Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová objeví hru, v níž jsou kvůli orgánům zabíjeni čínští imigranti. (Disney+)

Recenze (9)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl jsem nikdy neměl rád. Pro mě je to nejhorší epizoda 3. série. Ale vlastně ani nevím proč. Nějak mi to prostě nesedí. Přitom atmosféru to má, je to vzhledem k tématu celkem temný díl. Prostředí čínské komunity je atraktivní, ale dal se z toho vytřískat lepší příběh. Temnou atmosféru to má solidní, ale po dějové stránce mě to moc nebaví. Je to takové...nijaké. Na papíře to má všechny atributy, které by správná epizoda Akt X měla obsahovat, ale jako celek to u mě z nějakého důvodu nefunguje. Oceňuji, že jde o díl bez paranormálna, jenže jde i o díl bez děsu a napětí. Je to jen taková vizualně působivá, leč prázdná kriminálka. Zajímavá je postava policisty v podání DB Wonga, který je asi největším kladem epizody. Já tomuhle dílu nemůžu dát víc než velmi slabé tři hvězdičky. Jakože fakt slabé, mají hodně blízko ke dvěma. Asi je to osobní. Určitě má každý z nás nějaký díl, seriál či film, který nemůže vystát, i když pro to nemá žádný konkrétní důvod. Je to jako s lidmi - ne každý si sedne. A já jsem si s "Hell Money" opravdu nesedl. Nebo jsem jen moc přísný - díl neodpovídá standardu 3. série. Ta má jednu legendární epizodu vedle druhé a "Pekelné peníze" v porovnání s ostatními vypadají jako takový chudý příbuzný. Předcházející epizoda "Teso dos Bichos" je objektivně z hlediska kvality (scénář, herci apod.) asi horší, ale na rozdíl od "Hell Money" mě aspoň baví jako guilty pleasure. Proto jí leccos prominu. "Hell Money" ale nemůžu prominout nic. Ta hvězdička navíc je vlastně jen kvůli tomu, že je to fakt temný díl. A ty já vždycky ocením. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu pre seriál netradičný ázijský pokrm šmrncnutý mystikou a okorenený rozohnenou Scully. Povery a mentalita sú podané lahodne a spolu so štipkou napätia vytvárajú nezabudnuteľný zážitok. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môj obľúbený mysteriózny diel. Uznávam, že objektívnejšie by boli predsa len skôr "iba" 3*. Ale za mňa epizóde Pekelné peniaze strašne veľa dáva mrazivá, veľmi pôsobivá exotická ázijská kultúra, mentalita, mystika. K tomu sympaťák B.D. Wong (Dr. Wu z Jurského parku) a začínajúca 28-ročná Lucy Liu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama