Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová pátrají po legendární jezerní příšeře jménem Big Blue. (Disney+)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bažina. Môže existovať lepší názov pre horor? Bažina je vydarená hororová časť Aktov X, ktorá je zjavnou a absolútne očividnou parafrázou na legendárnu škótsku Nessie z Loch Ness. Obrovské jazero v lone prírody, historky staré minimálne X desaťročí a temné noci plné špliechajúcej vody, čo síce mohla spôsobiť veľká ryba, ale pokojne aj niečo iné. Úplne iné. Veľmi sa mi páčilo nečakané, ale príjemne realistické rozuzlenie. Pravdupovediac, keď sa prevalilo, kto v skutočnosti mohol za záhadné úmrtia, tak ma zamrazilo viac, ako keby sa zistilo, že za to mohla inkriminovaná Big Blue. Zaujímavý je na tejto epizóde nielen výskyt Scullyovej psíka, ale tiež to, že (podobne ako napr. Zajížďka) ide o ukážkovú hororovú epizódu, ale napriek tomu je (vďaka zábavným postavám a chytľavým dialógom medzi nimi) dosť odľahčená. Ale bez toho, aby tým utrpela atmosféra. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tihle tvorové neexistují, Muldere !! Jsou to jen lidové povídačky, které vznikly ze strachu z neznáma.." - "Kolik povídaček sežere vedoucího skautů a mořskýho biologa ??" ;) Opravdu rozkošná (eko)hororová lahůdka, famózně si pohrávající s divákem, očekávanými klišé i ekoagitačními motivy, jíž ta paralela s Bílou velrybou činí jednoznačně vrcholem celé třetí série.. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další skvělá epizoda, závěr třetí série je neskutečně silný. Tento díl má parádní atmosféru, která je daná prostředím, v němž se její děj odehrává (mlžné jezero obklopené bažinami). Je to celé takové krásně ponuré. Velká síla této epizody spočívá rovněž v brilantních dialozích mezi Mulderem a Scullyovou. Nedá se říci, že by byl tento díl nějak zvlášť děsivý, i když působivé a napínavé momenty se zde najdou (body count je na poměry Akt X docela vysoký). Humoru je zde také slušná porce, ale pořád se jedná o vážnou epizodu, tudíž jde o pro mě přijatelný mix. Oceňuji, že je tentokrát vyústění případu racionálně vysvětlitelné a že se nejedná o nic paranormálního (jestli je tohle pro někoho spoiler, tak se omlouvám...ale jde o jeden z nejklasičtějších dílů seriálu, který zná snad každý alespoň z doslechu). Ve světě Muldera a Scullyové přeci musí být i vyšetřování, u nichž se nakonec ukáže, že to vlastně žádná Akta X nebyla. Je tedy příjemná změna, že nám po třech sezónách jeden takový případ ukázali... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Respect nature cos it has no respect for you.“ Epizóda o niečom podobajúcom sa Lochnesskej príšere už od začiatku nebudí veľa dôvery o dobrom zážitku. Scully nezvládajúca čivavu (a berúca ju do práce) dosť uberá epizóde, rovnako nepridáva na kvalite ani nesmrteľnosť a nezraniteľnosť hlavnej dvojice. Pobaví však klasické správanie Muldera, tentoraz sa ospravedlňujúceho za psa Scully, ale stále nadšeného zo záhady a vtipne sa tu rieši aj jeho príčetnosť. Poteší aj trochu akcie, no dojem béčkovosti nezmizne. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Living in the city, you forget a lot of things. You know, there you're always thinking about being mugged or hit by a car. It's not until you get back to nature until you realize that everything is out to get you. That's why my father always taught me to respect nature 'cause it has no respect for you." ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatá pečeť perfekce - 95 - 100%_ Jedna z nejlepších epizod této série. Vtipné, trefné, znepokojivé, originální, nápadité, zábavné, skvěle zpracované, skvělé zahrané, úžasné napsané, parádně vyhradované. A taky to má jedinečné skvělé prostředí, což tomu ještě přidává. Poslední záběr opravdu mírně WTF a bylo to trošku moc i na tenhle díl, ale tak ok. ()

Reklama

Reklama