Reklama

Reklama

VOD (1)

Agenti odhalí genetický experiment, který se vymkl kontrole. (Disney+)

Recenze (14)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašne dobrý a ku koncu neskutočne dojemný diel (pesnička!). Vidno, že tvorcovia sa už tak trošku nudili a preto experimentovali s formou (celý diel je čierno-biely a za zjavnú inšpiráciu si berie Frankensteina). Ale napriek tomu je to fakt vynikajúci diel, ktorý viac, než k hororu, odkazuje azda k... Nožnicovorukému Edwardovi? A k fenoménu telesne zdeformovaných ľudí (viď. filmy Maska s Ericom Stoltzom alebo Lynchov Sloní muž). ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Omlouvám se všem fanouškům Akt X, ale já tenhle díl prostě nemám rád. Nikdy jsem ho neměl rád. Bývaly doby, kdy jsem ho dokonce k smrti nenáviděl. Plně rozumím tomu, proč ho většina lidí zbožňuje. Uvědomuji si jeho kvality. Je to hezká pocta Frankensteinovi a starým hororům. Má to skvělou atmosféru, po vizuální a režijní stránce je to jeden z nejlepších dílů seriálu a chápu, co tím vším chtěl Carter říct. Já ale zkrátka od Akt X očekávám něco jiného než mutanta tancujícího na Cher. Forma epizody je super, ale vlastní obsah z mého pohledu za moc nestojí. Po dějové stránce s tím mám velký problém, já v tom vidím jen velkou slátaninu. A místy je mi při sledování opravdu trapně. Kdyby tuhle parádní formu využili na nějaký serióznější díl, asi by se mi to líbilo mnohem víc. Vím, že si to 2 hvězdičky objektivně nezaslouží. Jenže já tomu víc dát nemůžu. Tohle fakt není epizoda pro mě, nejsem cílovým divákem. Nepovažuji to za nekoukatelný díl a nevnímám to jako jeden z nejhorších dílů seriálu (ani to pro mě není nejhorší díl 5. série), ale taky se nemůžu přetvařovat. Holt se mi to nelíbí. A když některým epizodám můžu v hodnocení ze subjektivních důvodů přidat, tak tady stejně tak můžu ubrat. Tenhle experiment mi opravdu nesedl... ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"When Victor Frankenstein asks himself "Whence did the principle of life proceed?" and then as a gratifying summit to his toils creates a hideous phantasm of a man he prefigures the Postmodern Prometheus. The genetic engineer whose power to reanimate matter – genes into life – us – is only as limited as his imagination is." ()

Reklama

Reklama