Reklama

Reklama

VOD (1)

Agenti získají další důkazy o plánované mimozemské kolonizaci Země. (Disney+)

Recenze (8)

anicca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa môjho názoru sa tu vyskituje jeden z najpôsobivejších momentov seriálu: záber ukazuje zasneženú chatu v kanadských horách, ked muž na písacom stroji píše list svojmu synovi. Na konci dielu sa ukazuje, že adresátom je agent Spender a odosielateľom Muž s cigaretou. Veľký posun v seriály a zároveň naštartovanie novej mytológie. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Musím říct, agente Muldere, že tentokrát by teorie s mimozemšťany byla rozhodně přijatelnější než to, co mi tu předkládáte.." Další "jsem tvůj otec, Luku !!" epizoda zgruntu odhalující další dílky skládačky mytologie seriálu.. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie osudu Cassandry a objasnenie záhady okolo spálených tiel v Kazachstane,Virginii a Pensylvánii. Epizóda prináša pokračovanie Mulderovej skepsy voči existencii mimozemšťanov a jeho konfrontáciu s Alexom Krycekom. Na druhej strane práve Scullyová je čoraz prístupnejšia iným vysvetleniam ako vedeckým. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor spoilery! Vynikající vyvrcholení. Je to zas jeden z těch pomalejších a na dialozích založených mytologických dílů, ale to mu na kvalitě neubírá. Pro mě je to poslední mytologie, která obsahuje naprosto ikonické momenty (a není jich jen pár, je to v podstatě každá scéna). Příjezd záchranných složek na místo masakru a Mulder zoufale hledající Scullyovou. Syndikát testující vakcínu proti černému oleji na Maritě. Názorový rozkol mezi členy Syndikátu o možné změně "politické orientace". Scullyová a její blízké setkání třetího druhu. Dialog mezi Mulderem a Krycekem v bytě. Finále s kamiónem. Návrat mimozemského lovce (který toho pravda moc nepředvede). Vše, co jsem vyjmenoval, jsou momenty, které se mi navždy vryly do paměti. Tato epizoda nemá žádné hluché místo, všechno do sebe zapadá, každá scéna je opodstatněná (minule mě trochu iritovaly některé scény s Cassandrou). Díl je stejně jako první část přípravou nejen pro film, ale i pro 6. sérii. Proto epizoda na konci vyznívá otevřeněji, než je zvykem (a že každá mytologie vlastně končí otevřeně). Jednu definitivu tu ale máme - starý dobrý Mulder je zpět. Jeho ztracená víra a chuť po hledání důkazů o mimozemském životě za každou cenu se vrací. Když Mulder na konci bez ohledu na následky naskočí na vojenský kamión, mám pokaždé chuť zakřičet: "Hurá!" Do toho navíc Mark Snow zakomponuje do hudebního podkresu pár tónů ze seriálové znělky a já mám pomalu husí kůži, jak působivý a silný moment to je. Zmínil jsem, že mimozemský lovec toho tady moc nepředvede, ale i to je vlastně opodstatněné. Chytře nám tím scenáristé dávají najevo, že v mimozemské válce jsou rebelové bez tváře silným soupeřem - i s těmito mimozemskými terminátory si umějí poradit. Jediné, co se scenáristům nepovedlo (protože to nedává žádný smysl), je to, jak Scullyová pozná řidiče kamiónu (mimozemského lovce v jiné podobě). Vypadá totiž jako Tichý Willy (to je ten zabiják s knírkem, co v "Redux II" zastřelil Kuřáka a Scullyová se s ním na konci "Patient X" setkala na mostě, kde také zemřel). Proč má zrovna tuto podobu? Odpovím si sám - protože to tak chtěl scénář, aby ho Scullyová mohla poznat a Mulder si tak uvědomil, že má jít po tom kamiónu. Ale na to mohl mít klidně svou normální podobu, oba agenti by lovce bezpečně poznali, vlastně by je to trklo ještě víc. Navíc - proč si vzal podobu toho zabijáka, se kterým se pravděpodobně nikdy nesetkal? A hlavně v čem mu zabijákova podoba mohla být prospěšná, když už, tak si měl vzít tvář nějakého vojáka z té základny. Ale to by ho zas Scullyová nepoznala...jo, tohle zkrátka hodně šustí papírem, scenáristé to měli vymyslet jinak. Ale je to jen taková maličkost, nad níž s úsměvem mávnu rukou. Takhle kvalitnímu dílu to nijak neuškodí. P. S. Pokud díl sledujete v českém dabingu, tak je vám identita pisatele dopisu odhalena hned na začátku, což pak kazí závěrečné překvapení. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá epizoda. Teda kromě toho střílecího zkratu Muldera na konci. To byl zkrat asi i u tvůrců... Naprosto nepochopitelná blbost... Proč by jako měl řvát néé a střílet když věděl o té věci velké H? Dost úlet... ()

Reklama

Reklama