Reklama

Reklama

Akta X - Série 3 (1995) (série)


Poslední odpočinek Clydea Bruckmana (S03E04)

(epizoda)
  • Česko Místo posledního odpočinku Clyda Bruckmana (více)

VOD (1)

Mulder a Scullyová vyhledají pomoc jasnovidce, který Mulderovi předpoví smrt. (Disney+)

Recenze (9)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý mix napětí a humoru (dialogy a především hlášky jsou v této epizodě vynikající). Je to víc vážnější než komediální, tak by měly humorně laděné díly Akt X vypadat (ujeté a parodické díly já až na výjimky nemusím). Peter Boyle předvedl jeden z nejvýraznějších hereckých výkonů ze všech hostujících herců v seriálu a svou Emmy si rozhodně zasloužil. Jasných 5 hvězdiček, legendární díl. Ale že by pro mě patřil do TOP 10, kde se většinou v žebříčcích epizod pohybuje, to zas ne. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vy nezomriete.“ Neskorší diel, Panenku, písal Stephen King, ale pravdupovediac ak by mi niekto povedal, že nepísal ju, ale Posledný odpočinok Clydea Bruckmana, uveril by som mu, lebo tento príbeh sa k Stephenovým mainským očiam hodí podľa mňa oveľa viac. Fakt skvelý diel. Je to síce „len“ (v rámci možností nehororové) pátranie po vyšinutom sériovom vrahovi, ale úžasným spôsobom to obohacuje možno jedna z najfantastickejších vedľajších postáv nielen tejto série, ale celých Aktov X a to „jasnovidec“ Clyde Bruckman v parádnom podaní sympaťáka Petra Boylea. Peter Boyle má na konte plno fantastických výkonov, ale do môjho srdca sa navždy zapísal paradoxne rodinnou komédiou s Christinou Ricci Ta zatracená kočka, keďže šlo o moju prvú videokazetu v živote (vyhral som ju v  súťaži časopisu Život). Ústredný vrah je nudný (no má svoje svetlé, či skôr riadne temné chvíľky), ale práve vďaka postave jeho protivníka je táto epizóda skutočne vydarená a v neposlednom rade vynikajúca. Obsahuje plno bravúrnych momentov, v ktorých Clyde rozpráva o svojom dare, o smrti, dáva titulným hrdinom a iným postavám indície o tom, ako umrú a nestíhate krútiť hlavou, lebo miestami je to fakt úder klinca po hlavičke (erotické samozadusenie). Mimochodom, práve v tejto epizóde Scully získa psíka, ktorého má následne pri sebe pri vyšetrovaní v časti Bažina. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Well, you see, that's another reason I can't help you catch this guy. I might adversely affect the fate of the future. I mean, his next victim might be the mother of the daughter whose son invents the time machine. Then the son goes back in time and changes world history and then Columbus never discovers America, man never lands on the moon, the U.S. never invades Grenada. Or something less significant, resulting in the fact that my father never meets my mother and consequently, I'm never born." ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ze skeptiků jako jste vy se mi dělá zle !!" - "Přečtěte si tuhle myšlenku !!" ;) Famózní kingovská variace v typicky nutterovském balení.. Morbidní a zároveň nesmírně zábavné.. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama