztvárnil ve 2. řadě epizodní postavu jménem Paul a o dva roky později se ve dvou dílech objevil coby detektiv John Kresge. William MacDonald si v průběhu let zahrál rovnou pět různých postav. Karin Konoval se poprvé objevila ve 3. sérii jako Madame Zelma a ve 4. sérii si zahrála děsivou zmutovanou matku Peacockovou. Dvě odlišné postavy hrála i ve spin-offu Milénium (od r. 1996). (Reiniš)

Akta X - Procházka (1995) (epizoda) (S03E07)

  • Generál v tomto díle patří dle výložek na uniformě k 3rd Armored Division označované také jako „SPEARHEAD“. (Winster)

Akta X - Nisei (1995) (epizoda) (S03E09)

  • Komando na začátku dílu je vyzbrojeno např. zbraní Uzi a všichni členové mají legendární protiplynovou masku M-10. (Winster)

Akta X - Teso dos Bichos (1996) (epizoda) (S03E18)

  • Warfarin, který je zde zmíněn, je používán jako jed na krysy, ale také jako lék na ředění krve u lidí. (Winster)

Akta X - 731 (1995) (epizoda) (S03E10)

  • V scéne, v ktorej si agent Mulder (David Duchovny) prezerá poznámky japonského doktora, je vidieť, že všetky strany sú úplne totožné. (kokolo)

Akta X - Jose Chung "Od jinud" (1996) (epizoda) (S03E20)

  • Jesse Ventura (Muž v černém) na stretnutí fanúšikov sci-fi v roku 2018 prezradil, že druhého muža v čiernom mal hrať Johnny Cash. Spevákovo zdravie bolo v tej dobe dosť zlé, a tak ho zastúpil Alex Trebek. Bývalý guvernér tiež veľmi vychválil úroveň scenáristov. Dialógy v tejto epizóde označil za najťažší text, aký sa musel naučiť vo svojej hereckej kariére. (PeteBuck)

Reklama

Reklama