Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder se seznámí se ženou z kultu, se kterou se možná znal v minulém životě. (Disney+)

Recenze (10)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mládí jsem tento díl nenáviděl, na VHS jsem ho přetáčel, ale teď musím uznat, že docela ujde, i když žádná bomba to není. Je to totiž takový mišmaš. Jak téma s fanatickou náboženskou sektou, tak to s odhalováním minulých životů by si klidně zasloužilo samostatný díl, jejich spojení do jedné epizody není úplně nejšťastnější. Není to pak ani to, ani to. Chybí tomu konzistence. Navíc je pravdou, že ty dlouhé scény, kdy postavy brečí a povídají o svých předešlých životech, mě zas tak moc nebaví. Herecké výkony jsou sice solidní (zejména Duchovny, u té ženské mi to moc nepřijde), ale je to pořád na jedno brdo. Opravdu bych raději měl celý díl jen o sebevražedné sektě. Takhle je tu charismatický herec Michael Masse jako její vůdce zatraceně nevyužitý! Za kvalitně hrajícího Duchovnyho, skvělou hudbu Marka Snowa a napínavý závěr si to však 4 hvězdičky zaslouží. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sektárstvo nie je dobrá vec, ale zaujímavá téma, ktorá vie rozbehnúť pár podstatných otázok o príčetnosti ľudí. Prípad pre The X Files robí však zdanie viacerých osobností v jednej osobe, pričom Mulder verí, že dominantná osobnosť sa do osoby reinkarnovala. Mulderovo neurčité, nerozhodné, pochybujúce a pred všetkými okrem Scully utajené duševné rozpoloženie dodáva tejto téme nečakaný spirituálny rozmer a zároveň veľký hazard s prípadom a svojou aj Scullyovej kariérou, dynamická kamera so správne dávkovanou hudbou sa zasa postarali o skvelú formu, udržujúcu napätie. Témy fanatizmus, aj viac osobností v jednej osobe či reinkarnácia by si zaslúžili každá samostatnú epizódu alebo viac epizód v tomto príbehu, lebo si navzájom uberajú na intenzite. Michael Massee so svojou charizmou je tiež nevyužitý. V závere je správanie Melissy nelogické, priečiace sa pudu sebazáchovy a bez emočnej predohry podpory a podpory, čo k nej vôbec nepasuje. ()

barabura 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo biografii Byla jsem otrokyní v satanské sektě, kterou napsala Ulla Fröhling podle životního příběhu ženy, která bohužel vyrůstala v sektě, kde zažívala tak silné zneužívání, že měla několik osobností, které se jí postupně vytvářely, aby to vůbec byla schopná přežít. A ten konec jasnej Jonestown. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento dil to celkem schytává, ale mě se teda některé pasáže líbily moc. Téma sekta nesnáším samo o sobě, ale zato téma minulých životů mi přijde zajímavé a nevím, zda tomu úplně věřím, ale moc se mi líbí představa, že je možné se i po smrti opět shledat. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší pečeť - 55 - 69%_ Často bráno jako jedna z nejslabších epizod celé show, a jde obecně o nejméně oblíbenou část čtvrté série. Každopádně dle mého je tu pořád vcelku slušný nadprůměr, ale stále jde o slabší díl. Nějaké scény strašně nepřesvědčivé, a celé je to takový divný. Přitom hodně scén je perfektně natočeno. ()

Reklama

Reklama