Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová zkoumají vládní kamufláž únosu UFO. (Disney+)

Recenze (10)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatá pečeť perfekce - 95 - 100%_ Jedna z nejgeniálnějších, nejlepších a nejvtipnějších komediálních epizod seriálu. Ani jiné úžasné záležitosti jako Small Potatoes, Bad Blood, nebo Arcadia na ní nemají, protože tohle je suverénně neskutečně promyšlené. Fakt super, efekty vtipné, scénář skvělý. Skoro i na úrovni polo komediálního Humbugu. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"One of them was disguised as a woman, but wasn't pulling it off. Like, her hair was red, but it was a little too red, y'know? And the other one, the tall, lanky one, his face was so blank and expressionless. He didn't even seem human. I think he was a mandroid." ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svůj komentář začnu kontroverzním výrokem: Jose Chung's 'From Outer Space' je z mého pohledu nejpřeceňovanější epizodou Akt X. Tak a teď jsem naštval většinu fanoušků seriálu. Ale než vezmete do rukou vidle a pochodně, nechte si mé tvrzení prosím vysvětlit. V prvé řadě musím říct, že tuto epizodu nevnímám jako špatný díl. Ostatně tu nad mým komentářem visí hezké čtyři hvězdičky. Je to dobrý a zábavný díl, který je chytře napsaný. Jenže já prostě nejsem velikým fanouškem komediálních a odlehčených epizod. Akta X mám rád temná, hororová, napínavá nebo v podobě kvalitního sci-fi. Ty humornější epizody mi tak úplně nesedí (čest výjimkám). "Jose Chung" se často objevuje v žebříčcích nejlepších epizod seriálu a to je právě to, v čem vidím tu přeceňovanost. Jak může (už jen z principu) takováto epizoda stát po boku ikonických epizod jako "Squeeze", "Ice", "Beyond the Sea", "Host", "Die Hand Die Verletzt" či "Home"? Je to dobrý díl, ale že by byl až tak dobrý? Je to fajn zábavná blbost, nic víc. Z mého pohledu to ani není nejlepší komediální epizoda, "Bad Blood" je podle mě mnohem povedenější. V 90. letech musel být "Jose Chung" něčím převratným, tenkrát nebylo časté, aby se ve vážném seriálu objevovaly odlehčené epizody, které si dělají legraci samy ze sebe, ale dnes bychom se na to měli dívat s odstupem času a sundat si růžové brýle. Je to kvalitní díl, ale v kontextu celého seriálu i jeho odlehčených epizod v žádném případě dle mého názoru nepatří k absolutní špičce. Na druhou stranu zas chápu, proč to řada lidí tak vnímá. Je to hodně ujeté a v konečném součtu to je povedená parodie. Scénář je chytrý a Morganovi nejde upřít jeho osobitý styl. Líbí se mi motiv nespolehlivých vypravěčů a různých úhlů pohledu (zas ale musím říct, že tematika odlišného vnímání jedné události mi přišla lepší v "Bad Blood"). V prvních 15 minutách ještě není díl tak rozjuchaný, najdou se zde působivé a atmosférické momenty (mimozemský únos je tu zobrazen klasicky). Pak se ale postupně začne tlačit víc na pilu, začnou přibývat vtípky a ne všechny u mě fungují. I tak však musím říct, že "Jose Chung" hezky pracuje se seriálovými a žánrovými klišé a dělá si z nich legraci, což je fajn. Akorát já to holt nevnímám jako bombu, z níž bych si měl stříknout do trenek. Je to OK epizoda, taková zábavná jednohubka, toť vše. Tenhle díl vždycky vidím pouze v rámci kompletního sjíždění seriálu, sám od sebe bych si ho nikdy nepustil. To radši sáhnu po jiných dílech Akt X. Můj šálek kávy to úplně není... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„I’m here to protect you. I’ll never let anything happen to you.“ Táto hláška asi ešte neznela vtipnejšie. Epizóda už v prológu pobaví hláškami, potom nás netradične začaté rozprávanie zavedie na spomínanie si na prežité. Humor cenzurovaných slov pobaví a mozog bude trápiť, ktorá verzia príbehu je pravdivá. Hrať sa počas epizódy s myšlienkou, že celé rozprávanie o mimozemšťanoch spôsobila trauma síce dobrovoľného sexu, ale dopadla až tak veľmi na neplnoletú osobu, je veľmi vtipné. Nespoľahlivých rozprávačov ako prvý stanovil tuším Akira Kurosawa v jeho Rashomonovi, no aj tu tento spôsob podávania udalostí a súdenia viacerých ľudí vynikne, najmä ak je okorenený humorom, čo sa v The X Files ešte nestalo v takom hojnom množstve, navyše sa dozviete pravdu o Men in Black. „Have you ever found a metal implant in your body? Have you checked everywhere?“ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Jesse Ventura (Muž v černém) na stretnutí fanúšikov sci-fi v roku 2018 prezradil, že druhého muža v čiernom mal hrať Johnny Cash. Spevákovo zdravie bolo v tej dobe dosť zlé, a tak ho zastúpil Alex Trebek. Bývalý guvernér tiež veľmi vychválil úroveň scenáristov. Dialógy v tejto epizóde označil za najťažší text, aký sa musel naučiť vo svojej hereckej kariére. (PeteBuck)

Reklama

Reklama