Reklama

Reklama

VOD (1)

Prorocké sny Muldera přimějí pátrat po obětech sériového vraha. (Disney+)

Recenze (8)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní pečeť - 80 - 89%_ Tento díl se opět týká Muldera a Samanthy. Pro mě to tak extrémně legendární epizoda není, ale i tak musím uznat že je vážně báječná a emotivní. O mnoho víc silné bylo Sein un zeit / Closure, ze sedmé série. Ale tak to je samozřejmé, když tahle zápletka ze Samanthou -spoiler- stejně nijak nesouvisela. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nie je to ona. Ale je to niekto iný.“ Hoci na to tento diel na prvý pohľad nevyzerá a zdanlivo pôsobí ako klasické x-filesovské pátranie po vyšinutom sériovom vrahovi (hoci v tomto prípade skôr po jeho doteraz stále nenájdených obetiach a nie po ňom, keďže on dávno sedí za mrežami), tak pri bližšom prieskume zistíme, že v skutočnosti ide o zásadný diel. Doteraz sme Mulderovu legendárnu sestru Samanthu pokladali za obeť mimozemského únosu. Tento diel, hoci inak nie je nejako extra bravúrny a štvrtú hviezdu si objektívne nezaslúži, toto všetko šokujúco sabotuje. Práve neistota, v ktorej je ponechaný Mulder na konci, je to najdesivejšie, čo naozaj zažívajú pozostalí po nezvestných osobách, po ktorých sa záhadne zľahla zem a existuje viacero indícií naznačujúcich, že to s nimi vôbec nedopadlo dobre. Hoci sa to strašne počúva, rodiny naozaj viac ocenia dôkaz o tom, že ich blízky je mŕtvy, než aby roky (výnimkou rozhodne nie sú dokonca desaťročia) žili v neistote, čo sa ich blízkemu stalo a či vôbec ešte žije. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fox Mulder po zvláštnom sne objaví v lese telo mŕtveho dievčaťa, ktoré je jednou z obetí viacnásobného vraha detí, odpykávajúceho si svoj trest vo väzení. Ten tvrdí, že vie o osude agentovej sestry Samanthy. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl, v němž David Duchovny předvádí jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů. Výborný je i Tom Noonan, ta role slizkého sériového vraha holčiček mu neskutečně sedla (je to jeden z nejvýraznějších záporáků seriálu). Nápad scenáristů, že to mohlo být se Samanthou úplně jinak, než jsme si doposud mysleli, je geniální. Hřbitov autobusů, kde se odehrává finále epizody, se řadí k těm nejlepším lokacím v historii celého seriálu. No zkrátka jedna z TOP epizod 4. série. Divím se, že byla na Emmy nominována jen za hudbu. Herecké výkony i díl jako celek by si minimálně alespoň tu nominaci zasloužily. Ale 4. řada byla tak našlápnutá, že nominace (a jednu výhru) schlamstly jiné díly. Takže vlastně seriálu žádná škoda nevznikla. ()

Reklama

Reklama